SONDAJ Crezi că decizia de a ține after school-urile deschise, deși s-au închis școlile, este una bună sau una dăunătoare?

2.412 vizualizări
Foto: Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com
Când au decis închiderea școlilor în București, din cauza ratei de incidență Covid-19, autoritățile au optat, cu ezitări, să păstreze deschise after school-urile.

Măsura este salutată în special de părinții care efectiv nu au soluții unde să-și lase copiii, pentru a putea munci. În același timp, îi ajută pe antreprenorii din domeniu. Pe de altă parte, ea ridică întrebarea: care mai e rostul închiderii școlilor, dacă mare parte dintre copii se pot întâlni în continuare cu alți elevi, în medii pe alocuri mai puțin restrictive decât școala?

Crezi că decizia de a ține after school-urile deschise, deși s-au închis școlile, este una bună sau una dăunătoare? De ce?
Răspunde folosind formularul de comentarii de la finalul articolului.

Foto: Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


19 comments
  1. Parinte in sec 21. Iar eu te asigur ca ma doare fix de ce spui acolo. Pana nu v-au fluturat pe sub nas 500 de euro si sporuri de Covid, v-ati raspandit ca sobolanii prin concedii medicale si de odihna, apoi v-a dat lege ca nu puteti demisiona. Asta pentru ca uitaserati fix de juramantul pe care mi-l bagi pe gat. Eu nu ti-am cerut sa stai sau nu acasa. Nu ma intereseaza, poti face si homeschooling, poti sa nu-l dai la scoala daca te tine, poti sa te si speli pe cap… Eu am vb frumos si am spus ca legea e lege pentru toti. Si medical, DSP-ul care a hotarat sa pastreze un sistem educational in defavoarea altora, nu are argumente pro si aici ma refer la argumente stiintifice, nu religioase, emotionale sau economice ori electorale. Intreb inca o data: cu ce este mai putin periculos un copil care invata la Afterschool fata de gradinita, la si pana la si de la afterschool interactioneaza tot cu oameni, mijloace de transport? Traiesc tot in familii, tot in parcuri si magazine merg. Si ia ghici? La scoala se poarta masca 100 la suta, acolo nu. Aaaa, ca-si pierde votantii parinti dezamagiti, iritati si alte astfel de neamuri? Asta e altceva. Deciziile medicale nu se iau in raport cu alegerile. Azi inchidem after, maine le redeschidem ca reactia votantilor e nasoala. Nu e fair.

  2. Este o decizie foarte proasta sa se inchida gradinitele si scolile. Iar faptul ca acestea sunt inchise si afterschoolurile deschise nu denota decat o inconsecventa totala!!!

  3. Este o idee buna si una si mai buna ar fi fost si mentinerea scolilor deschise si a procesului educational.
    Celor care ne sugereaza sa ne ingrijim copiii, le vom raspunde ca poate corect ar fi sa beneficieze de acelasi tratament online si dansii intrucat unii dintre parinti lucreaza fix in sanatate si ordine publica si aparare unde fix nu se poate sta acasa cu copiii. Pentru cine? Pentru acei membri ai societatii ca ei – inteleg din sugestii ca isi doresc sa fie intubati online, cu parinti care stau acasa sa supravegheze copii. Sa stiti ca face parte din drepturile fundamentale si acesta – al reproducerii si educarii. Daca noi ne sustragem sperand sa fim vesnici si dorindu-ne sa supravietuim noi insine si fara a ne gandi si la implicatiile faptelor noastre si la binele celui de langa noi, atunci nu va asteptati sa gasiti in spitale doctori si asistente, politisti care sa se asigura ca le sunt respectate drepturile. Fiecare pentru el! Chiar daca unii nu aveti copii, incercati sa va inchipuiti mecanismele sociale si acceptati faptul ca pensiile dumneavoastra vor fi platite de copii nostri. Cu banii dumneavoastra platiti pensiile parintilor dumneavoastra! Chiar daca nu intelegeti, faptic asa se petrec lucrurile. Acelasi lucru se intampla si cu asigurarile sociale si de sanatate. Pentru a beneficia de tratamente – poate nu acum, la batranete – copii trebuie sa plateasca, caci ce sa vezi asa-zisul stat ca sa dea trebuie sa primeasca contributii. Asa ca nu este nimeni in masura sa ne crestem copii caci nu-i crestem doar pentru noi sau pentru ei, ii crestem si pentru voi. Cum credeti ca avanseaza stiinta? As mai sugera aa ne spuna cei care isi doresc lock down in educatie, daca ei stiu ca abia acum in Bucuresti se fac liste pentru distribuitia tabletelor, desi suntem in scenariu rosu. Si asta se intampla in Bucuresti. In a2 a zi de scenariu rosu linkurile nu au mers. Poate ne spun si noua cum sa facem caci pentru asazisa vesnicie a lor unii se sacrifica – asistente, doctori, politisti, jandarmi, copii. Eu nu minimalizez pericolul – boala exista si poate fi fatala, insa membrii societatii trebuie sa se apere unii pe altii si sa gandeasca si in perspectiva. Si pentru a deveni laica – ce-ai zice tu, nesimtitule, daca unii dintre noi nu si-ar msi asuma riscuri si de maine ar sta acasa cu copiii si tu ai gasi spitalul gol si strazile goale? Este foarte greu sa nu intelegi chiar nimic pe lumea asta. Probabil ai crede ca virusul ar disparea. Ce sa vezi ca natura te va surprinde caci nu dispare.

