SURSE Propunerile de miniștri cu care Nicolae Ciucă va merge în Parlament: Pavel Popescu la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sorin Cîmpeanu la Educație / UDMR primește patru ministere / Incertitudine la Justiție

2.847 de vizualizări
Pavel Popescu și Sorin Cîmpeanu / Colaj foto: Facebook și captură ProTV
Pavel Popescu și Sorin Cîmpeanu / Foto: colaj Facebook – captură ProTV
Premierul desemnat Nicolae Ciucă a stabilit lista de miniștri care va fi depusă sâmbătă în Parlament, au precizat pentru G4Media.ro surse politice. Audierile ar urma să aibă loc marți, iar miercuri va fi votul în Parlament.

Portofoliul Educației ar urma să fie menținut de Sorin Cîmpeanu, în timp ce la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării ar urma să fie liberalul Pavel Popescu.

În urma discuțiilor liderilor Partidului Național Liberal împreună cu președintele Klaus Iohannis de joi seară, s-a decis să se continue cu varianta unui guvern minoritar, alături de UDMR. PNL a amânat însă în dimineața aceasta ședința Biroului Executiv, pentru ora 15:00, ședință care fusese convocată pentru ora 11:00 inițial pentru a discuta lista de miniștri cu care premierul desemnat, Nicolae Ciucă, se va prezenta sâmbătă, în Parlament. Din punct de vedere formal, BEX propune lista de miniștri, urmând ca recomandările să fie validate în Biroul Permanent.

Amintim că Cercetarea a fost condusă de Ciprian Teleman (USR-PLUS) până la începutul lunii septembrie, când Tanczos Barna (UDMR) a devenit noul ministru interimar de la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, după ce miniștrii USR-PLUS și-au dat demisia în bloc din Guvern, iar președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de demisie și a numit interimarii propuși de Florin Cîțu.

Citește pe G4Media.ro lista numelor propuse la șefia Ministerelor în Guvernul Ciucă.


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO „Tinerii se implică în acțiuni de voluntariat și semnează petiții, dar nu înțeleg simțul civic”, spune cercetătorul IRES, Antonio Amuza. El recomandă îmbunătățirea curriculei, tinerii să vadă ce înseamnă „cu adevărat implicarea civică” – studiu

Studiul „Provocările tinerilor din România. Analiză şi recomandări” al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) indică faptul că deși tinerii se implică în acțiuni de voluntariat și semnează petiții,…
Vezi articolul

BAC 2024 Competențe la Limba franceză. Sfaturi pentru candidați de la profesoara Mihaela Bondoc: La proba audio, dacă nu reușiți să răspundeți la o întrebare, rămâneți concentrați pe firul discuției

Candidații la examenul de Bacalaureat 2024 pot extrage informații care să le vină în sprijin, pentru rezolvarea probei de competențe la limba franceză, din contextul prezentat în textele suport sau…
Vezi articolul
Deschiderea școlilor

O petiție pentru deschiderea școlilor și grădinițelor a strâns peste 15 mii de semnături. Inițiatorii susțin că “elevii au dreptul şi merită acces real şi egal la educaţie. Credem că o „Românie educată” nu se poate construi cu învăţământ online prelungit la nesfârşit”

„Solicităm deschiderea şcolilor şi grădinţelor în condiţii de siguranţă sanitară. Elevii au dreptul şi merită acces real şi egal la educaţie, în condiţii sigure din punct de vedere sanitar”, susțin…
Vezi articolul

Planuri-cadru liceu 2025. Marius Lobază, FSLI Timiș: Ni s-au pus în dezbatere niște numere de ore și ni se spune că nu discutăm cifre, ci perspective. Eu nu știu dacă două ore de matematică înseamnă și analiză sau doar aritmetică / Ar trebui să știm ce conținut dorim pentru absolvenții noștri

Reprezentantul FSLI din județul Timiș, Marius Lobază, spune că planurile cadru ar trebui regândite, pornind de la „ce vrem să facem”. „Ni s-au pus în dezbatere niște numere de ore,…
Vezi articolul