ULTIMA ORĂ Concursul de directori se poate organiza cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară în toate unitățile de învățământ, prevede ordinul comun

12.500 de vizualizări
Foto: © Seventyfourimages | Dreamstime.com
Concursul de directori și directori adjuncți de unități de învățământ se poate organiza cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară în toate unitățile de învățământ, prevede ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației semnat în această seară de Sorin Cîmpeanu și Cseke Atilla, consultat în stadiu de document de lucru de Edupedu.ro. Regulile intră în vigoare de luni, 4 octombrie 2021.

Articolul 3, alineatul 6 prevede că „este permisă organizarea activităților aferente concursului pentru ocuparea funcțiilor de director/director adjunct în toate unitățile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară”, potrivit actului normativ consultat de Edupedu.ro.

Concursul de directori este în plină desfășurare și au existat în ultima perioadă nenumărate critici și apeluri dinspre profesori către Ministerul Educației, de a amâna organizarea, având în vedere creșterea ratei de infectare din localități.

La concurs s-au înscris 9.221 de profesori pe 8.652 de posturi de directori de școală. Etapa de verificare a dosarelor s-a încheiat pe 30 septembrie.

Proba scrisă este programată pe 15 octombrie 2021.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: © Seventyfourimages | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


5 comments
  1. Nu știu de ce se mai lungește atat, oricum e o formalitate, sforile s au tras, ce i mai buni manageri se stiu, vai de tara asta😪

  2. Concurs fara modele de subiecte si fara a preciza clar in metodologie daca se da si legislație! Aceasta fiind totusi prezenta in bibliografie! Rusine dl.ministru!

    1. Așa e, să se amâne la nesfârșit! Eu am dat și titularizare și definitivat, nu s-a amânat niciunul dintre examene, directorii de ce nu pot??!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Învățătorii sunt invitați să-și înscrie elevii în programul Școala Siguranței, ediția aniversară: zece ani de lecții despre siguranță, 10 ani de când Tedi le este alături elevilor (P)

Anul școlar 2024-2025 va fi unul și mai interesant pentru elevii de clasa I din toată țara. Tedi a adăugat lecțiilor și activităților cunoscute un plus de dinamism și veselie.…
Vezi articolul

USLIP Iași, despre viziunea Andronescu: De unde aceastǎ apetențǎ de a obliga o masǎ de aproximativ 160 mii de profesori sǎ participe la cursuri de perfecționare în universități

„Aceastǎ viziune a Ministerului poate fi interpretatǎ ca o teorie a formelor fǎrǎ fond”, se arată într-un comunicat primit la redacție, semnat de Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământ, Iași. Sindicaliștii…
Vezi articolul

Două licee din România și trei din Republica Moldova, premiate de Organizația Internațională a Francofoniei pentru înscrierea pe o platformă de resurse nou lansată / Sute de cărți digitale și videoclipuri pot fi accesate gratuit

Peste 30 de școli și licee din lume au fost premiate de Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) pentru înscrierea pe o platformă de resurse pentru profesorii de franceză nou lansată.…
Vezi articolul

OFICIAL De la 1 septembrie 2022 vor fi cel puțin 10 modificări în ROFUIP, după ce documentul a apărut în Monitorul Oficial / Printre principalele schimbări: elevii nu vor mai putea fi exmatriculați, profesorii vor încheia câte o singură medie pe an la fiecare disciplină, iar părinții nu pot strânge bani pentru atenții destinate profesorilor

Regulamentul de funcționare și organizare a școlilor 2022 a suferit mai multe modificări, în special din cauza schimbării structurii anului școlar de la 1 septembrie anul acesta. Edupedu.ro a scris…
Vezi articolul