Trei publicații pentru copii din Franța publică pe prima pagină reportaje din România cu poveștile refugiaților din Ucraina, semnalează ambasadorul Luca Niculescu

445 de vizualizări
Sursa: Captura Facebook / Luca Niculescu
“Prima pagină a celor trei ziare pentru copii (din Franța – n.red.) este cu reportaje din România”, referitoare la situația refugiaților din Ucraina, a semnalat pe pagina sa de Facebook Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu. Aceste reportaje “îi ajută pe tinerii francezi să înțeleagă tragediile care se întâmplă lângă noi. Și să înțeleagă și ce fac românii pentru vecinii lor. România – Europa, după cum putem citi pe prima pagină a unuia dintre jurnale”, scrie el.

Reprezentantul diplomatic român prezintă primele pagini din jurnalele pentru copii Le Petit Quotidien, Mon Quotidien, L’Actu și precizează că acestea tratează pe larg situația războiului din Ucraina. 

El scrie că redactorul-șef al Le Petit Quotidien a fost întrebat de ce să le vorbești copiilor despre război: «Pentru cel puțin trei motive, a răspuns el : în primul rând, copiii nu locuiesc pe planeta Marte, în al doilea rand aud vorbindu-se oricum despre război, la școală, la radio, la televiziune etc. În fine, e o ocazie foarte bună de a înțelege că istoria și geografia nu sunt materii teoretice, ci structurează lumea». 

Mesajul ambasadorului Luca Niculescu, integral:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Proiectul de strategie pentru digitalizarea educației, redus de la aproape 100 de pagini la un subcapitol de 4 pagini și jumătate în proiectul “România Educată”. Ce rămâne?

Dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor și profesorilor, includerea educației digitale în formarea inițială și continuă a cadrelor didactice, consolidarea infrastructurii și elemente precum securitatea cibernetică sunt principalele prevederi pe tema…
Vezi articolul