FOTO Sindicatele din Educație continuă protestele marți și miercuri. Marius Nistor, despre schimbarea la față a politicienilor: Au un discurs total diferit față de cel dinainte de intrarea la guvernare, atunci vorbeau de cele două tranșe, plus indexarea cu rata inflației, acum dintr-odată discutăm de jumătatea pătrimii

3.779 de vizualizări
Foto: FSE Spiru Haret
Reprezentanții profesorilor protestează și astăzi în fața Guvernului timp de trei ore. Mitingul a început la ora 13:00, la fel ca ieri, iar mâine cadrele didactice se întorc în stradă pentru a-și cere drepturile salariale promise de guvernanți și amânate timp de doi ani de zile. Liderii sindicali care au protestat luni în fața Guvernului au fost chemați la discuții de secretarul general Marian Neacșu, însă nu s-a ajuns la un consens, iar acțiunile de protest vor continua săptămâna aceasta, a spus pentru Edupedu.ro Marius Nistor, președintele Federației „Spiru Haret”.
Foto: FSE Spiru Haret

„Am cerut o întâlnire directă cu premierul. (…) Au vorbit exact în aceeași notă cu ministrul de Finanțe, au ținut un discurs total diferit față de cel pe care-l aveau înainte de a intra în arcul guvernamental, atunci vorbeau de cele două tranșe, plus indexarea cu rata inflația, acum dintr-odată discutăm de jumătatea pătrimii. Statul are o datorie față de personalul din învățământ, pe legea salarizării, de aproape 17,6%, acesta este echivalentul ultimelor două tranșe, iar mai departe este vorba de o corectare a coeficienților, pentru că învățământul este în pătrimea inferioară. Continuăm acțiunile de protest marți și miercuri de la 12:30 și până atunci se strâng semnăturile pentru declanșarea acțiunilor de protest de altă natură, adică neîncheierea mediilor școlare și greva generală”, a spus Marius Nistor pentru Edupedu.ro.

Foto: FSE Spiru Haret

Amintim că, întrebat de jurnaliști, la conferința de presă de la Guvern, ce le transmite profesorilor care sunt în stradă, ministrul Finanțelor Adrian Câciu a răspuns: „Le transmit exact ce am transmis și data trecută la conferință, că am început o recuperare, nu este ceea ce… este ceea ce s-a putut în acest moment și se va continua recuperarea”.

Foto: FSE Spiru Haret

Luni, în jur de 100 de profesori membri de sindicat au protestat timp de trei ore în fața sediului Guvernului față de înghețarea măririlor salariale de doi ani și a faptului că, în proiectul de buget pentru anul viitor, angajații din sistemul de învățământ vor primi doar 4% creștere salarială, deși li s-a promis 16%.

Profesorii au ieșit luni să protesteze în fața Guvernului / Foto: FSE Spiru Haret

4 comments
  1. Daca sindicatele vor vrea vor declansa blocarea incheierii mediilor si greva generala! Asta daca isi reprezinta cu adevarat membrii si cer respectarea legii! In caz contrar, este doar un joc de glezne, se fac si ele ca ”muncesc”, insa interesele personale ale liderilor sunt departe de ale celor pe care ii reprezinta si de la care incaseaza, luna de luna, cotizatii!

  2. Poate totuși se face ceva și pt personalul hexidactic care nu îl menționează nimeni,tot profesori și profesori ,si muncitorii unde sint??Și muncitorii plătesc sindicat,reprezentati-ne corect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Trecerea inspecțiilor școlare la agenția care acreditează și evaluează școlile și grădinițele, criticată de Vasile Dîncu, vicepreședinte PSD / Modificările posibile la proiectele de lege Deca

Trecerea inspecțiilor școlare la agenția care acreditează și evaluează școlile și grădinițele este criticată de Vasile Dîncu, vicepreședinte PSD, după cum a declarat joi, 9 februarie, într-o dezbatere organizată în…
Vezi articolul

BREAKING Teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode include “erori de citare” și “unele fragmente plagiate” – Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai / Fragmentele identificate cu problemă de tip plagiat reprezintă 2.95% din teză și “nu rezultă cu certitudine că plagiatul a fost unul intenționat”, dar aceasta “nu schimbă concluzia” privind plagiatul

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a constatat “o serie de abateri de la bunele norme de publicare” în cazul tezei de doctorat susținută în 2018 de actualul ministru…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu ignoră petiția semnată de 28.000 de persoane pentru demiterea sa și retragerea proiectelor de legi ale educației: „Au fost teme care au adunat multe sute de mii de semnături (…) noi ne ocupăm cu reforma în educație”

Ministrul Educației a bagatelizat cele 28.000 de semnături adunate în weekend de petiția care cere demiterea sa din fruntea ministerului și retragerea proiectelor de legi ale Educației. Cîmpeanu a declarat…
Vezi articolul