Trei universități maghiare din Transilvania au înființat un consorțiu universitar

757 de vizualizări
Foto: Sapientia.ro
Universitatea Maghiară Sapientia din Transilvania (EMTE), Universitatea Creștină Partium (PKE) și Institutul Teologic Protestant au înfiinţat un consorţiu universitar, relatează agenția maghiară MTI, citată de Rador.

Scopul consorţiului universitar este promovarea intereselor comune şi realizarea obiectivelor comune, precum şi întreprinderea unor acţiuni în comun în România pe probleme de învățământ superior și în vederea construirii relațiilor cu Ungaria şi la nivel internațional.

Despre obiectivele consorţiului universitar Pro Bono Publico au vorbit, la o conferinţă de presă susţinută miercuri la Cluj-Napoca, Márton Tonk, rectorul Universităţii Sapientia EMTE, care are facultăţi deschise la Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Miercurea Ciuc, József Pál, rectorul PKE din Oradea, şi Vilmos József Kolumbán, rectorul Institutului Teologic Protestant.

Márton Tonk a precizat că la cele trei facultăţi ale Universităţii Sapientia învaţă o treime din studenţii români care studiază în limba maghiară.

Sursa: Rador / Traducere: Rozália Gănciulescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Demis din funcțiile ocupate în Consiliul Elevilor pentru că a “distribuit o postare a unui deputat din Parlamentul României” – un fost președinte al filialei din Caraș-Severin acuză “lupte de putere în cea mai mare organizație de reprezentare a elevilor din România”

Un fost președinte al Consiliului Județean al Elevilor Caraș-Severin (CJE CS), Darius Lăpădat, acuză, într-un comunicat de presă transmis Edupedu.ro, că a fost dat afară din funcție pentru că a…
Vezi articolul