Soluție siciliană pentru distanțarea la clasă: băncile să fie tăiate cu fierăstrăul, până vin cele promise de guvern

5.643 de vizualizări
Foto: © Anastassiya Bezhekeneva | Dreamstime.com
Autoritățile din unele regiuni italiene nu au încredere că planurile extinse ale guvernului de la Roma privind începutul noului an școlar se vor desfășura conform planului. CNN dă exemplul unei licitații pentru achiziția de bănci cu un singur loc, destinate dotării școlilor așa încât, în clase, să poată fi asigurată distanțarea fizică. În Sicilia, potrivit sursei citate, principalul responsabil cu amenajarea școlilor nu crede că licitația se va termina la timp și oferă contrasoluția: fierăstrăul.

CNN amintește că, în iulie, Ministerul italian al Educației a lansat o licitație pentru achiziția a 3 milioane de bănci cu un singur loc. O decizie este așteptată în curând, așa încât băncile să fie livrate până pe 8 septembrie și să fie montate până la mijlocul lunii viitoare, când începe școala.

Dar, potrivit sursei citate, unele regiuni nu au încredere că băncile vor fi disponibile la timp, așa că încearcă să rezolve singure problema. Este citat în acest sens Adelfio Cardinale, responsabil cu aceste acțiuni în școlile din Sicilia, care a spus pentru platforma de informații din invățământ Orizzonte Scuola: “Ipoteza este să tăiem băncile cu fierăstrăul, dacă sunt făcute din lemn, sau să le separăm” dacă sunt făcute din altceva. “Am putea folosi separatoare, tot din lemn, pentru a evita contactul, dar cea mai bună soluție rămâne împărțirea băncilor. (…) Este o soluție extremă pentru a rezolva ceea ce e considerat a fi cel mai mare obstacol de depășit, pe insulă”, în legătură cu redeschiderea școlilor.

Autoritățile italiene au adoptat o serie de măsuri diverse pentru reluarea școlii, inclusiv măsuri de distanțare, acolo unde ste posibil. Distanțarea este dificilă pentru școlile supraaglomerate din această țară, dar autoritățile locale și școlile pot apela la terțe entități pentru a-și desfășura actvitatea școlară în spații exterioare sau interioare ale acesteia.

CNN amintește, în acest sens, că se pot desfășura ore în parcuri, în teatre și muzee, iar la Roma a fost încheiat un acord prin care elevii vor putea urma cursuri în biserici.

Foto: © Anastassiya Bezhekeneva | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. In biserici?
    Dar, vai, așa ceva nu se poate!
    🙂 Le tăiau si la noi demult, dar le e frică că îi pune sa le plătească!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
elaborarea curriculumului de liceu

Regulile pentru evaluarea profesorilor, amânate de Ministerul Educației până pe 31 august, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial / Rezultatele evaluării activității cadrelor didactice stau la baza acordării calificativului anual și a gradației de merit

Metodologia de evaluare a activității profesorilor ar urma să fie aprobată până la data de 31 august 2024, conform ordinului nr. 3.069 din 15 ianuarie 2024, document publicat în Monitorul…
Vezi articolul

Fostul ministru al Educației, Monica Anisie: Iubirea de carte se transmite nu doar la școală, ci se naște din familie, prin puterea exemplului. Cred că tinerii, dincolo de rețelele sociale, încă îndrăgesc lectura și văd asta zilnic la elevii mei

„Tinerii, dincolo de rețelele sociale, încă îndrăgesc lectura și văd asta zilnic la elevii mei”, a spus fostul ministru al Educației, senatoarea Monica Anisie, la un eveniment organizat de Ziua…
Vezi articolul

EXCLUSIV 450 de milioane de lei a cheltuit statul român pentru cele 52 de milioane de teste salivă distribuite în școli, echivalentul a 36 de creșe construite de la zero / Cel mai mare preț per bucată a fost plătit pentru testele vrac, cele ambalate individual au fost mai ieftine

Elevii au primit, teoretic, 52 de milioane de teste salivă pentru depistarea virusului Sars-CoV-2. Cel puțin acesta este numărul de teste cumpărate și livrate în școli de Inspectoratul General pentru…
Vezi articolul

Corina Popa, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, despre motivul principal pe care-l invocă școlile care aprobă “program de iarnă“ – elevii navetiști: Orarul mijloacelor de transport nu se schimbă, asta pe de o parte, pe de altă parte întuneric este și la 7:00, după cum întuneric este și la 8:00

Situația meteorologică nu este un excepțională, care să poată duce la adoptarea unui orar excepțional, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Educației, Corina Popa. Aceasta a declarat pentru Edupedu.ro că…
Vezi articolul

Recomandări pentru populație, după ridicarea stării de alertă: Purtarea măștii în școli, grădinițe, universități / Dacă sunt mai multe cazuri pozitive într-o clasă, direcțiile de sănătate publică pot decide suspendarea orelor pentru câteva zile

Toate restricțiile aplicate în starea de alertă vor fi ridicate din această noapte, 8 martie, de la miezul nopții, pe teritoriul României. Ministrul Sănătății recomandă totuși purtarea măștii în anumite…
Vezi articolul