Şcolile primare din New York se redeschid pe 7 decembrie, în pofida creşterii numărului de infectări. Primăria renunță la principiul școlilor închise peste pragul de infectări de 3%

909 vizualizări
Școală în New York / Foto: Pexels.com
Şcolile primare publice din New York se vor redeschide pe 7 decembrie, la fel ca școlile pentru elevii cu deficienţe de învăţare, în pofida unei noi creşteri a numărului de cazuri de COVID-19, a anunţat duminică primarul metropolei americane, Bill de Blasio, relatează Agerpres.

Municipalitatea newyorkeză a anunțat că renunţă să mai impună principiul conform căruia şcolile primare ar trebui să rămână închise atât timp cât rata de rezultate pozitive la testele COVID-19 nu se menţine sub pragul de 3% timp de o săptămână. Renunțarea la acest principiu vine după ce numeroşi părinţi au avertizat că întâmpină dificultăţi în desfăşurarea activităţilor profesionale şi şcolarizarea copiilor lor în timpul pandemiei.

Procentajul testelor pozitive din New York este în prezent de 3,1%.

Redeschiderea şcolilor este posibilă “pentru că avem numeroase dovezi care ne arată că şcolile sunt foarte sigure”, a declarat Bill de Blasio într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Elevii newyorkezi vor fi testaţi în fiecare săptămână, a adăugat primarul democrat al metropolei americane, precizând că activităţile de predare ce presupun prezenţa fizică a elevilor la cursuri timp de cinci zile pe săptămână sunt de preferat pentru şcolile care sunt suficient de spaţioase pentru a permite distanţarea fizică.

Până acum, activităţile de predare în format fizic erau autorizate doar două sau trei zile pe săptămână.

“Noi vrem ca elevii noştri să meargă în clasele de predare cât mai mult timp posibil”, a continuat primarul democrat din New York. “La fel îşi doresc şi familiile noastre”, a adăugat Bill de Blasio.

Şcolile gimnaziale din sistemul public de învăţământ vor rămâne închise, cu excepţia celor dedicate elevilor ce prezintă dificultăţi de învăţare.

“Aceasta este calea de urmat şi este totodată cea mai bună decizie”, a declarat guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, în aceeaşi conferinţă de presă.

“Această măsură îi perturbă mai puţin pe elevi, mai puţin pe familiile lor, iar elevii pot astfel să îşi continue cursurile şi şcolile sunt mai sigure decât spaţiile învecinate”, a adăugat guvernatorul Andrew Cuomo.

În contextul în care cele mai multe şcoli private au rămas deschise, primarul Bill de Blasio a decis închiderea şcolilor publice din New York începând din 19 noiembrie, invocând o rată de pozitivare la COVID-19 pe plan local de peste 3%.

Dispoziţia a generat imediat o serie de controverse, inclusiv o petiţie ai cărei semnatari au cerut ca şcolile publice să rămână deschise, alături de mai multe proteste ce au fost organizate în faţa Primăriei din New York.

Aproximativ 1,1 milioane de elevi învaţă în şcolile publice newyorkeze, care alcătuiesc cel mai mare district şcolar din Statele Unite.

Mai puţin de o treime dintre ei – circa 300.000 – au reînceput şcoala în format fizic în luna septembrie, mulţi dintre părinţii newyorkezi alegând opţiunea de predare online 100% din cauza temerilor legate de pandemia de coronavirus.

Citește și:
Avalanșă de restricții anti-COVID în SUA și Canada. Școlile publice au fost închise în New York, lucru care a provocat nemulțumirea multor părinți
New York: Școlile încep cu o întârziere de 11 zile, după un acord cu sindicatele privind măsurile de protecție la coronavirus
Cum se deschid școlile în America: New York e pregătit să reia cursurile la clasă, dar părinții și profesorii se opun. Primele cazuri de Covid în școli din primele state care au reluat predarea


1 comment
  1. Raportarea lor difera foarte mult de cea de la noi. Rata de pozitivare de 3% înseamnă că se fac foarte multe teste, nu doar la definiția de caz sau în cazul testării cu bani.
    La noi 3 la mie e raportat la populație, nu la teste. Și e aditiv pe 2 săptămâni, nu o medie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rafila: S-a folosit acest pretext, că deschiderea școlilor duce la creșterea numărului de cazuri / Studiile arată că nu influențează semnificativ evoluția epidemiei / Sănătatea mintală a copiilor nu a fost pusă niciodată în balanță

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), spune că afirmațiile de tipul „deschiderea școlilor duce la creșterea numărului de cazuri de COVID-19” nu sunt altceva…
Vezi articolul