Școlile din București ar putea trece complet online în a doua jumătate a lunii octombrie, când pragul de infectare va ajunge 6 la mia de locuitori, dacă nu crește ritmul de vaccinare – Cîmpeanu

2.215 vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Bucureștiul ar putea ajunge spre finalul lunii octombrie la pragul de infectare cu coronavirus de 6 la mia de locuitori, moment în care toate școlile trec automat în regim 100% online, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, duminică seară la Digi 24. Acest scenariu este plauzibil în condițiile în care nu crește ritmul vaccinării, a avertizat Cîmpeanu.

„În acest ritm, dacă nu înțelegem importanța vaccinării, este posibil ca Bucureștiul să ajungă în a doua jumătate a lunii octombrie la 6 la mie. A nu se confunda atingerea pragului cu carantina”, a declarat Cîmpeanu.

Nu este pentru prima dată când ministrul Educației vorbește de atingerea pragului de infectare de 6 la mia de locuitori în zonele urbane mari. Cîmpeanu a declarat acum două săptămâni că orașele aglomerate ar putea ajunge la pragul de infectare cu SARS-CoV-2 de 6 la mia de locuitori în octombrie, dacă trendul crescător actual se menține și oamenii nu se vaccinează. Întrebat când ar putea ajunge Bucureștiul la șase la mie, Cîmpeanu a răspuns „în șase-șapte săptămâni, dacă nu se încetinește acest ritm, e posibil”.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, pe 2 septembrie 2021, Hotărârea numărul 65 pentru abilitarea Ministerului Educației și Ministerului Sănătății în vederea emiterii unui Ordinului comun prin care sunt stabilite măsurile pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică din 13 septembrie.

Scenariile trecute în Hotărârea CNSU:

a) în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2;

b) în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, până la instituirea măsurii carantinei, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri în unitățile de învățământ, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul special cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 și participarea în sistem online a tuturor celorlalte categorii de elevi.

Foto: © Eakrin RasadonyindeeDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


8 comments
  1. Mult mai bine în online. Nu mai pierd atat drum pana la scoala și nici nu stau cu masca 6, 7 ore alături de 30 de colegi. Și am învățat și f bine anul trecut în sistem online pentru ca îmi cunosc interesul.

  2. Domnule ministru. Ritmul de vaccinare nu va creste semnificativ cred că știți și dumneavoastră acest lucru. Prin urmare se va ajunge la incidenta de 6 la mie în octombrie , fapt ce va determina trecerea școlilor in on line, fie că suntem pregătiți pentru on line, fie că nu . Prin urmare de ce sa nu trecem școlile în on line din prima zi de școală fara sa mai îmbolnăvim părinții și copii ? Ce se rezolva daca copii stau fizic o lună la școală dar se îmbolnăvesc ei și parintii lor, poate chiar decedează ? Cat costa tratamentul și spitalizarea lor ,plus suferință , care pot fi evitate? Nu este mai bine sa previi decât să tratezi ? Daca rezultatul este previzibil nu mai chinuiți pe toată lumea ( părinți, copii , profesori și acceptați școală on line in toata tara macar 60 de zile până vedem ce se întâmplă cu valul 4 covid Delta. Sa speram că rațiunea va învinge.

  3. Ar trebui sa treacă în online de la 3 mie, nu sa aștepte pana la 6 la mie. Răspunde Campeanu pentru cei care se imbolnavesc?

    1. 6 la mie este enorm dar unii nu gandesc, dupa 3 la mie numarul de cazuri se va accelera, daca nu facem nimic sa prevenim atunci e clar unde ne indreptam.

    2. 6 la mie este crimă (cu varianta Delta)! Mulți folosim doar mijloace transport în comun, unde rar mai respectă cineva regulile…

  4. “Omul propune, Dumnezeu dispune…” Nu sunt Nostradamus, însă toate datele indică faptul că, cel puțin în marile orașe (București, Cluj, Timișoara, etc.), trecerea în online se va face mult mai devreme decât susține dl. ministru, independent de faptul că în raportările oficiale (oricum cifrele din viața reală sunt de cel puțin 3-5-7 ori mai mari) se va atinge pragul de 6 la mie. Și asta pentru că viața îi va obliga să ia această măsură în momentul în care în acele localități spitalele vor fi supra-aglomerate și TOATE LOCURILE din secțiile ATI ocupate!
    PS: Deja de pe acum nu mai sunt locuri la ATI la “Marius Nasta”, “Victor Babeș”, spitalul județean Buzău, etc. În plus, guvernul este atât de “competent” încât nici măcar acum (după atâtea luni de zile) la “Matei Balș” nu s-au reabilitat și repus în funcțiune secțiile afectate de explozia din iarnă. Și de abia am intrat în septembrie, școlile și universitățile nici nu au început cursurile…

    1. De fapt ii interesează asa mult de ce se întâmplă cu noi…încât ne lasă să murim pe capete.Sunt prea ocupați cu furatul ,cu înmulțirea posturilor politice de sute de milioane salariul pe lună, de sifonarea banului public despre care ni se spune ca nu mai este pentru salariile profesorilor.Cam asta știu sa facă aleșii, asta fac de zeci de ani și noi ne facem ca plouă.
      Or sa mai dea o OUG sa limiteze libera circulație, ca pe vremea comuniștilor și or sa facă din nou tot ce vor ei.Si asa făceau dar acum chiar ca si-au luat lumea in cap.Niste sociopati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Foto: Profesorii au ieșit din nou în stradă. Sindicaliștii din Educație protestează astăzi în fața Guvernului și a sediilor PNL și PSD / La ce salarii ar fi trebuit să ajungă profesorii din 2020 și ce mărire primesc acum

Aproximativ 100 de profesori, membri în cele trei sindicate mari din Educație, au început protestul, joi dimineață, de la 10:00, în fața Guvernului. Aceștia se vor deplasa la 11:30 la…
Vezi articolul

Theodor Georgescu, filolog: Limba latină ar trebui reintrodusă ca probă opțională de Bacalaureat pentru elevii de la uman / Cum poate fi, de exemplu, economia mai relevantă decât limba latină pentru specializarea de filologie?

Reintroducerea limbii latine ca probă opțională la examenul de Bacalaureat ar trebui să fie prevăzută în actualele proiecte ale legilor educației, susține Theodor Georgescu, filolog clasicist, conferențiar al Facultății de limbi…
Vezi articolul

Desființarea pripită a inspectoratelor școlare ar genera “un adevărat dezastru, o lovitură finală dată unui sistem aflat în suferință. Acest lucru trebuie făcut, dar trebuie pregătit în timp” – Sorin Cîmpeanu: Nu voi susține o desființare haotică a inspectoratelor, dar voi susține o descentralizare

Ministrul propus al Educației a anunțat în cadrul audierilor din Parlament că nu susține “o desființare haotică a inspectoratelor, dar voi susține o descentralizare, voi susține un plan”. “În cele…
Vezi articolul