Streinu-Cercel, despre evoluția „dromader” a epidemiei: Acum noi vedem capul, în lunile iulie – august va fi acalmie, după care din septembrie – octombrie încolo va apărea cocoaşa cămilei

6.148 de vizualizări
FOTO: Salvati Delta
Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “prof. Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a estimat joi seara că, în contextul pandemiei de COVID-19, românii vor putea ieşi la muncă fără restricţii spre jumătatea lunii iulie, potrivit Agerpres. Streinu-Cercel a explicat metaforic că această epidemie are o „evoluție dromader”, adică vârful de acum va fi urmat de o perioadă fără multe cazuri, după care ar urma un al doilea val, „cocoașa cămilei”, la toamnă.

“Dacă stăm potoliţi în aceste patru – cinci zile, estimez că undeva la jumătatea lunii iulie. (…) Dacă nu stăm potoliţi, atunci se va întinde problema asta şi până la anul nu mai ieşim”, a spus prof. univ. Streinu-Cercel.

În opinia sa, după luna octombrie este de aşteptat un al doilea val de îmbolnăviri de COVID-19, prof. univ. Streinu-Cercel menţionând că evoluţia pandemiei are o formă grafică similară cu cea a unui dromader.

“Evoluţia în dromader înseamnă că acum noi vedem capul cămilei. Urmează o perioadă de acalmie, care va fi luna iulie – august, după care din septembrie – octombrie încolo va apărea cocoaşa cămilei.

Dacă vă uitaţi şi pe ceea ce spun şi alte ţări – China, de exemplu, care a început să se confrunte cu un al doilea val, de data asta de import de cazuri, lucrurile se complică şi mai mult pentru că va fi un loc de unde vom reînsămânţa, la nivel planetar, circulaţia virusului”, a punctat prof. univ. Streinu-Cercel.

FOTO: Salvati Delta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scrisoarea deschisă a unei profesoare în grevă, care a fost în stradă la proteste: Disprețul față de Educație a adus această țară în starea de acum. I-am scris președintelui României și am aflat că nu acordă audiențe

„I-am scris președintelui țării, în speranța unui dialog onest, ca de la profesor la profesor, despre starea precară a educației și am aflat că președintele României nu acordă audiențe”, se…
Vezi articolul

Proiectele de legi ale Educației, pe ordinea de zi a ședinței de azi a Guvernului / Se vor putea înscrie la concursul de admitere la liceu doar elevii care au luat măcar nota 5 la Evaluarea Națională. Doar mandatele actuale ale rectorilor se iau în calcul pentru o nouă candidatură, nu și cele încheiate deja

Proiectele legilor Educației au fost puse de către Secretariatul General al Guvernului pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 29 martie, potrivit agendei publicate. Cele două proiecte au trecut…
Vezi articolul

UPDATE Una din patru școli din România nu deținea dotări minime pentru spălarea mâinilor, înainte de pandemie / Două din cinci școli din lume nu au asemenea spații, condiție sanitară fundamentală – raport UNICEF

Două din cinci școli din întreaga lume nu au spații destinate spălării mâinilor cu apă și săpun, au avertizat miercuri UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății (OMS), relatează EFE, preluată…
Vezi articolul