Toaleta din plastic de la grădinița din satul Calapăru, donată de o firmă locală, după ce șefa IȘJ a sesizat situația

1.459 de vizualizări
toaleta
Foto: Facebook.com – IȘJ Gorj
Toaleta ecologică din plastic din grădinița din satul Calapăru, comuna Borăscu, a fost donată cu titlu gratuit de o firmă la cererea IȘJ Gorj, pentru că primarul nu a răspuns solicitărilor făcute de inspectorat, de a asigura condiții decente si sigure pentru copii, spune pentru Edupedu.ro, inspectorul școlar, Dana Constantinescu.

În urmă cu 2 zile, în data de 14 februarie, Inspectoratul școlar județean a verificat condițiile în care se desfășoară activitatea Grădiniței din satul Calapăru, comuna Borăscu. Acolo sunt înscriși 12 copii, între 3 și 5 ani. Ei mergeau la toaletă în curte, într-un grup sanitar “proaspăt zugrăvit, dar care reprezintă un real pericol pentru cei mici”, a atras atenția Inspectoratul Școlar Județean.

Într-o postare pe Facebook, Inspectoratul Școlar a scris că se va asigura că cei mici să primească o toaletă ecologică până școlii i se va construi un grup sanitar corespunzător.

Edupedu.ro a contactat-o pe Dana Constantinescu, inspector șef al IȘJ Gorj, care a declarat că “a decis ca inspectoratul să găsească o soluție rapidă pentru ca cei mici să nu fie în pericol când merg la toaletă. Eu am semnalat cazul primarului din comună, dar nu am primit nici un răspuns.

O firmă a fost dispusă să ne dea o astfel de toaletă gratuit, după ce le-am povestit despre cum arată actualul grup sanitar și că este un real pericol pentru cei mici. Dacă pățea ceva unui dintre copii când mergea la toaletă, îi aveam pe conștiință”, a adăugat inspectorul școlar general. 

“Voi sesiza Consiliul Județean și îi voi comunica faptul că un primar nu investește în școli cu bani cu care e obligat să îi cheltuiască în școli, bani care vin de la minister”, a spus inspectorul școlar general.

Dana Constantinescu este consilier județean din partea PNL. Amintim că din cele 42 de funcții de inspector școlar general din România, 38 sunt deținute acum de membri ai partidelor PNL și UDMR, iar 4 persoane susținute de PNL în funcțiile respective, potrivit analize apartenenței la partidele politice a inspectorilor școlari generali județeni.

Primarul comunei, Constantin Țucu a câștigat alegerile din 2020 cu 67,26% din partea PSD.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Agenția Națională Antidrog

Agenția Națională Antidrog: România se află sub media europeană la consumul de droguri în rândul adolescenților, dar peste medie la consumul de tutun. Cât stau adolescenții români pe rețelele sociale

România se situează sub media europeană în ceea ce privește consumul de droguri în rândul adolescenţilor, potrivit unui studiu realizat de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), transmite Agerpres. Astfel, consumul oricărui…
Vezi articolul