Școlile din Filipine s-au deschis după mai bine de doi ani, pe fondul relaxării restricțiilor anti-Covid-19

180 de vizualizări
Foto: © Wong Sze Yuen | Dreamstime.com
Milioane de elevi filipinezi s-au întors luni în sălile de clasă pentru prima dată în mai bine de doi ani, după ce autorităţile au ridicat cele mai multe restricţii impuse pe fondul pandemiei de COVID-19, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Ţara este printre ultimele din lume care a reluat cursurile complet şi cu prezenţă fizică, închiderea prelungită a şcolilor stârnind temeri legate de o înrăutăţire a situaţiei educaţiei, aflate deja în criză, notează AFP.

După închiderea şcolilor filipineze, autorităţile a implementat un program de “învăţare hibridă”, care a inclus materiale tipărite, dar şi cursuri difuzate la televizor şi pe reţelele de socializare.

Înaintea redeschiderii, guvernul şi-a intensificat campania de vaccinare şi a declarat că va face transportul public gratuit pentru toţi elevii până la sfârşitul anului calendaristic.

Sâmbătă, guvernul a alocat bani în numerar elevilor şi părinţilor pentru a-i ajuta cu cheltuielile, ceea ce a dus la scene de dezordine în faţa centrelor de distribuţie, mai transmite Agerpres.

Odată cu redeschiderea şcolilor, problemele de dinaintea crizei sanitare au reapărut, de la numărul mare de elevi şi metodele de predare învechite la lipsa infrastructurii esenţiale.

Chiar şi înainte de pandemie, nouă din zece copii filipinezi nu erau capabili să “citească şi să înţeleagă un text simplu” până la vârsta de zece ani, au explicat Banca Mondială şi alte agenţii într-un raport recent.

Doar 10 ţări se aflau într-o situaţie mai gravă, printre acestea numărându-se Afganistan, Laos, Ciad şi Yemen, potrivit aceleiași surse.

Foto: © Wong Sze Yuen | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca, de la Guvern: Odată cu suspendarea mișcării de protest toate cadrele didactice și toți elevii se întorc în clase / Marius Budăi, ministrul Muncii: Ceea ce s-a agreat în coaliție a fost pornirea de la salariul mediu brut și acordarea acelor 50% din diferență din 1 ianuarie 2024

„Am marea plăcere să mă aflu astăzi în fața dvs, asistăm la o victorie a tuturor celor care au susținut educația”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educației, dla Guvern, după…
Vezi articolul