Tudor Chirilă, către Ligia Deca: Cu Legile Educației cum faceți? Cu modificări pe care le țineți ascunse de ochii cetățenilor care vă plătesc, vi se pare normal să o luați pe scurtătura către Parlament? Am vrea să le citim și noi cu voce tare

1.898 de vizualizări
Foto: Asociația Dăruiește Viață
Tudor Chirilă cere transparență pentru proiectele de legi ale Educației. Într-un mesaj scris pe pagina de demnitar a Ligiei Deca, artistul o întreabă pe ministră dacă i se pare normal să trimită drafturile de legi în Parlament fără ca acestea să fie dezbătute public.

Comentariul lui Tudor Chirilă a fost adăugat la scurt timp după ce ministrul Educației, Ligia Deca, a deblocat comentariile de pe pagina sa oficială de demnitar. Aceasta restricționase, vineri după-amiază, orice persoană care ar fi vrut să îi lase un comentariu pe Facebook.

„Cu Legile Educației cum faceți? Sau după simulacrul ăla de consultare publică de pe vremea lui Câmpeanu și cu modificări pe care le țineți ascunse de ochii cetățenilor care vă plătesc vi se pare normal să o luați pe scurtătura către parlament? Am vrea să le citim și noi cu voce tare”, a scris Tudor Chirilă.

Comentariul a fost făcut la o postare a Ligiei Deca de miercuri, 1 februarie, de Ziua internațională a cititului cu voce tare.

O petiție Declic, lansată acum o săptămână, a strâns peste 10 mii de semnături pentru punerea în dezbatere publică a proiectelor legilor Educației.

Legile secrete ale Educației sunt destinate ochilor oamenilor politici cu interese financiare în educație, scrie Raluca Pantazi într-o analiză Edupedu.ro. Vor fi puse „în transparență” pentru mare public care va trebui să își modifice viața în funcție de aceste legi abia în momentul în care Guvernul Ciucă le va trimite pe circuitul intern de avizare, spune Deca, însă fără nicio posibilitate de modificare.

Nu știu cine sunt specialiștii care le-au scris”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Educației, Florian Lixandru (PSD), după ce acesta a fost sancționat de ministră prin retragerea atribuțiilor timp de 48 de ore pentru criticarea drafturilor și publicarea unui punct de vedere al partidului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Șeful Inspectoratului școlar Mureș, Sabin Pășcan, acuzat că a cerut unor cântăreți de muzică populară să susțină un concert gratuit, ca să aprobe în schimb transferul copilului lor la altă școală / Pășcan este urmărit penal pentru șpagă în alt caz

Șeful ISJ Mureș, Sabin Pășcan, urmărit penal pentru șpagă, și acuzat că ar fi pretins 3.000 de euro pentru ca un elev să promoveze examenul de BAC 2023, ar mai…
Vezi articolul