UPDATE Depunerea dosarelor pentru burse școlare se prelungește cu două săptămâni, până pe 14 februarie

41.365 de vizualizări
Foto: © Nirat Srisongmuang | Dreamstime.com
Depunerea dosarelor pentru burse școlare se prelungește până pe 14 februarie, potrivit anunțului făcut luni seara de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Inițial acesta spusese duminică seara la Digi24 că termenul va fi 7 februarie. Acesta a mai spus că lista documentelor a fost simplificată și că cei care au depus dosarele pentru burse la începutul anului nu mai trebuie să aducă alte documente.

UPDATE: Descarcă ordinul 3.073/2022 și vezi toate modificările legate de burse aici.

Știrea inițială: Potrivit ordinului de ministru în vigoare, termenul este 31 ianuarie, dar ministrul a anunțat că va emite un nou ordin de ministru pentru această prelungire, precum și un set nou de clarificări „pentru ca sistemul să fie foarte ușor de înțeles”.

„După ce fondul de burse a crescut, după ce cuantumul burselor a crescut, au fost unele probleme pe care le înțeleg, cu privire la componența dosarului, pentru a obține aceste burse. Înțelegând aceste probleme, mâine, fiind ultima zi în care să pot depune dosarele de bursă, printr-un ordin de ministru va fi extins termenul cu o săptămână, până pe data de 7 februarie. De asemenea, vom încerca să aducem și alte clarificări pentru ca sistemul să fie foarte ușor înțeles”, a declarat ministrul.

Reamintim că noile criterii de acordare a burselor au creat nenumărate situații de confuzie, semnalate de organizațiile reprezentative ale asociațiilor de părinți și elevi. Ministerul Educației a trimis în teritoriu, tuturor școlilor, precizări pentru aplicarea noilor reguli de acordare a burselor. Școlile au interpretat noile reglementări și precizările au solicitat o serie de acte de la elevi și părinții lor, în funcție cum au înțeles că se aplică noile condiții.

Ce documente cer școlile pentru fiecare tip de bursă și ce modele de cerere au publicat, vedeți aici.

Articol în curs de actualizare

Foto: © Nirat Srisongmuang | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comments
  1. Buna ziua, am 3 intrebari:
    1. daca un elev clasa a 11 a a avut in clasa a 10 a media 9,50, iar pe primul semestru din clasa a 11 a a avut media 9,49, va lua bursa pe semestrul 2?
    2. Daca un elev din clasa a 11 a a avut la sf. clasei a 10 a media 9,49, iar pe primul semestru din clasa a 11 a a avut media peste 9,50 va lua bursa pe semestrul 2?
    3. Unde putem gasi calendarul cu olimpiadele scolare agreate de ministru pentru anul scolar 2022-2023?
    Va multumesc,

  2. Ati prelungit cu inca o saptamana? Spuneti lumii ca sunteti incompetenti, ca nu stiti sa publicati o lege clara, unde sa nu lasati loc de interpretari. Ca sunteti niste incompetenti deoarece nu ati stiu sa gestionati de la inceput situatia. A tb sa se seziseze parintii si prof. Cu privire la neregulile publicate. Huo campeanu, ca nu meriti sa ti fie scris numele cu majuscula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like