Soluție siciliană pentru distanțarea la clasă: băncile să fie tăiate cu fierăstrăul, până vin cele promise de guvern

5.639 de vizualizări
Foto: © Anastassiya Bezhekeneva | Dreamstime.com
Autoritățile din unele regiuni italiene nu au încredere că planurile extinse ale guvernului de la Roma privind începutul noului an școlar se vor desfășura conform planului. CNN dă exemplul unei licitații pentru achiziția de bănci cu un singur loc, destinate dotării școlilor așa încât, în clase, să poată fi asigurată distanțarea fizică. În Sicilia, potrivit sursei citate, principalul responsabil cu amenajarea școlilor nu crede că licitația se va termina la timp și oferă contrasoluția: fierăstrăul.

CNN amintește că, în iulie, Ministerul italian al Educației a lansat o licitație pentru achiziția a 3 milioane de bănci cu un singur loc. O decizie este așteptată în curând, așa încât băncile să fie livrate până pe 8 septembrie și să fie montate până la mijlocul lunii viitoare, când începe școala.

Dar, potrivit sursei citate, unele regiuni nu au încredere că băncile vor fi disponibile la timp, așa că încearcă să rezolve singure problema. Este citat în acest sens Adelfio Cardinale, responsabil cu aceste acțiuni în școlile din Sicilia, care a spus pentru platforma de informații din invățământ Orizzonte Scuola: “Ipoteza este să tăiem băncile cu fierăstrăul, dacă sunt făcute din lemn, sau să le separăm” dacă sunt făcute din altceva. “Am putea folosi separatoare, tot din lemn, pentru a evita contactul, dar cea mai bună soluție rămâne împărțirea băncilor. (…) Este o soluție extremă pentru a rezolva ceea ce e considerat a fi cel mai mare obstacol de depășit, pe insulă”, în legătură cu redeschiderea școlilor.

Autoritățile italiene au adoptat o serie de măsuri diverse pentru reluarea școlii, inclusiv măsuri de distanțare, acolo unde ste posibil. Distanțarea este dificilă pentru școlile supraaglomerate din această țară, dar autoritățile locale și școlile pot apela la terțe entități pentru a-și desfășura actvitatea școlară în spații exterioare sau interioare ale acesteia.

CNN amintește, în acest sens, că se pot desfășura ore în parcuri, în teatre și muzee, iar la Roma a fost încheiat un acord prin care elevii vor putea urma cursuri în biserici.

Foto: © Anastassiya Bezhekeneva | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. In biserici?
    Dar, vai, așa ceva nu se poate!
    🙂 Le tăiau si la noi demult, dar le e frică că îi pune sa le plătească!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
prima didactică

Salariul minim de bază pentru profesori, în Bulgaria, mărit la echivalentul a 4.300 de lei. Decizia luată luna aceasta se aplică de la începutul anului 2023, retroactiv. Majorare cu 15% pentru toate cadrele didactice, după cresterea cu 12% de anul trecut

Bulgaria, țară care în 2021 avea unele dintre cele mai mici salarii pentru profesori la nivelul UE, crește nivelul acestora pe baza unei înțelegeri-cadru între guvern și sindicate, în continuarea…
Vezi articolul

La Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cinci facultăți din 15 vor avea activități doar față în față, unele vor face online până la limitele maxime admise, la studiile de licență

Cinci dintre cele 15 facultăți ale Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu profile deopotrivă teoretice și aplicate, au optat să facă exclusiv față în față activitățile de curs, de…
Vezi articolul