Titularizare 2020: Rezultatele examenului de angajare în școli nu vor fi anonimizate

21.008 vizualizări
vârsta de pensionare, cancelarie profesori
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Rezultatele de la titularizare 2020 nu vor fi anonimizate, au declarat pentru Edupedu.ro reprezentanții Ministerului Educației. După ce mai mulți candidați la examen au întrebat dacă notele vor fi anonimizate, așa cum s-a întâmplat în premieră la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020, redacția a adresat întrebarea Ministerului Educației.

Facem precizarea că titularizarea nu este un examen școlar, ci un concurs de angajare. Concret, candidații care obțin titularizarea se pot angaja într-o școală pe o perioadă nedeterminată.

Răspunsul Ministerului Educației, cu privire la modul în care vor fi afișate rezultatele de la titularizare 2020:

Nu se poate efectua anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților participanți la concursul național de ocupare a posturilor didactice, din următoarele considerente:

În funcție de rezultatele obținute, candidații vor participa la ședințele de repartizare care sunt publice și este necesar să se asigure transparența și opozabilitatea față de toți candidații a modalității de ocupare a acestor funcții.

În fișa de înscriere candidații și-au dat acordul pentru afișarea nominală a datelor obținute în urma susținerii probei scrise, dar și a rezultatelor lor“.

Informații de background

Mâine, 29 iulie, va avea loc examenul scris de titularizare, din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2020.

Pentru susținerea titularizării s-au înscris 30.113 candidați, care concurează pe 4.030 de posturi.

Primele rezultate de la titularizare 2020 vor fi afișate pe 4 august, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale de la titularizare 2020 se afișează pe 11 august, la sediile inspectoratelor școlare județene și pe titularizare.edu.ro.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în perioada 12 – 14 august.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Citește și:

13 comments
 1. Deja am strans peste 50 de candidati intr-un grup si am angajat o avocata foarte buna pe drepturi europene pentru a da in judecata Ministerul Educatiei pentru lipsa de anonimat aplicata candidatilor, numele acestora fiind publicat pe internet, fiind public cu toate detaliile, putand fi folosite de orice hacker. Dar pentru ca noi ca si candidati eram obligati sa bifam casuta din formularul de inscriere, altfel nu puteam participa la concurs, am considerat un abuz asemanator cu cel practicat la luarea unui credit la banca, cand esti obligat sa bifezi casute unde sunt niste clauze scrise foarte mic.

 2. Foarte bine! Să fie transparență! Și așa s au aranjat sălile, locațiile de scoli pentru a fi avantajate anumite lucrări, la Suceava. Să poată fi identificate ușor, sa ajungă pe mâini,, bune,,. Comisia de la Liceul Alimentar îndoielnică d. pdv al corectitudinii. Directoarea de acolo Tatiana o super mafiota. Lucrările ar trebui super vizate, sunt în pericol sa fie înlocuite de,, oamenii scolii,, pentru,, angajații suplinitori,, care trebuie să devină titulari.

  1. Nu e nevoie sa fie inlocuite. Poate se va scrie pe lucrare de către altcineva după ce aceasta e predată. Stiti, la bac ni s-a spus că elevul, daca a rezolvat grila de genul
   1a
   2b
   3c
   4d
   Etc…
   noi ca asistenți sa nu baram in spatiul gol din dreapta foii.
   Deeeci, fiti atenti la contracandidați daca scriu ceva pe teză in timpul concursului.

  2. Nu sunt de acord. Este discriminatoriu ca la un concurs national (BAC) numele candidatilor sa fie anonime, iar la un alt concurs national numele candidatilor sa fie publice. Sa ne intelegem, examenul de bacalaureat este sustinut de persoane fizice care au deja 18 ani sau sunt foarte aproape de a implini aceasta varsta. Motivul este asta:
   În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

   “Persoanele fizice” sunt doar cei care dau bacalaureatul? In plus, este o chestiune interna a institutiei. Nu cred ca firmele sau companiile publica evaluarile angajatilor lor. Si cine are dreptul sa decida acest lucru, daca angajatul nu doreste? E treaba lui si a companiei/institutiei. Cat despre mafie, stati linistit ca gasesc ei alte metode. Stiti exista directori care nu scot POSTURI la concurs? Deci, despre ce vorbim?

  3. Hooooo! Acest examen sau concurs mi se pare cel mai îndoielnic…unii îl dau,alții au postul asigurat și fără el.

 3. Acesta e CONCURS. La toate concursurile ierarhia e nominalizată. Si apoi cum poti fi sigur ca cei care au ore sub 5 nu primesc posturi in toamna?