  4. Este evident o decizie bună, iar cea de a închide scolile o decizie proasta.
    Daca ma luminează și pe mine cineva, copiii stau acasă, parcul este plin bătrâni, înțelegere cineva?????

  5. Da, este o solutie buna.
    Nu toti parintii au posibilitatea de a sta acasa cu copiii. Chiar daca din punct de vedere legal beneficiaza de cei 75%, este posibil ca locul lui de munca sa fie ocupat in scurt timp de o persoana fara obligatii. Si atunci cum facem? Stam acasa cu copii si ne rugam ca angajatorul sa dea dovada de intelegere maxima.
    Dar sunt si locuri de munca care necesita prezenta fizica a angajatilor. Si iar suntem fericiti daca nu avem un asemenea loc de munca.
    Nu este vorba doar de partea educationala in a duce copilul la after school, haideti sa recunoastem. Venim acasa si verificam temele copiilor, daca au invatat poezia pt a doua zi. Sau asa ar trebui sa facem…
    Cand eram copil nu mergeam la after… invatam singura, singura imi faceam temele. Dar era ceva mai simplu cand venea vorba de siguranta mea. Ne strangeam pe strada toti copiii din imprejurimi si sigur se gasea cate o vecina sa ne supravegheze de la poarta fara ca noi sa avem habar. Stiu, nu erau atat de multe masini… atat de multi oameni necunoscuti …

    Pe scurt, after-ul nu rezolva doar problema acumularii de cunostiinte, a realizarii temelor … Angajatii din after ne dau linistea de a-i avea pe copii in siguranta. Cel putin in aceste vremuri. Sunt putini copii, se respecta regulile atat de catre parinti cat si de catre angajati. Pentru fiecare este important sa nu apara disfunctionalitati.

  6. Evident ca este o idee buna! Pentru acea categorie de oameni, platitori de altfel de taxe si impozite la greu, unii chiar de peste 20 de ani (cazul meu), care nu vad in aceasta situatie o catastrofa nucleara. Si oricum after urile se tin tot pe bani, nu ca ar fi degeaba. Cine nu vrea sa duca copiii in colectivitate si vrea sa ii tina in globul de cristal al unei inepte idei de siguranta perpetua, sa stea linistit acasa cu tot cu copilul. Noi ceilalti avem tot dreptul sa facem cum consideram de cuviinta cu viata noastra. Multumesc!

  7. Este bună din toate punctele de vedere: pentru părinții care lucrează, socializarea copiilor, însușirea mai bună a realității. Cu condiția respectării în totalitate a condițiilor de igienă.

  8. Este o decizie bună, ajută enorm părinții.
    Cine nu vrea sa își expună copilului, nu îl duce la afterschool. Dar cine vrea și are nevoie, are o alternativa.
    Așadar pledez pentru deschiderea afterschool-urilor.

  9. O scoala are 1000-2000 de copii, un after 50, maxim 100 de copii. Acum, pe pandemie, vin chiar mai putini la after, deci este o diferenta considerabila.

  10. Imi pare rau!
    La scola sunt 17
    La After 14.
    Eu nu am niciun stres. La școală sunt megadezinfectati si am mai pus si aparat de purificat aerul cu lampa uv.
    Plodul meu nu invata acasă, are impresia ca daca nu e la școală nu are nicio responsabilitate. La școală au respect fata de Doamna. Eu sunt Mama. Eu il alint, il iubesc, il ajut! Nu pot sa tin locul Doamnei! Cu tot respectul!!!!

  11. O decizie tampita ca toate deciziile luate de acest guvern […]! Trebuiau tinute scolile deschise nu afterele!!!!!

  12. Pentru mine chiar este o soluție Aferul. Este totul in regula . Sunt mai puțini copii decat la școală, se respectă toate regulile, și mai și învață.
    Spre deosebire de cel mare, care face școală on line, și nici nu învață nimic, nici nu e atent, si mai trebuie și un părinte sa stea langa el!

