Studenția online: “Acel sentiment de vid interior cu care rămân după ore de deschis mail-uri, drive-uri și link-uri” – Cultura la Dubă

1.073 de vizualizări
locuri în cămine - Studenția online
Foto: Pexels.com
Anul trecut am început Facultatea de Matematică și Informatică, la Universitatea din București. N-aveam s-o termin, dar în octombrie 2019 nu știam asta. Nici nu-mi trecea prin minte.

Inițierea în mediul universitar, cu toată confuzia și noutatea, eclipsa întrebările de genul: ”Chiar mă pasionează domeniul ăsta? Am făcut alegerea corectă?”. Au câștigat ulterior teren, începând cu prima sesiune.

Starea de urgență începută în martie 2020 mi-a oferit răgazul să găsesc răspunsurile și să ajung la decizia de a îngheța anul. Nicușor Dan: Eu susțin ca școlile să rămână închise în București, până când nu vom scădea acel indice sub 3

A fost destul de incomod să realizez că poate nu mă cunosc atât de bine, având în vedere că am ales o facultate care nu-mi plăcea. Tot pandemia m-a ajutat să fac pace cu mine în legătură cu asta.

În martie m-am întors acasă, în Vaslui, unde am avut timpul și liniștea necesară să mă afund într-o căutare interioară care părea că nu duce nicăieri, uneori. Undeva prin iunie totuși, am ajuns la concluzia că voi da la jurnalism, tot la Universitatea București.

Citește articolul integral pe Cultura la dubă

Sursă foto: Pexels.com


1 comment
  1. Dacă vrei să înveți, înveți și online!
    În cazul tău nu este de vină pandemia, ci tu!
    Așa cum ai spus, ti-ai ales o facultate care nu îți plăcea. Pandemia doar este o scuză pentru tine!
    Ești sigur că jurnalismul chiar te reprezintă?
    Eu cred că te reprezintă statutul de student motivat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like