Studenții mai pot merge cu trenul cu legitimațiile vizate pe anul universitar trecut până pe 30 noiembrie, anunță CFR. De la 1 decembrie, au nevoie de documente actualizate 2024-2025 / Reducerile la bilete sunt de 90%

1.821 de vizualizări
Foto: © Jerome Cid | Dreamstime.com
Studenții mai pot merge cu trenul, cu legitimațiile vizate pe anul universitar 2023-2024, până pe 30 noiembrie, anunță CFR într-un comunicat de presă. De la 1 decembrie, studenții au nevoie de legitimația vizată pe anul universitar în curs (2024-2025).

Regula se aplică atât pentru cumpărarea biletelor/ abonamentelor, cât și pentru verificarea din tren, conform sursei citate.

„La verificarea legalității în tren, studenții trebuie să prezinte legitimația de călătorie (biletul) și:

a) până la data de 30 noiembrie 2024, inclusiv:

  • legitimația de student pentru reducere/gratuitate la transport, în original, vizată pentru anul universitar 2023-2024 sau pentru anul universitar 2024-2025;
  • adeverința, în original, emisă pentru anul universitar 2024-2025, de unitatea de învățământ de apartenență, pentru studenții de anul I.

b) începând cu data de 01 decembrie 2024, numai legitimația de student pentru reducere/gratuitate la transport, în original, vizată pentru anul universitar 2024-2025”, este parte din informarea CFR Călători.

Compania națională de transport feroviar mai punctează:

  • „Pentru studenții beneficiari de gratuitate, pe verso legitimaţiei de student pentru reducere/gratuitate la transport trebuie să existe înscrierea ”Gratuitate”, semnătura, respectiv ștampila instituției de învățământ superior într-o căsuță separată față de viza de valabilitate.
  • Nu se vor emite bilete/abonamente valabile pentru călătoria după data de 01 octombrie 2024 studenţilor din anii terminali, pentru care instituţia de învăţământ a scris «an terminal» în dreptul anului universitar 2023-2024.
  • Nu se vor emite bilete/abonamente valabile pentru călătoria după data de 01 decembrie 2024 sau a căror valabilitate se termină după data de 01 decembrie 2024 în baza legitimației de student pentru reducere/gratuitate la transport vizată pentru anul universitar 2023-2024 sau în baza adeverinței pentru studenții de an I”.

De asemenea, CFR reia precizările că „studenții cu unul sau ambii părinţi decedaţi, precum şi studenţii proveniţi din centrele de plasament sau care au fost în plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal beneficiază de:

  • bilete de călătorie cu reducere 100%
  • abonamente lunare cu reducere 100% cu număr nelimitat de călătorii, pe distanțe până la 300 km.

În cazul călătoriei la clasa 1 sau la vagon de dormit/cuşetă, studenții vor achita integral diferențele tarifare”.

Reducerea aplicată pentru transportul intern feroviar la clasa a II-a este de 90% pentru studenții sub 30 de ani, pe tot anul calendaristic, încă de anul trecut conform legii educației 199/2023, după cum reamintește CFR în comunicat. Informația a fost reluată de o mare parte din presă ca fiind noutate.

Foto: © Jerome Cid | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Patru universități românești – incluse în rankingul Times Higher Education al universităților tinere 2024, toate în ultima parte a clasamentului / USAMV Cluj-Napoca – cea mai bine plasată instituție românească

Cel mai nou clasament Young University Ranking al Times Higher Education, ce listează cele mai bune instituții de învățământ superior din lume care s-au înființat în ultimii 50 de ani,…
Vezi articolul

BREAKING 56,3% dintre profesorii respondenți spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19 și 43,2% își doresc să revină la școală și să predea față în față înainte de începerea campaniei de vaccinare – SONDAJ al Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”

În total, 56,3% din cei 13.356 de profesori respondenți la un sondaj au spus că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva COVID-19, iar 43,2% spun că își doresc…
Vezi articolul

Mircea Dumitru, vicepreședinte CNATDCU, despre cum Ministerul Educației i-a scăpat de răspunderea plagiatelor pe conducătorii de doctorat: Consiliul CNATDCU nu a fost consultat, nici eu. Probabil că au fost consultați alți specialiști

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, CNATDCU, „nu a fost consultat, nici eu nu am avut știință de formularea acestui regulament. Probabil că au fost consultați…
Vezi articolul