Sibiul a pierdut câte o școală pe an în ultimii zece ani

225 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Din cauza numărului din ce în ce mai scăzut al elevilor, unsprezece școli din mediul rural au fost închise în județul Sibiu în ultimii zece ani. În aceeași perioadă, nici o unitate de învățământ de stat nu a fost inaugurată, potrivit Ora de Sibiu.

„Școala Primară Răvășel (UAT Mihăileni), Școala Primară Sângătin, Școala Primară Fântânele, Școala Primară Galeș, Școala Primară Vale, Școala Primară Sibiel (UAT Săliște), Școala Primară Topârcea (UAT Ocna Sibiului), Școala Primară Ghijasa de Jos (UAT Nocrich), Școala Primară Veseud (UAT Slimnic), Școala Primară Vărd (UAT Chirpăr) sunt alte unități de învățământ care s-au închis fie din cauza numărului mic de copii sau pentru că există mijloace de transport care să aducă copii la școlile din centru de comună”, potrivit Purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Constantin Dincă, citat de Ora de Sibiu.

„În decursul ultimilor zece ani au fost înființate doar unități de învățământ particulare. În schimb, începând cu anul școlar viitor se va înființa o nouă unitate de învățământ – Grădinița Dumbrăveni, care va avea ca structuri toate grădinițele din Dumbrăveni, respectiv Ernea și Șaroșu pe Târnave”.

Citește articolul integral pe Ora de Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studiile, experiența sau cunoașterea legislației complete în învățământul special – inexistente în cerințele pentru postul de director al Serviciului de Învățământ Special din Ministerul Educației

Ministerul Educației a scos la concurs postul de șef al Serviciului de Învățământ Special, dar la condițiile de participare nu este solicitată nici experiența în domeniul învățământului special, nici absolvirea…
Vezi articolul

Ministerul Educației: Costul standard per elev, componenta de cheltuieli materiale, pregătirea profesională a cadrelor didactice și organizarea examenelor naționale, crește cu 35% în școlile din mediul rural și cu 15% în urban

Costul standard per elev, componenta de cheltuieli materiale, crește cu 35% în școlile din mediul rural și cu 15% în cele din mediul urban, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației,…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor: Proiectul de HG privind decontarea cheltuielilor de transport privează elevii de drepturi și discriminează / Nu prevede sancțiuni în cazul în care operatorii nu respectă obligațiile

O propunere de hotărâre de guvern privind decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi ridică o serie de probleme, susține Consiliul Național al Elevilor, într-un comunicat transmis EduPedu.ro. Organizația arată că…
Vezi articolul

EXCLUSIV Coincidență sau licitație cu dedicație? Specificațiile cadru pentru viitoarea platformă de evaluare standardizată a Ministerului Educației, similare cu cele ale unei platforme private

Ministerul Educației a lansat acum două zile specificațiile-cadru pentru viitoarea platformă de evaluare standardizată pentru examenele școlare și pentru evaluările de la clasă ale elevilor. Mai multe pasaje din descrierile…
Vezi articolul