Școlile din Germania ar urma să își reia “normal” activitățile după vacanța de vară. Primii pași – acum, înainte de sfârșitul actualului an școlar

1.871 de vizualizări
Distantare la orele la un liceu din Kehl, Germania / Sursa: Einstein-kehl.de
Autoritățile federale și statale din Germania au ajuns la un acord în privința relaxării măsurilor luate pentru combaterea noului coronavirus, iar una dintre acestea este aceea ca școlile să își reia activitatea în mod normal, după vacanța de vară, potrivit Deutsche Welle, care citează AFP. Pe de altă parte, presa germană scrie că încă de luna aceasta școlile și grădinițele din unele landuri își reiau activitatea fără multe dintre restricțiile aplicate până acum.
  • În Germania, deciziile referitoare la învățământ nu sunt luate de guvernul federal, ci de autoritățile din fiecare land. Perioada de vacanță diferă, la rândul ei, în funcție de land, dar cei mai mulți elevi încep anul școlar în august.

Acum guvernul dorește o serie de măsuri de relaxare, păstrând unele interdicții, precum aceea referitoare la evenimentele publice cu mulți participanți, și unele reguli, precum folosirea obligatorie a măștilor în transportul în comun și magazine, potrivit DW.

Este de așteptat și ca autoritățile să intervină ferm în cazuri precum cel de la o măcelărie unde, săptămâna aceasta, au fost testați pozitiv peste 600 de angajați. În urma acestei situații, școlile din zonă au fost închise până la sfârșitul actualului an școlar.

În Germania, școlile, închise din martie, au început să se redeschidă, treptat, din mai. Acum, însă, după cum scria recent Tagesschau, autoritățile încep planificarea pentru “normalizarea” activităților școlare și mai toate landurile sunt de acord cu această abordare.

Cazul Hessa

Potrivit publicației citate, printre cele mai îndrăznețe state germane este Hessa, care de săptămâna viitoare ar urma să îi reprimească pe toți elevii de școală primară, fără reguli de distanțare fizică. În cele două săptămâni rămase până la vacanță, părinții vor avea, totuși, posibilitatea să nu-și mai trimită copii la școală, iar aceștia să continue să învețe de acasă.

Ziarul mai notează că, pentru redeschiderea școlilor în condiții cât mai normale, atât politicieni, cât și organizații ale profesorilor au cerut să fie formulate, pe baza recomandărilor unui grup științific coordonat la nivel național, o serie de recomandări și reguli minime.

  • Printre cele avute în vedere: lecțiile să se desfășoare fără reguli de distanțare între elevi, dar să exite delimitări între clase, iar părinții și profesorii să respecte regulile de distanțare; să fie purtate măști.

 

Citește și: INTERVIU “Luni m-am întors la școală” – O elevă din Germania povestește ce înseamnă revenirea la clasă în condiții de distanțare, după multe săptămâni de învățat acasă / “Unii prieteni se bucură că se întorc, eu cred că nu era chiar atât de necesar”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cele 2 miliarde lei pierdute de Educaţie la rectificarea bugetară erau banii pentru proiectul cu tablete şi table inteligente anunţat de Andronescu, spune Ministerul Educaţiei

Suma cu care “s-a diminuat” bugetul Ministerului Educaţiei reprezintă banii prevăzuţi pentru proiectul cu finanţare europeană “România modernă, România digitală”. Este vorba despre 2 miliarde de lei, potrivit unei informări…
Vezi articolul

Matematica și motivul notelor mici, la subiecte mai simple decât acum 10 ani – Oana Moraru: Ora de matematică trebuie să fie oră de formare a gândirii logice, nu de bifat file de exerciții

“Unul din motivele pentru care gândirea logico-matematică nu se mai dezvoltă suficient la copiii noștri și avem din ce în ce mai mulți elevi cu dificultăți reale la gimnaziu sau…
Vezi articolul