SURSE Ministrul Educației participă la ședința Prefecturii București, la ora 13:00, după ce Capitala a intrat în scenariul roșu ca număr de infectări

5.504 vizualizări
Foto: gov.ro
Ministrul Educației, Monica Anisie, participă astăzi la ședința care va începe la ora 13:00 la Prefectura București, după ce Capitala a intrat în scenariul roșu ca număr de infectări, potrivit surselor Edupedu.ro.

La ședința de la Prefectura București participă ministrul Educației, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) și inspectorii școlari de sectoare.

Amintim că inspectorul școlar general al Capitalei, Ionel Pușcaș, a fost confirmat la începutul lunii cu noul coronavirus. Pușcaș a fost în campanie electorală, candidând pe lista PNL pentru Consiliul General al Municipiului București.

Ședința de la Prefectura București vine după ce Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat, în raportul săptămânal publicat, că în ultimele 14 zile București a avut o rată de infectare de 3,11 la mia de locuitori. Conform ordinului de ministru comun cu regulile pentru școli, în acest scenariu școlile ar trebui să treacă în modul 100% online.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă este instituția care poate lua decizia de închidere a tuturor unităților de învățământ din oraș, în cazul în care incidența cumulată de coronavirus trece peste limita de 3/1.000 de locuitori în toată Capitala.

Condițiile în care se închid toate școlile și grădinițele dintr-o localitate, inclusiv din municipiul București, sunt prevăzute în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

De precizat că premierul Ludovic Orban a declarat ieri că analiza epidemiologică nu înseamnă trecerea automată a școlilor și grădinițelor în online, ci specialiștii trebuie să elimine din date focarele, după care să vadă nivelul de răspândire comunitară.

Redăm declarația premierului Victor Orban:

Reporter: Spuneți-ne ce se întâmplă în București, dacă săptămâna viitoare nivelul de răspândire ajunge de trei la mia de locuitori? Care sunt soluțiile?

Ludovic Orban: Este reglementat în hotărârea de guvern. Dacă este depășită rata de incidență de trei la mie, cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, școlile vor trece în regim de online integral. De asemenea, aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă. Ştiți că, de regulă, am zis scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate. Se poate ajunge inclusiv la carantinarea anumitor zone. Sperăm să nu se ajungă aici și am convingerea că oamenii înțeleg situația prin care trecem, că vor avea grijă și că se vor păzi de infectare. Am mai uitat să vă spun, ceea ce am anticipat încă a doua zi de alegeri, petrecerile de după victorie. Şi acolo au existat persoane care au fost infectate și e o incidență…”

Potrivit ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, „la o rată a incidenţei cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, DSP judeţene [Direcțiile de Sănătate Publică – N.Red.] şi a municipiului Bucureşti va prezenta CJSU/CMBSU [Comitetul Județean pentru Situații de Urgență – N.Red.] o analiză a situaţiei epidemiologice din localitate. În funcţie de existenţa transmiterii comunitare în localitate şi numărul de focare existente în unităţile de învăţământ din localitate, precum şi alte criterii de risc, CJSU/CMBSU poate decide, prin emiterea unei hotărâri, suspendarea temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din unităţile de învăţământ (scenariul 3), cursurile desfăşurându-se online. În absenţa unei astfel de decizii, unităţile de învăţământ din localitatea respectivă vor funcționa în scenariul 2“.

Citește și:
BREAKING București intră în scenariul roșu, conform analizei epidemiologice a INSP, cu 3,11 cazuri la mia de locuitori
Condițiile în care s-ar putea închide toate școlile și grădinițele din București. Rata incidenței de coronavirus a ajuns la 2,66 în Capitală


1 comment
  1. Astăzi rata în București este 2,82 la mie .
    Orban face orice ca să moara cat mai mulți bugetari și pensionari.
    Asa ca va considera și Ilfovul ca număr de locuitori, ca să fie mereu sub 3 la mie.
    Asa ca școlile rămân deschise, ioc carantinare… Fericire pe pompele funebre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Datele personale ale profesorilor: Ministerul Educației va verifica declarațiile de vaccinare ale angajaților din școli, cu ajutorul Registrului de vaccinare, anunță Cîmpeanu / Ministrul, vineri: Conducerile școlilor decid verificarea

Ministerul Educației va verifica datele privind vaccinarea angajaților din școli, folosite pentru a stabili dacă o școală funcționează fizic sau online, în baza pragului de vaccinare de 60%, a spus…
Vezi articolul

VIDEO Aplicație pentru profesori, făcută de soțul unei educatoare, prin care camera telefonului se poate conecta la calculator drept cameră suplimentară pentru a-i ajuta să predea online. Funcționează pe dispozitive iOS (iPhone, iPad)

O nouă aplicație care le permite profesorilor să își folosească iPhone-ul sau iPad-ul ca o cameră foto suplimentară care să filmeze un caiet de lucru, sau activități, ori tabla, în…
Vezi articolul

Părinții a cel puțin 200 de mii de elevi și copii aflați acum în școală online, induși în eroare de ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a anunțat de la Guvern o informație falsă pusă apoi pe Facebook și preluată de aproape toată presa

Ministrul Muncii a declarat public, de la Guvern, la briefingul de după ședința Executivului, de lângă premierul Florin Cîțu, după care a scris și pe contul său de Facebook informația…
Vezi articolul