Sute de elevi din județul Botoșani vor învăța în anul școlar 2021-2022 în clase simultane. Inspectorul școlar general: Învățământul simultan nu este decât o soluție de avarie și trebuie, încet – încet, desființat

581 de vizualizări
Foto: Taylor Wilcox – Unsplash.com
Sute de elevi din judeţul Botoşani vor învăţa, în anul şcolar 2021 – 2022, în clase simultane, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ada Macovei, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în ciclul gimnazial există 19 clase de elevi din ani de studiu diferiţi care vor învăţa la un loc.

„Învăţământul simultan nu este decât o soluţie de avarie şi trebuie, încet – încet, desfiinţat, pentru că rezultatele şcolare ale acestor copii sunt total diferite de ale celor care învaţă în clase independente. S-au făcut şi aici progrese, cel puţin pe gimnaziu. De la un nivel de 60 – 70 de clase de gimnaziu simultan am ajuns anul acesta la 19 clase şi sper că în curând vom uita că a existat vreodată învăţământ simultan”, a afirmat Ada Macovei.

Pe de altă parte, oficialul IŞJ a precizat că şapte unităţi de învăţământ nu se vor redeschide la începutul acestui an şcolar, ca urmare a faptului că se află într-un proces de reabilitare sau modernizare.

„Sunt în special şcoli primare şi grădiniţe care sunt în reabilitare prin POR, prin PNDL sau prin alte programe de finanţare. Ele vor fi relocate în alte unităţi de învăţământ”, a adăugat Macovei, mai informează sursa citată.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Alineatul din proiectul legii educației care ar fi discriminat elevii cu cerințe educaționale speciale a fost eliminat de Comisia de învățământ din Senat. Ministrul Educației, Ligia Deca: Din reacțiile societății civile am înțeles că acest articol ar putea fi folosit abuziv

Eliminarea discriminării create prin articolul 68, alin. 11 din proiectul legii Educației a fost solicitată de peste 100 de ONG-uri din rețeaua FEDRA și RO TSA , la care s-au…
Vezi articolul

Există specialişti care doresc să se angajeze în universităţi, însă procedura birocratică este stufoasă, atrage atenția rectorul Universității Politehnica din Timișoara/ Vom avea o criză atât în sistemul universitar, cât şi în piaţa muncii, dacă nu se iau măsuri

La Universitatea Politehnica Timişoara, în ultimii ani a scăzut cu 10% gradul de ocupare a posturilor de cadre didactice titulare, pentru că din sistem au ieşit foarte mulţi profesori, atrage…
Vezi articolul