Datele Inspectoratului București: Mai puțin de un sfert dintre elevii de clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a au anunţat că vin în școli la pregătirea pentru examene

10.864 de vizualizări
Foto: Freepik.com
Aproape 23% dintre elevii din București au anunțat până vineri, 22 mai, că vor veni la școală, fizic, în perioada 2-12 iunie, pentru a se pregăti de Evaluarea Națională și Bacalaureat. Cei mai mulți sunt din clasele a VIII-a – 4.521 de elevi, față de 3.214 liceeni în clasele a XII-a – a XIII-a care și-au exprimat această opțiunea. Datele sunt furnizate de Inspectoratul Școlar București, care a precizat pentru Edupedu.ro că școlile trebuie să fie pregătite să-i primească pe toți elevii care se hotărăsc și după această perioadă că vor să vină la lecții.

În ceea ce-i privește pe profesorii care vor susține cursurile de pregătire organizate în școli în perioada 2-12 iunie 2020, la clasa a VIII-a au declarat până astăzi că vor veni 639 de cadre didactice, “ceea ce înseamnă 80,28% din totalul profesorilor care predau disciplinele de examen”, a declarat inspectorul general-adjunct de la ISMB, Maria Manea, pentru Edupedu.ro.

157 de profesori din Capitală au spus că nu vor veni la cursurile pentru Evaluarea Națională, din motive de sănătate – sunt în grupe de risc, sau pentru că au în grijă persoane vulnerabile.

La pregătirea pentru Bacalaureat, 598 de profesori, adică 67,12% dintre cei care predau disciplinele de examen, au spus că vor veni să susțină cursurile în licee, a declarat Manea, pentru Edupedu.ro.

“Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a solicitat datele cu privire la numărul de elevi și cadre didactice care vor participa la pregătirea în vederea susținerii examenelor naționale în București, până pe data de 25 mai. Însă datele pentru ziua de astăzi (22 mai 2020) arată în felul următor:

  • avem 7.735 de elevi în total, de clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, care și-au exprimat până astăzi opțiunea de a venit fizic în perioada 2-12 iunie la cursurile de pregătire organizate în școli, în vederea susținerii examenelor naționale.
  • dintre cei 7.735 de elevi, 4.521 sunt elevi de clasa a VIII-a și 3.214 sunt liceeni în clasele a XII-a – a XIII-a”, a mai spus Manea.

Elevii mai au timp până luni, 25 mai, inclusiv să își precizeze opțiunea. Dar “și dacă își vor exprima această opțiune după ziua de luni, noi, unitățile de învățământ, trebuie să fim pregătite să primim toți elevii care vor hotărî până la începerea pregătirilor că vor să participe fizic”, a precizat Manea.

Numărul total al elevilor care sunt înscriși în clasa a VIII-a, în București, este de 16.900, iar numărul total al elevilor aflați în clasele a XII-a și a XIII-a în Capitală este de 16.912, potrivit informațiilor puse la dispoziție de inspectoratul școlar.

Maria Manea a adăugat că “avem școli unde nu vine niciun elev fizic și, pentru acestea, Consiliul de Administrație al unității de învățământ a hotărât ca pregătirea să se realizeze exclusiv online”.

Foto: Pexels.com


4 comments
  1. Dar la profesori s-a gândit Ministerul?
    Ca de obicei, nu.
    Cat dispreț trebuie ca are societatea și Ministerul în raport cu profesorii, dacă ii obliga sa facă și recapitulari cu unii elevi la școală, și sa ii servească “la clește” online și pe colegii acelor elevi, care stau acasă.

  2. Cam asta e increderea in organizarea cursurilor de catre minister. Probabil ca sunt scoli care au recunoscut din start ca nu-s in stare sa organizeze cursurile si atunci au convins parintii si elevii sa stea acasa. De ce se mai da examenul ala inutil si complet incorect?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, bagatelizează acuzațiile de plagiat la adresa șefului său de partid și de Guvern, Nicolae Ciucă: „Nu am stat niciodată de vorbă” cu premierul pe subiect, „ pentru că nu m-a interesat pe mine și se pare că nici pe domnia sa” / Nu vreau să amestec poziția de membru al Guvernului, cu ceea ce am de făcut pentru implementarea legilor România educată

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu bagatelizează discuția despre acuzațiile de plagiat aduse la adresa șefului său de cabinet și de partid, premierul Nicolae Ciucă. Într-un interviu pentru Digi24, la emisiunea „În…
Vezi articolul