ULTIMA ORĂ Moţiunea simplă împotriva Ministrului Educaţiei, adoptată de Parlament

10.747 de vizualizări
SURSA: gov.ro
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie, potrivit Agerpres.ro. S-au înregistrat 172 voturi ‘pentru’, 90 ‘împotrivă’ şi 47 abţineri.

Moţiunea intitulată “Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional – PNL a creat România NeEducată”, semnată de 93 de deputaţi de la Pro România şi de la PSD, a fost dezbătută în şedinţa de luni a Camerei.

Potrivit legii, o moțiune simplă nu produce efecte juridice, deoarece există o decizie a Curții Constituționale care spune că un ministru pe numele căruia trece o moțiune simplă nu este automat demis.

Până acum alte două moțiuni simple au fost inițiate și votate în parlament de PSD și partidele de Opoziție, este vorba despre cele împotriva miniștrilor de la Finanțe, Florin Cîțu și de la Agricultură, Adrian Oros.

Conform documentului, Pro România şi PSD au solicitat demisia ministrului Anisie, acuzând “lipsă de viziune şi de strategie, care a făcut ca preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă”.

Reprezentanţii Puterii şi cei ai Opoziţiei s-au acuzat reciproc că în ultimii 30 de ani nu s-au preocupat de reformarea sistemului de învăţământ.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a catalogat moţiunea ca fiind desprinsă ‘dintr-o comedie’ şi le-a reproşat miniştrilor social-democraţi care au fost la Educaţie că nu au pregătit învăţământul online.

Foto: gov.ro


7 comments
  1. Sunt elev în clasa a 12 a si vreau să susțin examenul de Bacalaureat.
    Nu mi se pare normal ca niste incompetenți să decidă soarta atâtor tineri.
    În viața trebuie sa existe niste trepte pe care ar trebui să le treci ca să ajungi într o funcție. Nu totul ar trebui să se obțină asa simplu, cum doresc alte persoane.

  2. Demisia acestei ministre . Va rog sa auziti glasul tuturor celor care au spus pana acuma ANULARE . Nu va ganditi la riscuri si pericole ? Va rog anulati toate examenele nationale . Iar pentru profesori sa li se prelungeasca contractele de munca cu inca un an 2020-2021 ., dat fiind stresul si sufocarea la care au fost supusi in ultimele luni . Anularea pentru acest an a examenului de titularizare si definitivat macar pentru anul acesta .
    NU mai ascultati si publicati numai vocile si parerile care va convin , selectiv . De ce nu auziti vocea intregii tari ?

  3. Anul acesta va fi macel din toate punctele de vere. Eu mi-as dori sa dau bacul dar in conditii de normalitate si in SIGURANTA (nu sa aerisim 30 de minute si sa spunem: “gata e sigur”). Pacat de tara asta…

  4. DEMISIA doamnei Harababura si anularea examenelor de titularizare si definitivat , macar pentru anul acesta . Sa se prelungeasca contractele de munca a celor angajati cu inca un an . Destul a fost o perioada destul de agitata si foarte grea . Nu ne mai sufocati cu aceste examene .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Copiii și părinții – ținta celui mai nou spot al campaniei pro-vaccinare a guvernului, înaintea noului an școlar: Copiii sunt și ei expuși la infectare și pot transmite Covid-19, alege să-i vaccinezi pe ai tăi

Noul spot video al guvernului, în campania de vaccinare împotriva Covid-19, este unul ce încurajează vaccinarea copiilor de peste 12 ani, nu doar cea a părinților, relatează Paginademedia.ro, potrivit căreia…
Vezi articolul

Nu s-a preocupat nimeni de amenajarea cancelariei pentru asigurarea unei stări de bine, a unui vestiar, a unui loc de studiu sau de relaxare pentru profesori, spune Cornelia Popa Stavri, secretar general al FSLI / Aceste lucruri aduc o contribuție importantă la sănătatea în muncă, iar profesorul ar trebui să poată beneficia de asistența unui psiholog

În contextul dezbaterii organizate de Scena9, privind violența profesorilor la locul de muncă, secretarul general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Cornelia- Popa Stavri, a vorbit despre lipsa unei legislații…
Vezi articolul