Profesorii, învăţătorii şi educatorii, obligaţi să fie prezenţi în unitățile de învățământ pe toată perioada de suspendare a cursurilor, personalul didactic auxiliar și nedidactic, la fel – sindicate

31.523 de vizualizări
Profesor singur în laborator / Foto: Pixabay.com
UPDATE: Prezenţa şi programul de lucru al profesorilor în şcoli, în perioada suspendării cursurilor, vor fi stabilite de directorii unităţilor de învăţământ, precizează Ministerul Educaţiei
informaţia iniţială era că profesorii vor fi prezenţi în şcoli pe toată perioada de suspendare a cursurilor, îşi vor primi salariile nemodificate, iar personalul didactic auxiliar și nedidactic are program normal. Asta transmiteau marţi la prânz reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Independente din Învățământ Dolj, către angajaţii din învăţământ după ce marţi dimineaţă a fost o videoconferinţă a conducerii ministerului cu inspectoratele şcolare şi cu reprezentanţii sindicatelor.

Mesajul trimis de Uniunea Sindicatelor Independente din Învățământ Dolj:

“În urma videoconferinței care a avut loc azi la Ministerul Educației și Cercetării, vă facem cunoscute următoarele:

  • Cadrele didactice își vor primi salariile și vor fi prezente în unitățile de învățământ pe toată perioada de suspendare a cursurilor;
  • Personalul didactic auxiliar și nedidactic va avea program normal;
  • Unitatea școlară va decide modalitatea de recuperare a orelor, urmând să se întocmească un plan de recuperare;
  • Se suspendă orice deplasare pentru orice program de studii;
  • Se suspendă toate olimpiadele, concursurile școlare, simpozioanele și activitățile din cadrul proiectelor derulate;
  • Se suspendă toate programele after-school din unitățile de învățământ și se suspendă antrenamentele elevilor la Liceele cu Program Sportiv și Cluburile Sportive Școlare.

Biroul Operativ al U.S.I.I. Dolj

Președinte, Prof. Bogdan Manea”

Reamintim că luni oficialii au anunţat suspendarea cursurilor pentru toate şcolile din România între 11 martie şi 22 martie ca măsură de prevenţie pentru răspândirea coronavirusului.

FOTO: pixabay.com


5 comments
  1. O sa meargă bunica!!!!! Ne amenință cu primirea salariilor pe 23.haha! Ministerul ne lasă la mana colegilor din CA. Sa le fie rușine! Sa mergi cu metroul, autobuzul, microbuzul, nu e o măsură de stopare a microbului. Sa va fie rușine, cu masurile stupide luate! Și noi suntem oameni.

  2. Măsura asta este răzbunarea salariaților din Minister și inspectorat, care mor de ciuda ca ei sa vina la serviciu. Asa ca profii trebuie sa și vina în gol(fără sa aibă elevi) la școală, și apoi sa ai recupereze cursurile pierdute. Adică sa muncească de doua ori pentru același salariu.
    În București astăzi sunt cel puțin 8 noi cazuri de coronavirus. Dacă se îmbolnăvesc profii în mijloacele de transport, venind aiurea la o scoala fără elevi, ministrul educației și inspectoratele școlare vor găsi imediat ceva suplinitori care nu au promovat examenul. Succes!

  3. Ce rost are sa se suspende cursurile daca nu se face dezinfectia spatiului de invatamint? Daca cadrele didactice merg la scoala, cum se poate face dezinfectia? Daca cadrele didactice merg la scoala, vor fi platite suplimentar atunci cind fac recuperarea orelor? Mi se pare o harababura…

  4. Cei care ordonă așa ceva precum și cei care răspândesc asemenea informații sunt pasibili de pedeapsa legii. Comitetul de urgență a luat măsura suspendării cursurilor școlare pentru a atenua posibilitatea diseminării virusului. În perioada celor 8 zile ar trebui ca primăriile, sub îndrumarea DSP, să realizeze dezinfecția spațiilor în care se desfășoară activități didactice, să asigure aprovizionarea școlilor cu dezinfectant și alte materiale sanitare necesare și să stabilească proceduri și fluxuri de personal menite a limita la minimum posibil diseminarea virusului, după reluarea cursurilor. Ministrul educației este un conțopist care are în vedere acoperirea cu hârtii, nicidecum desfășurarea de activități concrete în folosul personalului didactic și al elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Conferința „Școala de Bani începe școala” este susținută de BCR

VIDEO Florian Lixandru, secretar de stat: Toate programele, toate planurile care se vor elabora și se vor revizui în spiritul articolului 88 din Legea educației vor avea în vedere includerea noțiunilor cu privire la educația financiară la diverse discipline

Planurile-cadru care vor fi revizuite, programele școlare care vor fi actualizate sau refăcute integral, cum sunt cele pentru liceu, vor conține noțiuni de educație financiară, conform declarației secretarului de stat…
Vezi articolul

INTERVIU Iulia Voicu, profesoară la UNATC, Facultatea de Film: Educația cinematografică poate sprijini predarea disciplinelor și este esențială pentru o cultură sănătoasă a consumului de media în rândul tinerilor / Ce resurse au la dispoziție profesorii

Educația cinematografică este o componentă care are o legătură strânsă cu prezentul și poate contribui la cultivarea unui consum sănătos de materiale audiovizuale în rândul tinerilor, mai ales în contextul…
Vezi articolul

Profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă vor fi cercetați disciplinar, potrivit noii legi a Educației. Oricine poate face sesizarea la secretariatul școlii / În decembrie ar trebui să fie deja înființat Registrul de interese în fiecare școală

Profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă vor fi cercetați disciplinar, prevede noua lege a Educației, care intră în vigoare din 2 septembrie. Legea nu specifică o sancțiune…
Vezi articolul