Școlile nu se redeschid fizic în ianuarie. O decizie, abia “în a treia decadă a lunii”, iar revenirea elevilor în clase “dacă se poate, chiar pe data de 8 februarie”, spune ministrul Cîmpeanu. Ce criterii ia în calcul

41.811 vizualizări
Sorin Cimpeanu / Foto: Captura Digi 24
Ministrul Educației a anunțat că ar putea decide deschiderea școlilor “chiar pe data de 8 februarie”. Sorin Cîmpeanu a repetat, într-o declarație pentru HotNews.ro că își dorește “deschiderea cât mai grabnică a școlilor, în funcție de situația epidemiologică”. Acesta a spus încă o dată același lucru pe care l-a spus de la preluarea mandatului, că în prima etapă ar putea reveni fizic la școală elevii de grădinițe, elevii din învățământul primar și cei care au examene naționale.

Decizia de redeschidere a școlii ar putea veni, cel mai probabil, în a treia decadă a lunii ianuarie, adică după 20 ianuarie. Asta în condițiile în care semestrul I se încheie pe 29 ianuarie.

Asta înseamnă că perioada de 3 săptămâni rămasă din Semestrul I va continua 100% online.

“Până la jumătatea lunii ianuarie nu cred că cineva responsabil poate promite o decizie. Deci decizia va fi luată după jumătatea lunii ianuarie, mai probabil în cea de a treia decadă a lunii ianuarie, în funcție de evoluția epidemiologică, în primul rând, și în funcție de elementele specifice școlii”, anunță ministrul Sorin Cîmpeanu

Întrebat dacă se redeschid școlile pe 8 februarie, adică la debutul semestrului al II-lea, Cîmpeanu a spus că “dacă se poate”.

Acesta a enumerat și criteriile pe care le ia în calcul.

“8 februarie este data planificată pentru reluarea cursurilor în semestrul 2, în învățământul preuniversitar și în învățământul universitar, coincidență, prima universitate are ca dată de redeschidere a semestrului 2 tot data de 8 februarie. Ministrul și ministerul își doresc deschiderea cât mai grabnică, în funcție de situația epidemiologică, dacă se poate chiar pe data de 8 februarie.

Criteriile: evoluția epidemiologică, campania de vaccinare și elemente specifice sistemului de învățământ – școli și grădinițe, urgențe pentru cei care au examene naționale, urgențe pentru cei care nu au putut derula învățământul online în condițiile minim așteptate. Toate aceste lucruri”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Calendarul anului școlar 2020-2021 prevede încă o vacanță de o săptămână din 30 ianuarie 2021, până pe 7 februarie.

Vacanța de iarnă:          Miercuri, 23 decembrie 2020 – Duminică, 10 ianuarie 2020
Cursuri:                            Luni, 11 ianuarie 2021 – Vineri, 29 ianuarie 2021

Vacanţa intersemestrială: Sâmbătă, 30 ianuarie 2021 – Duminică, 7 februarie 2021

Semestrul al II-lea (17 săptămâni)

Cursuri:                           Luni, 8 februarie 2021 – Joi, 1 aprilie 2021
Vacanţa de primăvară: Vineri, 2 aprilie 2021 – Duminică, 11 aprilie 2021

 • Paștele Catolic va fi în 2021 pe data 4 aprilie

Cursuri:                           Luni, 12 aprilie 2021 – Joi, 29 aprilie 2021
Vacanță de primăvară: Vineri, 30 aprilie 2021 – Duminică, 9 mai 2021

 • Paștele Ortodox va fi în 2021 pe data 2 mai

Cursuri:                           Luni, 10 mai 2021 – Vineri, 18 iunie 2021
Vacanţa de vară:           Sâmbătă, 19 iunie 2021 – data din septembrie 2021 la care încep cursurile anului şcolar 2021 – 2022.

Elevii de clasa a XII-a vor avea doar 32 de săptămâni de școală, pentru ei cursurile urmând a se încheia pe 4 iunie 2021. La clasa a VIII-a, numărul de zile de școală este 165 din cauza Evaluării Naționale: vor face 33 de săptămâni de școală, care se încheie pe 11 iunie 2021.

Sorin Cimpeanu / Foto: Captura Digi 24


10 comments
 1. Rusine statului român, promovăm analfabetismul suntem o țară de tot r…..l nu învățăm nimic dd la ați….bine că ne înghesuim pe pîrtie de boboteaza sute poate mii de persoane cum să mai scadă rata de infectare….poate peste doi ani ,și în continuare distrugem viitorul țări, adică ținem copiii acasă ce contează conducătorilor țări să le meargă bine …..Unde rata de infectare este scăzută lăsați copiii să meargă la școală ✍

 2. Sunt cadru medical credețimă
  Nu vă imaginați cum arata un plaman covid
  Mai bine sa crezi decat sa vezi
  Mai bine iar lasa online ca tot atata este
  Si sa înceapa scoala din septembrie asa cum era înainte.
  Poate ca dispare și virusu ăsta

 3. Din nou…cum bine spune…nu își asumă nimeni…Deși celebrii indici sunt în scădere…,unele județe au fost pe verde toată perioada asta….de ce să își asume? Toate țările europene…la care …cică ne uităm, au ținut școlile deschise cât de mult s-a putut. Din nou ,se redeschid…mai puțin în România…Trist și dezgustător…să nu îți pese decât de cea mai comodă soluție.

  1. Nu indicii sunt in scădere ci testele.
   Liniștea aparentă dinaintea furtunii.

   Avem 4000 de cazuri la 10.000 de teste.
   Mai multe decât in noiembrie cand erau 3.000 de cazuri la 20.000 teste.
   La 50.000 de teste vor fi iar 10.000 de cazuri.
   In plus, nimic concret despre noua tulpină sud-africana.

 4. De apreciat!
  Decat sa dea cu bâta în baltă dând declaratii contradictorii de pe o zi pe alta a a spus clar ca
  Semestrul I se incheie on-line.
  Apoi că din semestrul 2 treptat revin la școală grădinița, sc primară, cls a 8 a si a 12 a.
  Dacă intrebi de 5000 de ori același lucru nu înseamnă ca primești 5000 de răspunsuri diferite.

 5. Tabletele despre care nu se mai aude nimic unde sunt pentru ca copii sa continue online.dle ministru al învățământului?

 6. D-le ministru pe ce va bazați când ne spuneti aceste probabilități?
  Pot sa va acuz de lipsa de curaj – ceea ce va fi probabil un marcator al mandatului Dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Ion, Ministerul Educației: Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a și-a cam pierdut sensul. În fiecare an, în mediul educațional, aud „admiterea era bună, că noi am dat admitere pe vremea noastră“

Secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion a spus în comisia de învățământ din Senat, vineri, că Evaluarea Națională și-a pierdut din sens și asta a dus la “derapaje…
Vezi articolul
Radu Gologan / Foto: Digitaliada

Soția matematicianului Radu Gologan a fost testată pozitiv COVID-19. “Ne facem treaba, ne-am ținut cursurile online. DSP a sunat și a promis că urmează să vină o salvare să o ducă într-un centru medical să o evalueze. Ceea ce nu s-a întâmplat, așteptăm de 24 de ore”

Soția matematicianului Radu Gologan, Roxana Goga, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Contactat de Edupedu.ro, profesorul universitar a povestit că “acum 3 zile a început să tușească, am mers…
Vezi articolul