Sindicatele din Iași fac apel la Raed Arafat și Ludovic Orban după ce toți profesorii din șapte județe ar fi fost chemați la școală în perioada suspendării cursurilor. Solicită ca toți salariații din unitățile de învățământ să rămână la domiciliu

5.070 de vizualizări
Laviniu Lăcusta / Foto: USLIP Iași
Uniunea Sindicatelor Libere din Invățământul Preuniversitar USLIP Iași, afiliate la FSLI, face apel la Raed Arafat, Ludovic Orban și la ministrul Sănătății, precum și la Comitetul Național pentru Situații de Urgență Speciale și le cer să dispună ca toți salariații din unitățile de învățământ să rămână la domiciliu. Reacția vine după ce, susțin sindicatele în mesajul publicat pe pagina de Facebook a organizației, toți profesorii din șapte județe ar fi fost chemați la școală de către inspectoratele școlare în perioada suspendării cursurilor.

Redăm mesajul USLIP Iași:

”În atenția domnilor Raed Arafat, Ludovic Orban, Victor Costache și a C.N.S.S.U

Prin prezenta, dorim să vă aducem la cunoștință o situație hilară care a apărut în învățământul preuniversitar românesc.

Marți, 10 Martie, în ciuda măsurilor dispuse de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență care vizează suspendarea cursurilor în perioada 11.03.2020 și 22.03, mai multe Inspectorate Școlare din țară printre care: Suceava, Covasna, Cluj, Maramureș, Neamț, Prahova, Arad dar și foarte mulți directori de școli din județele României, inclusiv din județul Iași, au chemat angajații în unitățile școlare. Ne referim la tot personalul, (didactic, auxiliar și nedidactic). Se impune ca în regim de urgență să clarificați această problemă de comunicate care a fost generată chiar de către Hotărârea nr. 6 a C.N.S.S.U din 9.03 2019.Art.2 “Se aprobă suspendarea procesului de învățământ (…)”!

Gravitatea situației pe care o traversăm și care ridică deja probleme de siguranță națională impune ca măsurile adoptate să fie neinterpretabile.Din păcate textul la care facem referire lasă loc de interpretări pe care unele IȘJ-uri și conduceri de unități de învățământ într-un exces de ignoranță l-au transpus așa cum arătam.

Prin urmare, vă solicităm să dispuneți ca toți salariații din unitățile de învățământ să rămână la domiciliu. Să nu uităm că foarte mulți angajați din învățământ sunt navetiști și folosesc mijloace de transport județene sau intraurbane.

Vă rugăm ca în această perioadă să dispuneți ca școlile să realizeze dezinfecția cu firme autorizate pentru a combate toate tulpinile de viruși gripali. În acest sens Guvernul României trebuie să asigure și fondurile necesare pentru această operațiune!

Apreciem că se impune clarificarea acestei probleme în regim de urgență.

Biroul Executiv USLIP IAȘI, 11.03.2020”

Marți o parte din sindicatele afiliate FSLI a anunțat profesorii că în conferinţa cu inspectorii şcolari de marţi ministerul ar fi anunţat prezenţa la şcoală a cadrelor didactice în perioada închiderii instituţiilor şi suspendării cursurilor. Ministerul a revenit aseară cu o adresă către școli, adresă publicată de Edupedu.ro, prin care se specifică faptul că ”programul de lucru al profesorilor în şcoli, în perioada suspendării cursurilor, va fi stabilit de directorii unităţilor de învăţământ” Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Rodica Luminița Barcari, a explicat pentru Edupedu.ro că directorii vor stabili cine şi cât timp vine la şcoală dintre angajaţii unităţilor de învăţământ.

FOTO: USLIP

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu
  1. In tot judetul Vaslui cadrele didactice sunt chemate la scoala, sa ce ? Stie conducerea Inspectoratului scolar cati elevi au parintii veniti -pe ascuns- din tari cu focar ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Subiecte greșite la simularea de Matematică la clasa a VIII-a, primite de copii din Bacău. Inspectoratul Școlar: Elevii au primit subiectele de anul trecut. Vor da o nouă simulare

Subiecte greșite au fost primite de elevii de clasa a VIII-a la simularea examenului de Matematică în comuna Răchitoasa din județul Bacău, anunță deputatul PNL Tudorița Lungu, citată de Agerpres. Oficialii…
Vezi articolul