Teleșcoala şi pentru elevii care studiază în limba maghiară – Ministerul Educației și TVR anunță extinderea lecțiilor televizate

8.949 de vizualizări
FOTO: Freepik.com
Cursurile televizate lansate în urmă cu o săptămână de Ministerul Educației în parteneriat cu TVR vor cuprinde și lecţii în limba maghiară, anunță Televiziunea publică. Lecțiile și suporturile de curs vor fi disponibile și pe pagina de Facebook dedicată proiectului Teleșcoala TVR.

Televiziunea publică anunță că, “la solicitarea reprezentanţilor minorităţii maghiare din România, la o săptămână de la demararea proiectului ‘Teleşcoala’, TVR a semnat un Act adiţional la contractul de parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi va difuza şi lecţii în limba maghiară. În acord cu misiunea sa publică, TVR (…) va realiza proiectul ‘Teleşcoala’ cu conţinut didactic şi pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale”, transmite Agerpres.

Pe TVR 3 şi în grila de programe a studiourilor teritoriale din Târgu Mureş şi Cluj, elevii care învaţă în şcoli cu predare în limba maghiară vor avea acces, de luni până vineri, la cursuri conform programelor şcolare la următoarele discipline: limba şi literatura maternă, matematică, fizică, chimie, istorie, geografie, biologie, informatică şi ştiinţe sociale.

Citește și:

 


2 comments
  1. Din pacate modul in care este realizata de catre TVR2 aceasta TELESCOALA (avand doar potential numerosi telespectatori) are inca numeroase DEFICIENTE semnalate si de mine pe pagina Facebook a TVR2…
    DAR NIMENI DE LA TVR 2 NU A RASPUNS SI NICI MODUL DE REALIZARE NU S-A SCHIMBAT. Iata cele mai importante probleme:
    1.Textele si imaginile afisate ocupa cel mult 30% din suprafata ecranului, fiind ILIZIBILE deci INUTILE….Nu au ce cauta pe ecran in mod continuu imaginea integrala a profesorului, imagini din studio, pete de culoare.
    2.Textele scrise afisate suneori dificil de citit si monotone… Se pare ca autorii lor nu stiu ce sunt tehnoredactarea, fonturile, culorile, etc..
    3.Disciplina, titlul lectiei si numele profesorului ar trebui afisate repetat pe burtiera pentru ca si cei care urmaresc intermitent sau nu au intrat de la inceput sa stie despre ce este vorba… Textele afisate in burtiera trebuie sa fie editate cu alb pe fond negru (caci daca fondul imaginii este tot alb, aceste texte nu se pot citi! PACAT DE MUNCA EDITORULUI!!!!
    4.Nu este afisata durata lectiei..
    5.Sunetele sunt uneori necorelate cu imaginile si alteori pot lipsi…
    6.Vocea profesorului are fluctuatii de intensitate si debit…
    7.Stocati undeva emisiunile transmise si transmiteti linkurile unde pot fi gasite…
    SA SPERAM CA MACAR LA EMISIUNILE IN LIMBA MAGHIARA ACESTE DEFICIENTE NU SE VOR MAI RETINE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Marile schimbări” anunțate azi de ministrul Cîmpeanu sunt doar un decret politic, lipsește claritatea detaliilor, nu au fost alocate resurse (mai ales timp) pentru instruirea și pregătirea profesorilor, spune senatorul Ștefan Pălărie / Ministrul Educației a anunțat modul de calcul al mediei anuale, după renunțarea la obligativitatea tezelor

Noile schimbări anunțate de ministrul Educației privind încheierea mediei anuale în lipsa notelor la teze reprezintă un sistem complet nou care nu a fost testat nici măcar la nivelul unei…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Greșeală descoperită de un profesor în corectura digitalizată a grilelor de la simularea Evaluării Naționale 2024: Elevi cu punctaje diferite acordate de cei doi evaluatori la același item și acceptate de platformă, care a făcut media notelor / Mihaela Popa: Platforma trebuie să aibă un filtru la grilă, care să nu permită trecerea peste o greșeală umană

Platforma digitalizată a Ministerului Educației prin care au fost corectate lucrările elevilor de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale 2024 a permis înregistrarea de punctaje diferite acordate de către…
Vezi articolul
Bursă lunară

Propunerile Alianței studenților pentru digitalizarea educației, “o prioritate europeană” luată în calcul în România doar “din cauza pandemiei” și folosită până acum mai degrabă ca slogan

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) propune, miercuri, o listă cu 11 măsuri care să fie luate în calcul pentru strategia privind digitalizarea educației. Aceasta include proiecte de…
Vezi articolul