Țările de Jos deschid școlile pe 10 ianuarie, în pofida ratei mari de infectare cu virusul SARS-CoV-2

859 de vizualizări
Foto: © Oksix | Dreamstime.com
Țările de Jos sunt în lockdown strict în ultimele 2 săptămâni, din cauza numărului mare de infectări cu SARS-CoV-2.

Pe 10 ianuarie se vor redeschide şcolile şi liceele, chiar dacă numărul de infectări cu coronavirus se menţine ridicat, a anunţat luni guvernul, transmite Reuters.

  • Executivul și-a motivat gestul subliniind că spitalizările s-au redus considerabil de la intrarea în lockdown în decembrie, care a inclus închiderea şcolilor cu o săptămână mai devreme decât era programat pentru vacanţa de iarnă.

“Aceasta este o veste bună pentru elevi şi este important pentru dezvoltarea lor şi bunăstarea lor mintală că pot merge la şcoală”, a afirmat ministrul educaţiei.

“Din nefericire, în ciuda măsurilor noastre foarte stricte, constatăm o creştere a infectărilor şi aceasta înseamnă că suntem preocupaţi de ceea ce se va întâmpla în săptămânile următoare”, a declarat ministrul sănătăţii, Hugo de Jonge.

Totuşi, şcolile vocaţionale şi universităţile îşi vor desfăşura cursurile online cel puţin până pe 17 ianuarie.

Autorităţile sanitare din Țările de Jos au anunţat săptămâna trecută că Omicron a devenit varianta dominantă a SARS-CoV-2, cu un număr ridicat de 14.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.


2 comentarii
  1. Și ei au, se pare, un ministru paralel cu realitatea, de tip dictator, care se joacă cu viețile copiilor de parcă ar fi stăpânul lor. Bleah.

    1. Foarte bine face. Incet incet tarile isi recladesc economia, noi abia acum vedem ca ne scufundam. E doar inceputul. Frigul ..urmeaza foamea…resurse..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Cambridge și corectitudinea politică. Universitatea a votat între “toleranță” și “respect” pentru părerile altora, acum e presată să îl reinvite pe Jordan Peterson, autoproclamatul “profesor împotriva corectitudinii politice”

Academicienii din corpul de conducere al Universității Cambridge, Regent House, au votat ca politica universității să “tolereze” puncte de vedere diferite, în loc să le “respecte”, iar acum vicecancelarul instituției…
Vezi articolul

Toți elevii revin luni la școală și toți copiii revin la grădiniță, fără testare sau alte măsuri suplimentare de protecție, pentru ultima săptămână din semestrul I

Luni, 10 ianuarie 2022, încep cursurile și activitățile pentru elevii din ciclul primar și pentru copiii de grădiniță, potrivit structurii modificate a anului școlar 2021-2022. Este momentul în care, pentru…
Vezi articolul