Subiecte Geografie – simulare BAC 2024. Elevii au avut de precizat numele a trei unități de relief pe care le străbate sau le delimitează fluviul Dunărea

77.080 de vizualizări
Elevii care au participat la simularea probei la alegere a profilului și au ales Geografia au avut, printre altele, să precizeze numele a trei unități de relief pe care le străbate sau le delimitează fluviul Dunărea. Miercuri, 6 martie, are loc proba la alegere a profilului și a specializării din cadrul simulării examenului de BAC 2024. Vezi mai jos subiectele.

O altă cerință a fost să precizeze numele celui mai mare port fluvial, ca volum al traficului de mărfuri, situat pe fluviul Rin, în Germania.

Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă a fost de 180 de minute și s-a calculat imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor.

Candidații care au ales Geografia au avut de rezolvat 3 subiecte. Cerințele de la primul subiect s-au bazat pe harta politică a Europei. La subiectul al II-lea, elevii au avut de rezolvat exerciții referitoare la harta României – unități de relief, râuri și orașe.

Subiecte Geografie:

Pe 7 martie este programată proba scrisă la limba și literatura maternă. Comunicarea rezultatelor se face pe 15 martie.

Rezultatele elevilor nu sunt făcute publice. Vor fi comunicate prin profesori

Rezultatele de la simulare, pe 15 martie, nu vor fi făcute publice, dar vor fi comunicate prin profesorii elevilor. Potrivit procedurii, rezultatele nu se contestă (art. 13, alin. 8 din procedură) și pot fi trecute în catalog la cerere.

Art. 18 – „(1) Prezența și rezultatele elevilor la simulările naționale se înregistrează în aplicația informatică SIIIR. Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice.

(2) Elevii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi sala de examen cel mai devreme după o oră de la începerea probei scrise (în cazul simulării probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a), respectiv după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor în săli (în cazul simulării probelor scrise ale examenului national de bacalaureat), fără a primi subiectele.

(3) Lucrările scrise ale elevilor care au susținut probele din cadrul simulărilor examenelor naționale se arhivează și se păstrează, până la sfârșitul anului școlar următor, în unitatea de învățământ din care provin aceștia.”

Edupedu.ro va publica subiectele și baremele probelor de la simularea examenului național de Bacalaureat după ce acestea vor fi afișate de Ministerul Educației, în după-amiaza zilei de examen, la ora 15:00.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like