Streinu-Cercel, despre evoluția „dromader” a epidemiei: Acum noi vedem capul, în lunile iulie – august va fi acalmie, după care din septembrie – octombrie încolo va apărea cocoaşa cămilei

6.148 de vizualizări
FOTO: Salvati Delta
Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “prof. Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a estimat joi seara că, în contextul pandemiei de COVID-19, românii vor putea ieşi la muncă fără restricţii spre jumătatea lunii iulie, potrivit Agerpres. Streinu-Cercel a explicat metaforic că această epidemie are o „evoluție dromader”, adică vârful de acum va fi urmat de o perioadă fără multe cazuri, după care ar urma un al doilea val, „cocoașa cămilei”, la toamnă.

“Dacă stăm potoliţi în aceste patru – cinci zile, estimez că undeva la jumătatea lunii iulie. (…) Dacă nu stăm potoliţi, atunci se va întinde problema asta şi până la anul nu mai ieşim”, a spus prof. univ. Streinu-Cercel.

În opinia sa, după luna octombrie este de aşteptat un al doilea val de îmbolnăviri de COVID-19, prof. univ. Streinu-Cercel menţionând că evoluţia pandemiei are o formă grafică similară cu cea a unui dromader.

“Evoluţia în dromader înseamnă că acum noi vedem capul cămilei. Urmează o perioadă de acalmie, care va fi luna iulie – august, după care din septembrie – octombrie încolo va apărea cocoaşa cămilei.

Dacă vă uitaţi şi pe ceea ce spun şi alte ţări – China, de exemplu, care a început să se confrunte cu un al doilea val, de data asta de import de cazuri, lucrurile se complică şi mai mult pentru că va fi un loc de unde vom reînsămânţa, la nivel planetar, circulaţia virusului”, a punctat prof. univ. Streinu-Cercel.

FOTO: Salvati Delta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sindicatele FSLI cer Guvernului ca profesorii să rămână și ei acasă în perioada de suspendare a cursurilor, nu numai elevii: Aceste persoane pot transmite noul coronavirus

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ solicită Guvernului ca, în perioada suspendării cursurilor școlare, să rămână acasă și cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și nedidactic. “Nu credem că este benefică prezența…
Vezi articolul

Diplomele profesorilor din județul Vaslui vor fi verificate de Inspectoratul Școlar, după cazul profesoarei de limba româna acuzată că şi-ar fi falsificat actele de studii, în baza cărora a obţinut toate gradele didactice

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui au solicitat verificarea tuturor documentelor de studii ale salariaţilor din unităţile de învăţământ din judeţ, după ce recent viceprimăriţa din comuna Codăeşti, care este…
Vezi articolul