Trei universități maghiare din Transilvania au înființat un consorțiu universitar

732 de vizualizări
Foto: Sapientia.ro
Universitatea Maghiară Sapientia din Transilvania (EMTE), Universitatea Creștină Partium (PKE) și Institutul Teologic Protestant au înfiinţat un consorţiu universitar, relatează agenția maghiară MTI, citată de Rador.

Scopul consorţiului universitar este promovarea intereselor comune şi realizarea obiectivelor comune, precum şi întreprinderea unor acţiuni în comun în România pe probleme de învățământ superior și în vederea construirii relațiilor cu Ungaria şi la nivel internațional.

Despre obiectivele consorţiului universitar Pro Bono Publico au vorbit, la o conferinţă de presă susţinută miercuri la Cluj-Napoca, Márton Tonk, rectorul Universităţii Sapientia EMTE, care are facultăţi deschise la Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Miercurea Ciuc, József Pál, rectorul PKE din Oradea, şi Vilmos József Kolumbán, rectorul Institutului Teologic Protestant.

Márton Tonk a precizat că la cele trei facultăţi ale Universităţii Sapientia învaţă o treime din studenţii români care studiază în limba maghiară.

Sursa: Rador / Traducere: Rozália Gănciulescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Cristi Danilet / Foto: Facebook Cristi Danilet

Judecătorul Cristi Danileț, despre cei doi profesori șpăgari din Constanța care predau în continuare copiilor: Au comis un act de corupție. Astfel de indivizi nu mai pot, nu mai au ce profesa în sistemul de învățământ

„Școala transmite mesajul că suntem toleranți la încălcarea legii, că se pot frauda examenele. (…) Orice profesor care a fost condamnat de către justiția română pentru o infracțiune săvârșită cu…
Vezi articolul