SURSE Propunerile de miniștri cu care Nicolae Ciucă va merge în Parlament: Pavel Popescu la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sorin Cîmpeanu la Educație / UDMR primește patru ministere / Incertitudine la Justiție

2.830 de vizualizări
Pavel Popescu și Sorin Cîmpeanu / Colaj foto: Facebook și captură ProTV
Pavel Popescu și Sorin Cîmpeanu / Foto: colaj Facebook – captură ProTV
Premierul desemnat Nicolae Ciucă a stabilit lista de miniștri care va fi depusă sâmbătă în Parlament, au precizat pentru G4Media.ro surse politice. Audierile ar urma să aibă loc marți, iar miercuri va fi votul în Parlament.

Portofoliul Educației ar urma să fie menținut de Sorin Cîmpeanu, în timp ce la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării ar urma să fie liberalul Pavel Popescu.

În urma discuțiilor liderilor Partidului Național Liberal împreună cu președintele Klaus Iohannis de joi seară, s-a decis să se continue cu varianta unui guvern minoritar, alături de UDMR. PNL a amânat însă în dimineața aceasta ședința Biroului Executiv, pentru ora 15:00, ședință care fusese convocată pentru ora 11:00 inițial pentru a discuta lista de miniștri cu care premierul desemnat, Nicolae Ciucă, se va prezenta sâmbătă, în Parlament. Din punct de vedere formal, BEX propune lista de miniștri, urmând ca recomandările să fie validate în Biroul Permanent.

Amintim că Cercetarea a fost condusă de Ciprian Teleman (USR-PLUS) până la începutul lunii septembrie, când Tanczos Barna (UDMR) a devenit noul ministru interimar de la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, după ce miniștrii USR-PLUS și-au dat demisia în bloc din Guvern, iar președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de demisie și a numit interimarii propuși de Florin Cîțu.

Citește pe G4Media.ro lista numelor propuse la șefia Ministerelor în Guvernul Ciucă.


2 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like