  1. Nu va dau dreptate. E traba fiecăruia cât a luat. Afișarea listelor cu coduri nu e nici o problema. In loc de nume avem cod. Dacă cineva cu cod are nota mai mare decât tine stii ca ai candidat înaintea ta. Ce contează cine e? Dreptul acesta nu trebuia luat. Ma gândesc serios sa ma adresez avocatului poporului. Nu suntem la oprobiu public. Așa și candidații la admitere in facultăți puteau reclama același lucru! Explicații fără fond!

  2. “Acesta e CONCURS. La toate concursurile ierarhia e nominalizată.” Daaa, sigur, de parca profesorii au da concurs ca sa ajunga ministrii sau directori la cine stie ce companie importanta, unde sunt platiti cu mii de euro. Stiti ca vorbiti de invatamantul romanesc, da? E institutia aceea unde acum cativa ani profesorii debutanti primeau aproximativ 1200 lei salariu net, aceeasi instititutie unde unii directori isi permiteau si cred ca inca isi mai permit sa nu scoata posturi la concurs si sa le dea pe sub mana “oamenilor lor”, chiar si unor “NECALIFICATI”, iar inspectorii fie nu verificau, fie inchideau ochii. E acelasi invatamant romanesc in care astazi, in multe judete din tara, sunt scoase la concurs mai mult ORE decat catedre. Stiati ca sunt multi profesori care au s-au titularizat pe materii mai usurele, in anii in care se puteau trece mai usor examenele, iar apoi au facut cursuri de reconversie profesionala cu durata de 2 ani si au ajuns titulari pe materia pe care au facut reconversie doar in baza licentei de la cursul respectiv, fara sa vada la fata macar un metodist de la acea materie, ca de sustinut examen de titularizare la noua materie nici nu mai vorbim? Adica 4 sau 5 ani de facultate la materia X + un examen de titularizare promovat cu cel putin nota 7 sau 8 este echivalent cu titularizarea la materia Y (fara nici o legatura cu materia X) + 2 ani de reconversie la materia X, fara sustinerea macar a unei inspectii la clasa? Asta in timp ce multi muncesc pentru a lua o nota mare, doar pentru a prinde un post pentru un an sau ore prin cine stie cate scoli din cine stie cate orase sau comune. Sunt oameni care reusesc sa ia note de 9 sau 10 si au un post (in cel mai fericit caz) pentru un an de zile, iar apoi trebuie sa sustina din nou examenul in anul urmator, pentru a nu pierde prioritatea la repartizarea din ce in ce mai rarelor posturi si a orelor de prin scoli aflate uneori la distante mari. Deci in loc sa fie titulari, asa cum ar fi corect, sunt suplinitori pentru 1 an de zile, chiar daca au luat 10 la examen.

 4. Foarte rău! Iată dovada dezinteresului si a lipsei de respect fata de profesori. Prin secretizarea numelor nu ar mai avea subiect de bârfă răutăcioșii și cei de la știri.

  1. Pai interesul guvernului e sa ascunda cat de prosti sunt votantii si sa arate cat de prosti sunt profesorii, cei care nu i-ar mai vota in veci pnl. Hai sa vada lumea ce note se iau la titularizare si sa radem. Hai sa nu vada lumea ce generatie slaba avem si sa ii pastram slabi sa-i putem manipula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Principiile pe baza cărora Guvernul va modifica Legea salarizării în sistemul public, inclusiv în Învățământ. Ministerul Educației are 30 de zile la dispoziție să trimită propuneri

Guvernul a stabilit, printr-un memorandum adoptat în ședința săptămâna aceasta, principiile care vor sta la baza reanalizării și elaborării cadrului legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Documentul, obținut…
Vezi articolul

Silvia Mușătoiu a demisionat de la conducerea Colegiului Șincai din București: Nu e un moment bun să fiu director, într-o astfel de atmosferă de conducere la toate nivelurile: inspectorat, primărie, minister. Este o lume care nu este a mea

Silvia Mușătoiu a demisionat din funcția de director al Colegiului Național “Gheorghe Șincai” din București. În locul său, inspectoratul l-a numit, la propunerea sa, pe fostul inspector de matematică Vlad…
Vezi articolul

Angajații din învățământ, alături de întreg personalul esențial, nu vor putea să se programeze în februarie la vaccinare, anunță ministrul Sănătății. Decizia, pe fondul lipsei acute a dozelor

Angajații din învățământ nu se vor mai putea programa pentru vaccinarea anti-COVID în luna februarie, alături de întreg personalul esențial, anunță ministrul Sănătății Vlad Voiculescu într-o conferință de presă, potrivit…
Vezi articolul