Teleșcoala și moartea în vremea coronavirusului: Breaking news-uri cu o nouă victimă, pe tot parcursul orei de română pentru a VIII-a. E ok?

5.457 de vizualizări
Ești un tânăr pe care îl pândește adolescența. Poate e bine, poate nu e bine că nu mai mergi la școală, dar trebuie oricum să suporți zile în șir de stat în casă. Înțelegi că e important, altfel pot să moară oameni. Cumva, printre picături, trebuie să te pregătești și pentru Evaluarea Națională, iar asta înseamnă, teoretic, să te uiți la TVR 2, în fiecare zi. Pasionant. Măcar nu mor oameni. Marți dimineață, dai drumul la televizor, iar pe ecran zac grămezi de text. Cumva, nu e necesar doar să distingi ce scrie acolo, ar trebui să și înțelegi. Doar că textul stă pe loc, mare și greu. Așteaptă să-l citești. Singurul lucru care îți aduce aminte că ești totuși în fața televizorului e banda de jos, colorată în galben. Și se mișcă într-una să te anunțe pe tine (ce părinte se uită la Teleșcoală?): a mai murit un om. A mai murit un om. Breaking news: a mai murit un om.

S-a întâmplat, marți dimineață, la ora de română de la Teleșcoala TVR 2:

Inca un deces, anuntat la TVR 2 in timpul Telescolii
  • Dezbatere EduPedu.ro – Ce primează în astfel de situații? Nevoia de informare despre coronavirus, pe orice cale și indiferent de public (elevi, părinți care pot să fie în fața televizorului), inclusiv chestiuni neplăcute pentru mentalul oricui, nu doar al elevilor? Sau nevoile elevului de învățare și (eventual) stabilitate emoțională, într-un mediu care ar trebui să se apropie de cel de clasă?

 

Citește și: Ce spune UNICEF – cum să vorbiți cu copilul despre boală cauzată de noul coronavirus Covid-19


1 comment
  1. O mare porcarie. Copilul meu se uita zilnic la telescoala. Nu stiu cui a putut sa ii treaca prin cap ideea cu burtierea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Ce a făcut Portugalia, deținătoarea recordului de imunizare împotriva Covid-19, să vaccineze “aproape complet” profesorii și 9 din 10 elevi de 12-17 ani – explicațiile Ministerului Educației din Lisabona

În Portugalia, țara cu cea mai avansată rată de vaccinare din Europa, imunizarea împotriva Covid-19 în rândul profesorilor este “practic completă”, iar 9 din 10 elevi cu vârste de 12-17…
Vezi articolul

„Copiii şi profesorii din România nu beneficiază de condiţii adecvate de desfășurare a procesului educațional”, susține Programul de Guvernare al noului cabinet propus de PSD-PNL și UDMR, partide care au făcut toate politicile publice în Educație, în ultimii 20 de ani

În programul de Guvernare al Coaliției PSD-PNL-UDMR în domeniul Educației, document aflat în stadiu de lucru, publicat de economedia.ro, autorii au publicat o concluzie a ultimilor 20 de ani de…
Vezi articolul

Numărul de ore și de zile de școală contează în rezultatele elevilor. Dragoș Iliescu: Copiii din România nu fac prea multă carte. Având ore puține de școală, îi încărcăm masiv cu teme, ceea ce nu e în ordine

“Copiii din România NU fac prea multă carte. Dimpotrivă, datele ne arată că fac prea puțină școală, comparativ cu elevii din alte state europene. Sigur, având ore puține de școală…
Vezi articolul