    1. Coca Bichir, asta era: nu e atent si trebuie sa ai tu grija de el. Totul se rezuma la nevoile proprii, ca nu vrei tu sa ti stea plodul pe cap. Lasa sa stea invatatoarei. NU NU NU nu este o decizie buna. Categoric nu. E ca si cum am avea o clasa in care toti elevii au covid. Trimitem din 20 10 acasa ca sa stea distantati si aruncam acolo un copil sanatos sperand ca nu se imbolnaveste, nah, acum sunt mai putini. Cine gandeste asa nu e normal. Inchidem tot, dar nu si alea, de parca acolo nu sunt tot oameni. Stiti ce mi a spus azi o fetita? Am intrebat: dar de unde sa fi luat colegul tau raceala, ca sta numai acasa, la scoala distantati, cu masca. Si mi a zis: ei, doamna, dar dupa ore noi iesim in parc si doar nu ne luam masca. Aia de la after s-or duce acasa la cercetare stiintifica te pomini. Idee tampita. Sa se inchida tot, nu mai cedati presiunilor parintilor votanti. Parinti votanti, cand ati adus in lume un copil nu scria in fruntea lui sa vi l creasca afterul, stiati ca ii sunteti parinti si cu sau fara after ii sunteti datori sa gasiti solutii. Si sunteti datori societatii, aproapelui sa il protejati. Ca o sa ia amploare virusul asta si o sa va faceti ceva in afterul vostru cand veti vedea ca nu mai aveti ce da la after. Asta e ideea: interesul propriu sa nu lezeze viata sau sanatatea restului societatii, semenilor.

      1. Clar nu, este exact acelasi lucru ca si la scoala, doar ca este mai usor pentru parinti. Stiu atatea care tin deschis inclusiv gradinitele, este doar o amagire.

      2. Mai nene, ne-ati tampit cu cretinatatea asta, ca ducem copiii la scoala ca sa scapam de ei! Voi, astia care sustineti asa ceva, sunteti sanatosi la cap? Intelegeti ceva din viata asta, din ideea de parinte-scoala-societate, fiecare cu rolul sau? Pai daca noi suntem blocati in propriile noastre nevoi, cum te exprimi dumneata aici, dumneata in ce mama naibii esti blocat? In ideea ta stupida ca o sa traiesti 10000 de ani si ca noi toti trebuie sa ne inchinam tie, nemuritorul? Lasa-ne, mai nene, in pace! Stai in casa, incuie usa si mai iesi pentru 3 ani!

        1. Tania, eu nu sunt dator ca profesor, in conditiile in care se inchide tot sa suport consecintele faptului ca tu iti dai copilul la after. Boala nu alege selectiv, nu sta si gandeste daca e after sau nu. Copiii de la after au acasa si ei frati, parinti, bunici care pot lua Covid de la ei. Copilul e copil, mai ales ca cei de la after nu poarta masca. E suficient sa vina UNUL cu boala din familie. Mai lasa acuzele si vrajelile in favoarea voastra mereu. Daca se inchide si e lege, sa fie lege pentru toti. Ce argumente solide de ordin medical are DSP cand inchide tot si pe acestea nu?? DSP, nu ti-e rusine? In after nu traiesc oameni, cadre didactice, elevi? Nu respira, nu merg cu mijloace de transport, nu ies in mall, in parc?

          1. Si pentru domnul Puipui, ce sa vezi, nici eu ca doctor nu sunt dator sa il ingrijesc pe el pentruca am copil acasa cu care trebuie sa stau, asa cum sta si el cu ai lui sau chiar daca sunt in spital sa ma asigur ca ii merge copilului linkul. Domnul Puipui traimin societate, cam greu de inteles pentru dumneavoastra ca profesor. Poate ganditi ca doctorii ar trebui chiar sa se carantineze in spital si sa isi neglijeze copii caci va sunt datori si doar au depus un juramant. Pentru asta se pare trebuie sa contribuiti si dumneavoastra! Va anunt ca dreptul la viata este universal!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Angajarea profesorilor “titularizați” pe art. 253 poate fi de azi făcută pe durata viabilității postului. Ordonanța de Urgență pe educație a fost publicată în Monitorul Oficial

Varianta oficială a Ordonanței de Guvern 23, cea apărută miercuri noaptea în Monitorul Oficial, la o săptămână după aprobarea în Ședința de Guvern din 3 aprilie, cuprinde şi „rezolvarea” situației…
Vezi articolul
Iulian Todor și George Pahonie / Foto: Arhivă personală

Material susținut de Orange România

Programare învățată de copiii de 10-14 ani, în Academia SuperCoders: Scopul nostru este să îi învățăm să gândească logic, să spargă o problemă în bucăți și să o rezolve pas cu pas – trainerul Iulian Todor / Plus: Povestea lui George Alessio Pahonie, elev în clasa a VII-a și top 3 în Academie

Cei mai buni 50 de copii cu vârste între 10-14 ani, care au participat la concursul național SuperCoders organizat de Orange România, au intrat în programul avansat de învățare a…
Vezi articolul

Dacă greutățile de pronunție ale copiilor nu sunt rezolvate până la vârsta de 6 ani, aceștia pot avea dificultăți la școală. Părinții au un rol important în îmbogățirea vocabularului copilului, spune Carmen Ivanov, profesoară de dicție / Exerciții de făcut acasă cu copiii (P)

Mulți părinți se îngrijorează atunci când copiii lor nu vorbesc corect, dar nu știu că vorbirea se dezvoltă diferit de la persoană la persoană. “Însă dacă ne apropiem de vârsta…
Vezi articolul