Sindicatele FSLI cer Guvernului ca profesorii să rămână și ei acasă în perioada de suspendare a cursurilor, nu numai elevii: Aceste persoane pot transmite noul coronavirus

13.913 vizualizări
Simion Hăncescu, președintele FSLI / Foto: FSLI
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ solicită Guvernului ca, în perioada suspendării cursurilor școlare, să rămână acasă și cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și nedidactic. “Nu credem că este benefică prezența cadrelor didactice, dar nici a personalului didactic auxiliar și a celui nedidactic în unitățile școlare, în condițiile în care și aceste persoane pot transmite virusul”, susține federația condusă de Simion Hăncescu.

Apelul FSLI vine după ce ministrul Educației le-a cerut profesorilor să fie prezenţi în şcoli pe toată perioada de suspendare a cursurilor, timp în care îşi vor primi salariile nemodificate, după cum a transmis Uniunea Sindicatelor Independente din Învățământ Dolj (detalii aici).

Comunicatul integral al FSLI:

“FSLI: Școlile trebuie închise pentru dezinfecție iar, pe lângă elevi, trebuie să rămână la domiciliu și angajații din educație!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ solicită Guvernului României ca, în perioada suspendării cursurilor școlare, să rămână acasă, pe lângă elevi și cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și nedidactic! Totodată este obligatorie dezinfecția spațiilor de învățământ de către echipele specializate ale Direcțiilor de Sănătate Publică.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis suspendarea cursurilor în învățământul preuniversitar de stat și privat în perioada 11-22 martie 2020, ca măsură de prevenție privind răspândirea COVID-19.

FSLI solicită Ministerului Educației și Cercetării ca în această perioadă toți angajații din educație să rămână acasă – personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic – așa cum se întâmplă și cu elevii. Nu credem că este benefică prezența cadrelor didactice, dar nici a personalului didactic auxiliar și a celui nedidactic în unitățile școlare, în condițiile în care și aceste persoane pot transmite virusul. Pe perioada suspendării cursurilor școlare, trebuie făcută dezinfecția spațiilor de învățământ de către cei care au această atribuție. În caz contrar, nu facem decât să umblăm cu jumătăți de măsură, ceea ce se va dovedi ineficient cu totul în această situație specială.

Federația noastră consideră că este oportun ca în acest context de alertă națională să fie suspendată orice activitate școlară sau extrașcolară, prin care părinții sau copiii sunt expuși spațiilor aglomerate. În acest sens considerăm că ar trebui amânată evaluarea psihosomatică pentru copiii, ai căror părinți solicită înscrierea la clasa pregătitoare, înainte de împlinirea vârstei de șase ani.

FSLI consideră, de asemenea că Ministerul Educației și Cercetării trebuie să identifice cele mai bune soluții pentru recuperarea materiei corespunzătoare perioadei în care cursurile școlare sunt suspendate. O variantă ar fi ca în cadrul programului “Școala altfel” să fie recuperată materia școlară. Federația noastră își arată toată deschiderea pentru participarea la grupurile de lucru, alături de Ministerul Educației și Cercetării, prin care va fi conceput planul național de recuperare a materiei.

‘Este o situație specială prin care trebuie să înțelegem necesitatea aplicării tuturor măsurilor care au fost luate de autorități, pentru siguranța noastră și a copiilor noștri. Consider că în această perioadă trebuie să tratăm lucrurile cu maximă seriozitate, fără să generăm panică. Tocmai de aceea cred că atât elevii, cât și personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic ar trebui să rămână acasă, în toată perioada în care a fost decisă suspendarea cursurilor școlare. Școlile trebuie închise pentru acțiuni de dezinfecție corespunzătoare! Cadrele didactice vor recupera activitatea, la fel și restul angajaților. Altfel ne jucăm de-a prevenția și riscăm sănătatea tuturor!’, a declarat Simion Hancescu, președinte FSLI.”

 

 

 

 


1 comment
  1. “Școlile trebuie închise pentru acțiuni de dezinfecție corespunzătoare! Cadrele didactice vor recupera activitatea, la fel și restul angajaților. Altfel ne jucăm de-a prevenția și riscăm sănătatea tuturor!’, a declarat Simion Hancescu, președinte FSLI.”

    – EXCELENT ! !!!!!!!!!
    FELICITARI PENTRU ACEASTA POZITIE CORECTA SI LOGICA !!!!
    SE POT TRANSMITE ON -LINE COPIILOR UNELE TEME / EXERCITII PE ACEASTA DURATA SCURTA DE SUSPENDARE !!!! SUNTEM IN 2020 – SA NU UITAM!!!!
    AR TREBUI SA SE TINA SEAMA DE ACEST PUNCT DE VEDERE ARGUMENTAT CORESPUNZATOR SI BENEFIC INVATAMANTULUI ! BRAVO FSLI !!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Avantaje pentru profesorii și elevii vaccinați, anunțate de ministrul Educației: Beneficiind de o protecție sanitară crescută, vom vedea ce avantaje au în definirea scenariilor de funcționare a școlilor

Profesorii și elevii vaccinați, „beneficiind de o protecție sanitară crescută, vom vedea ce avantaje au în definirea acestor scenarii” de funcționare a școlilor care vor fi stabilite vineri, a declarat…
Vezi articolul

Șase din zece copii ucraineni participanți la un sondaj Salvații Copiii spun că preferă să fie organizate clase speciale în școlile românești, după programa din Ucraina / Aproape trei sferturi dintre ei au continuat educația la distanță, urmând programa ucraineană, spun mamele lor

Doar 6% dintre copiii ucraineni ai căror mame au participat la un sondaj Salvați Copiii au frecventat școli românești după ce au sosit în România, în timp ce aproape trei…
Vezi articolul

Mai multe asociații de elevi și Federația Părinților și Aparținătorilor Legali critică ordinul de ministru care introduce pilotarea evaluării standardizate în acest final de an școlar: Vor fi aceste teste în concordanță cu programa școlară și sunt avizate de minister?

FePAL și mai multe asociații de elevi ridică un semn de întrebare privind introducerea evaluării standardizate la nivel de program pilot, chiar din acest final de an școlar, propusă printr-un…
Vezi articolul
Pavel Popescu și Sorin Cîmpeanu / Colaj foto: Facebook și captură ProTV

SURSE Propunerile de miniștri cu care Nicolae Ciucă va merge în Parlament: Pavel Popescu la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sorin Cîmpeanu la Educație / UDMR primește patru ministere / Incertitudine la Justiție

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a stabilit lista de miniștri care va fi depusă sâmbătă în Parlament, au precizat pentru G4Media.ro surse politice. Audierile ar urma să aibă loc marți, iar…
Vezi articolul

Rectorul SNSPA anunță că și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale și protestează față de numărul mare de semnături cerut de lege, criteriu pe care nu l-a îndeplinit. Susține că niciun candidat înscris nu va rezolva criza politică actuală, ci o va adânci

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, anunţă, sâmbătă seară, că a decis, „după o matură chibzuinţă” să îşi depună candidatura pentru alegerile prezidenţiale. „Dosarul meu…
Vezi articolul