Şcolile gimnaziale s-au redeschis în Grecia, liceele doar în anumite regiuni

558 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Şcolile gimnaziale s-au redeschis astăzi în toată Grecia, alături de liceele din regiunile mai puţin afectate de pandemia de coronavirus, după o pauză de două luni şi jumătate pe durata căreia aceste unităţi de învăţământ au rămas închise. Totodată, Grecia a început luni pregătirile pentru al treilea val al pandemiei, în contextul în care Ministerul Sănătăţii se teme de o posibilă creştere a noilor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, transmite Agerpres.

„Prioritatea noastră este redeschiderea şcolilor, adoptând în continuare măsurile necesare pentru siguranţa voastră şi pentru sănătatea publică”, a declarat luni în faţa elevilor şi profesorilor eleni ministrul grec al Educaţiei, Niki Kerameus, care a vizitat o şcoală gimnazială de la marginea Atenei.

În regiunea Attica şi în alte zone incluse în grupa roşie de către guvernul elen din cauza unui număr important de cazuri de coronavirus, doar şcolile gimnaziale au fost redeschise luni, nu şi liceele, contrar deciziilor prevăzute iniţial în planul guvernamental.

Şcolile primare şi grădiniţele au fost deja redeschise pe 11 ianuarie, după ce un regim strict de carantină a fost impus în întreaga ţară începând din 7 noiembrie.

Pe lângă purtarea obligatorie a măştii sanitare, şi alte măsuri au fost luate pentru redeschiderea şcolilor gimnaziale, cum ar fi obligaţia elevilor de a socializa doar în grupuri mici în timpul pauzelor dintre cursuri şi la orele de sport.

Ministrul Educaţiei i-a încurajat de asemenea pe profesori şi pe elevii de peste 16 ani să se testeze pentru a depista posibilele infecţii cu noul coronavirus. O platformă online a fost lansată de Guvern pentru a permite profesorilor şi elevilor să se programeze cu uşurinţă pentru astfel de teste.

Grecia a demarat campania sa naţională de vaccinare pe 27 decembrie, iar guvernul de la Atena a promis iniţial că va vaccina 2 milioane de persoane pe lună, prioritate având personalul medical şi rezidenţii din azilurile pentru vârstnici.

La o populaţie de 10,7 milioane de locuitori, Grecia a înregistrat până acum 5.796 de decese asociate COVID-19, iar cele mai multe dintre ele s-au produs în timpul celui de-al doilea val al pandemiei.

Sursă foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Basarab Nicolescu, primul olimpic român la matematică, stabilit de 50 de ani la Paris, despre incendiul de la Notre-Dame: Au fost imagini de sfârşit al lumii, uluitoare, de necrezut

“Au fost imagini de sfârşit al lumii, uluitoare, de necrezut”, a povestit pentru Edupedu.ro fizicianul și filosoful Basarab Nicolescu, despre momentul incendiului devastator de la Catedrala Notre-Dame din Paris. Este…
Vezi articolul

Cîmpeanu, întrebat dacă e omul SRI: Sunt civil. Sunt omul educației / Scandalul cu Pricopie “este o manifestare a unor frustrări personale și nu de sistem, pe care o înțeleg și eu o privesc cu condescendență”

Ministrul educației a declarat, întrebat dacă este omul SRI, că este civil. “Din SRI nu știu să fac… Am înțeles foarte bine ce m-ați întrebat. Sunt civil. Sunt omul educației”,…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu îl felicită pe Patriarhul Daniel pentru implicarea în educație și societate. Tot azi, Sfântul Sinod prezidat de patriarh a criticat planurile privind educația sexuală în școli, promovate de ministru

Ministrul Sorin Cîmpeanu îl felicită, joi, pe Patriarhul Daniel, de ziua acestuia, pentru “activitatea susținută în spațiul educațional și social (…) contribuind la promovarea valorilor creștine în societatea românească”. Mesajul…
Vezi articolul