Ștefan Pălărie, senator USR, o acuză pe Ligia Deca de tehnici similare celor aplicate de Iordache și Cîmpeanu, acum pentru a bloca CNATDCU să analizeze doctoratul lui Lucian Bode: Cum să te duci tu, ministru, să ceri fățiș CNATDCU să nu își facă exact treaba pentru care există? Este șocant

1.179 de vizualizări
Stefan Pălărie / Foto: Captură video
Senatorul USR Ștefan Pălărie o acuză pe Ligia Deca, ministrul Educației, că aplică metode similare celor folosite de foștii miniștri Cîmpeanu sau Iordache, pentru a împiedica verificarea unor colegi de guvern. “Cum să te duci tu, ministru, să te folosești de poziția ta de ministru al educației, ca să blochezi să nu fie analizată teza de doctorat a unui coleg în Guvern și partid? Invocând motive și chichițe procedurale, exact pe metoda Cîmpeanu sau Iordache în trecutul nu chiar îndepărtat”, spune Pălărie.

Reacția senatorului USR vine după ce președintele interimar al CNATDCU, Mircea Dumitru, a declarat în exclusivitate pentru Edupedu.ro că CNATDCU nu analizează teza de doctorat a ministrului Bode. Acesta a declarat că Ligia Deca a participat la ședința de ieri, joi 10 noiembrie 2022, a CNATDCU, și a invocat o decizie a Curții Constituționale. “Dacă noi propunem și putem propune o comisie de analiză, ministerul se opune spunând că nu putem”, a spus Dumitru pentru Edupedu.ro.

Într-o reacție la acțiunea ministrului Ligia Deca, senatorul USR Ștefan Pălărie spune: “Mă aflu la Sibiu pentru Caravana educației și la prima oră am aflat despre pocinogul cu teza lui Bode făcut de (noul) ministru al educației, Ligia Deca. Cum să te duci tu, ministru, să te folosești de poziția ta de ministru al educației, ca să blochezi să nu fie analizată teza de doctorat a unui coleg în Guvern și partid? Invocând motive și chichițe procedurale, exact pe metoda Cîmpeanu sau Iordache în trecutul nu chiar îndepărtat. Chiar nu vezi niciun conflict flagrant de interese și de bun simț?“.

Cum să te duci tu, ministru, să ceri fățiș unei instituții din coordonarea ta, CNATDCU, să nu își facă EXACT treaba pentru care există – adică verificarea eticii universitare? În loc să cauți chiar tu, că de aia ești acolo, un cadru juridic pentru a permite funcționarea ei? Este șocant.
Cum să mai poți veni în fața oricui să spui că tu vei scrie legile educației? Cine te va mai crede că dorești cu adevărat să urmărești integritatea academică, atunci când primul gest ca ministru este să iei apărarea unui coleg folosind puterea scaunului tău?
“, acuză Pălărie.

Lipsa asta de orice perdea în a folosi instituțiile și legile în interes politic, ca pe o măciucă sau pentru a le anihila pe cele care nu stau „drepți” arată că cei de la putere au prins un tupeu extraordinar, că nu se mai feresc de nimic“, susține senatorul USR Ștefan Pălărie.

Citește și:
EXCLUSIV. CNATDCU nu analizează teza de doctorat a ministrului Bode, anunță președintele interimar. Mircea Dumitru, după participarea Ligiei Deca la ședința de azi a CNATDCU: Ministerul invocă o decizie a Curții Constituționale / Dacă noi propunem și putem propune o comisie de analiză, ministerul se opune spunând că nu putem

3 comments
  1. Cum să blochezi tu ministru lui pește prăjit activitatea cnadtcu când e vorba de teza lui bode!! Câtă nesimțire, ar trebui să fiți călcați în picioare de electorat. Iohanis și PNL nu uitați că trebuie să plătiți !!!

  2. Cand faci o lucrare de doctorat de 2 lei la Luxemburg, o cercetare calitativa cu 14 interviuri si comparatii de documente, nu ai cum sa ai un respect fata de cercetare, doctorat, fata de invatamantul superior, CNATDCU etc. Te duci peste CNATDCU ca sa le arati cine e sefu’ si le spui ca ce fac e ilegal :)).

  3. Stefan Palarie ori nu stie ce vorbeste, ori se face ca nu stie. CNATDCU nu mai poate analiza tezele de doctorat. Nu sunt chichite procedurale, e DECIZIE CCR. Iar deciziile CCR bat orice lege, statut, ordin de ministru, etc.! Deciziile CCR trebuie respectate de catre toata lumea. Socant este doar faptul ca Palarie nu stie asta.
    Ministrul Deca a facut ce trebuie…jos Palaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Elevilor cere președintelui să promulge “de urgență” legea privind dispozitivele pentru elevi dezavantajați, inițiativă ce ar putea fi “tergiversată” deoarece “guvernul nu a susținut-o”

Consiliul Național al Elevilor (CNE) cere Președintelui României, într-un comunicat transmis vineri, să promulge legea privind dotarea elevilor dezavantajați cu dispozitive prin care să poată accesa școala online, proiect adoptat…
Vezi articolul

Asociația Studenților de la Universitatea din București cere măsuri sporite de siguranță în cămine, după un furt și multe probleme de igienă și securitate / Studenții reclamă gratii slăbite la ferestre, personal dezinteresat, garduri rupte, gândaci și mucegai

Un furt soldat cu pagube materiale în valoare de circa 10.000 de lei, petrecut într-un cămin al Universității din București, precum și situația de igienă și securitate din căminele acestei…
Vezi articolul