Suma necesară pentru eventuale vouchere destinate familiilor cu venituri mici ar asigura after-school pentru clasele 0-IV timp de doi ani – ministrul Dezvoltării, Cseke Attila

1.549 de vizualizări
Cseke Attila / Foto: gov.ro – Radu Bădoiu
Banii necesari pentru eventuala acordare a unor vouchere familiilor cu venituri mici ar putea fi folosiţi pentru asigurarea cheltuielilor de after-school, timp de doi ani, pentru toţi copiii din clasele 0 – IV, a declarat marţi ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, citat de Agerpres.

Întrebat într-o conferinţă de presă cum comentează posiblitatea acordării de vouchere sub forma unui pachet de măsuri, Cseke Attila a arătat că o astfel de măsură nu s-a discutat în coaliţia de guvernare.

‘Din câte cunosc eu, o asemenea măsură nu a fost discutată în coaliţie, nici valoarea acestor vouchere. Noi propunem în schimb, dacă tot există această sumă necesară pentru emiterea acestor vouchere, calculul nostru arată că pentru toţi copiii din clasele 0 – IV se poate asigura din această sumă tot ceea ce este necesar să poată rămâne în after-school, după programul normal de şcoală, pe timp de doi ani. (…) Noi credem că, dacă tot avem această sumă, aici ar putea fi o soluţie mai bună’, a precizat ministrul Dezvoltării.

El a adăugat că o astfel de sumă poate asigura masa în cadrul programului afterschool, după programul normal de şcoală, alături de alte cheltuieli necesare. ‘Avem un segment de care tot vorbim, legat de familii, de copii şi de natalitate şi v-am dat o măsură care credem noi că ar fi necesară, dacă ar avem disponibilitate financiară în domeniu’, a completat Cseke Attila.

Agerpres scrie că PSD va propune, în pachetul de măsuri ce urmează a fi elaborat în coaliţia de guvernare, acordarea de vouchere de 50 de euro la fiecare două luni pentru ca familiile cu venituri mici să îşi cumpere alimente de bază.


1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

DOCUMENT Vacanță pentru toți elevii, timp de 2 săptămâni, „imediat”, „decalarea anului școlar” cu recuperare în perioada verii – măsuri radicale cu impact în Educație, propuse în programul de Guvernare al Cabinetului Cioloș / Demiterea sau suspendarea contractului de muncă pentru angajații fără certificat verde, din sistemul public și privat, care intră în contact cu publicul

Vacanță pentru toți elevii, timp de 2 săptămâni, cu termen de aplicare „imediat”, „decalarea anului școlar” cu recuperare în perioada verii, sunt două dintre măsurile radicale, cu impact în Educație,…
Vezi articolul