Campania „Părinte responsabil în era digitală” este susținută de Organizația Salvați Copiii România

VIDEO Webinar gratuit pentru părinți și profesori despre relaționarea cu copiii în era digitală

3.629 de vizualizări
Copiii din zilele noastre trăiesc într-o lume complet diferită de cea a generațiilor anterioare. Relațiile dintre ei sunt mediate de chat-uri, aplicații de socializare și canale virtuale pe care părinții nu intră aproape niciodată. Ne îngrijorăm uneori pentru abilitățile copiilor de a socializa în viața reală și privim zilnic cum noi și noi tehnologii le acaparează atenția și interesul – uneori în detrimentul temelor de la școală sau al timpului de calitate petrecut cu familia și prietenii. Pentru mulți dintre ei, telefonul este cel mai bun prieten!

Pentru părinții și profesorii care își doresc să îndeplinească acest rol cât mai bine, Salvați Copiii, prin programul Ora de Net, organizează o dezbatere online interactivă și constructivă despre Cum relaționăm cu copiii în era digitală?

Invitații sunt Ioana Chicet-Macoveiciuc – Prințesa Urbană (blogger și mamă) și Oana Moșoiu, lector universitar, doctor în Științele Educației.

Discutia este moderata de Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii Romania.

Vom răspunde la întrebări primite în timpul transmisiunii LIVE, în jurul următoarelor subiecte:

  • a. Nevoile nativilor digitali, precum și drepturile și obligațiile acestora, la școală și în familie
  • b. Rolul părinților și moduri diferite de a gestiona situațiile apărute în familie 
  • c. Rolul cadrelor didactice în susținerea copiilor pe parcursul dezvoltării competențelor digitale
Participarea este gratuită și nu necesită înregistrare prealabilă.

Conform studiilor Salvați Copiii, factorii principali care influențează starea de bine a copiilor, atunci când vorbim despre folosirea tehnologiei, sunt: 

  • cantitatea de timp petrecut în fața ecranelor
  • calitatea interacțiunilor sociale din spațiul virtual
  • calitatea conținutului consumat

Pentru a susține părinții în privința diverselor provocări care pot apărea în urma utilizării tehnologiilor și a navigării pe internet de către copiii lor, echipa Ora de Net a creat un grup pe Facebook care se numește Părinți responsabili în mediul online.

Tehnologia face parte din viața copiilor noștri, iar rolul adulților este de a-i ajuta pe copiii de orice vârstă să discearnă ce e bine și ce e rău în navigarea online, având în vedere că nu vom putea fi mereu acolo să îi ajutăm să ia decizii.

De-a lungul celor peste 12 ani de activitate, prin programul Ora de net, Salvați Copiii a derulat activități de informare, prevenire și consiliere pentru copii și părinți, a colaborat cu autorități centrale și locale, alături de care a inițiat programe de studiu naționale și a implementat activități inter-disciplinare la nivel regional. Peste 550.000 de copii și 150.500 de adulți (cadre didactice, părinți și specialiști) au fost implicați în activități educaționale din 2008 până în prezent.

Acest eveniment face parte din seria „Părinte responsabil în era digitală”, derulat de Organizația Salvati Copiii și Nepi RockCastle.

Foto: Salvați Copiii România


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Începutul școlii e magic. De săptămâna aceasta, colecția de figurine inspirate din celebrele serii de filme „Harry Potter” și „Animale Fantastice”, în toate magazinele Lidl România (P)

Lidl România lansează colecția de figurine The Wizarding World inspirată din unele dintre cele mai îndrăgite serii de filme din întreaga lume: „Harry Potter” și „Animale Fantastice”. Noua colecție, disponibilă…
Vezi articolul

Material susținut de NextLab.tech

INTERVIU Profesorul Răzvan Bologa: O probă STEM la Evaluarea Națională ar corespunde tendințelor actuale din societate. În educație ai ceea ce testezi

Problema cea mare cu Evaluarea Națională este că lipsește componenta STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică). Elevii sunt testați doar la matematică și literatură. O probă STEM la Evaluarea Națională…
Vezi articolul

Evaluarea Națională 2019 – Regulile de la examenul de Limba română: la ce oră să fie elevii în săli, cu ce culoare au voie să scrie, cum își corectează greșelile și ce se întâmplă cu elevii care copiază

Evaluarea Națională 2019 începe marți, cu examenul de Limba și literatura română susținut de absolvenții de clasa a VIII-a. Elevii trebuie să fie în săli până cel târziu la ora…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Dacă permanent vom face lucrul acesta, sigur că va fi un plus pentru educația copiilor – Aurica Chidoveț, profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială Mitropolit „Iacob Putneanul” din Putna, județul Suceava

Educația financiară se potrivește de minune la învățământul primar și la copiii preșcolari, este unul dintre mesajele unanime ale cadrelor didactice din proiectul LifeLab by BCR. În toate cele 12…
Vezi articolul

Material susținut de Nextlab.tech

VIDEO Profesorii din 5.400 de școli pot preda și forma competențe ale viitorului pentru 800.000 de elevi cu ajutorul plăcuțelor programabile produse, în premieră, în România

Peste 800.000 de elevi folosesc din acest an școlar cele 216.000 de plăcuțe programabile fabricate în România. Acestea au ajuns încă din iulie 2023 în peste 5.400 de unități de…
Vezi articolul