Teleșcoala – programul primei săptămâni la TVR 2: Orele pentru clasa a VIII-a de la 9:00, cele pentru clasa a XII-a de la 15:00

89.982 de vizualizări
FOTO: Freepik.com
Emisiunea Teleșcoala începe la TVR 2 luni, pe 16 martie, de la ora 9 dimineața, potrivit programului publicat de Televiziunea Română. Prima ediție va fi formată din două lecții pentru clasa a VIII-a, iar a doua ediție din aceeași zi, va difuza două lecții pentru clasa a XII-a. Teleșcoala va fi difuzată de luni până vineri, iar producătorul emisiunii este Camelia Boștină.

Lecţiile se vor ţine până în luna iunie, în preajma susţinerii examenelor şcolare. „Teleşcoala” pentru clasa a XII-a are două lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie.

„Teleşcoala” este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării care furnizează tematica, ordinea lecţiilor şi profesorii care vor susţine cursurile. Cursurile se vor găsi atât pe canalul Youtube al TVR, online pe TVR+, cât şi pe site-ul www.tvr.ro.

Programul săptămânal este următorul: 

Lecția 1, ora 09:00 – Teleșcoala – Clasa a VIII-a – Limba și literatura română

Lecția 2, ora 09:30 – Teleșcoala – Clasa a VIII-a – Matematică

Lecțiile de dimineață sunt difuzate luni, marți, miercuri, joi și vineri pentru elevii de gimnaziu, pentru pregătirea Evaluării Naționale.

Lecția 3, ora 15:00 – Teleșcoală – Clasa a XII-a – Limba și Literatura română

Lecția 4, ora 15:30 – Teleșcoală – Clasa a XII-a – Matematică

Lecțiile de după-amiază sunt difuzate luni, marți, miercuri, joi și vineri pentru elevii de liceu, pentru pregătirea Bacalaureatului.

Orele se vor ţine în studioul virtual al TVR (Studioul 4) de către profesori experimentaţi în predarea cursurilor online: doi profesori pentru materia de clasa a VIII-a şi opt profesori pentru materiile de clasa a XII-a. Predarea se va face după manualele aprobate de Ministerul Educației și Cercetării, iar pe ecranul virtual elevii-telespectatori vor avea o bună vizibilitate la tot ceea ce lucrează profesorul pe un laptop.

„Teleşcoala”, o poveste de 40 de ani

Emisiune de tradiţie, „Teleşcoala” a debutat în grila TVR 2 la începutul anilor ’70 şi timp de un deceniu a fost urmărită de generaţii de elevi. Genericul scris cu litere albe pe un fond negru, dar şi programele gen “Curs de limba…”, care aveau integrate în cuprinsul lor şi filme scurte pentru o mai uşoară însuşire a cuvintelor, au rămas în amintirea telespectatorilor maturi. Din program nu lipseau nici ediţiile dedicate ştiinţelor exacte, unde se făceau demonstraţii la retroproiector. Emisiunea „Teleşcoala” a fost difuzată până în anii ’80, când programul tv a fost scurtat, potrivit tvr.ro.

FOTO:People photo created by freepic.diller – www.freepik.com


3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rezultate simulare Evaluare Națională 2022: Elevii din mediul rural din județul Iași aproape și-au dublat la Matematică procentul de medii peste 5, față de rezultatele din ianuarie 2022. Decalajul încă rămâne între urban și rural

Peste 54% dintre elevii de clasa a VIII-a din județul Iași au luat note egale sau mai mari ca 5 la ambele probe, în cadrul simulărilor organizate de Ministerul Educației,…
Vezi articolul

OFICIAL Calendarul anului școlar a fost modificat, pentru încheierea mediilor elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a / Când încep probele scrise de la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2023

Mediile elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a pot fi încheiate până la finalul acestei săptămâni, potrivit unui ordin de ministru care a modificat calendarul anului școlar 2022-2023,…
Vezi articolul

Analiză a rezultatelor după simularea Evaluării Naționale. Bogdan Rațiu, profesor de limba română: Elevii înțeleg cuvintele, pot localiza informația, problema e la cunoștințe. Cred că ar trebui să provocăm mai mult gândirea critică a elevului

“Elevii înțeleg cuvintele și localizează informația, dar problema e la cunoștințe de teorie literară și lingvistică, dar și la punctuație și gramatică”, spune Bogdan Rațiu profesor de limba și literatură…
Vezi articolul