ULTIMA ORĂ Moţiunea simplă împotriva Ministrului Educaţiei, adoptată de Parlament

10.741 de vizualizări
SURSA: gov.ro
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie, potrivit Agerpres.ro. S-au înregistrat 172 voturi ‘pentru’, 90 ‘împotrivă’ şi 47 abţineri.

Moţiunea intitulată “Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional – PNL a creat România NeEducată”, semnată de 93 de deputaţi de la Pro România şi de la PSD, a fost dezbătută în şedinţa de luni a Camerei.

Potrivit legii, o moțiune simplă nu produce efecte juridice, deoarece există o decizie a Curții Constituționale care spune că un ministru pe numele căruia trece o moțiune simplă nu este automat demis.

Până acum alte două moțiuni simple au fost inițiate și votate în parlament de PSD și partidele de Opoziție, este vorba despre cele împotriva miniștrilor de la Finanțe, Florin Cîțu și de la Agricultură, Adrian Oros.

Conform documentului, Pro România şi PSD au solicitat demisia ministrului Anisie, acuzând “lipsă de viziune şi de strategie, care a făcut ca preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă”.

Reprezentanţii Puterii şi cei ai Opoziţiei s-au acuzat reciproc că în ultimii 30 de ani nu s-au preocupat de reformarea sistemului de învăţământ.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a catalogat moţiunea ca fiind desprinsă ‘dintr-o comedie’ şi le-a reproşat miniştrilor social-democraţi care au fost la Educaţie că nu au pregătit învăţământul online.

Foto: gov.ro


7 comentarii
  1. Sunt elev în clasa a 12 a si vreau să susțin examenul de Bacalaureat.
    Nu mi se pare normal ca niste incompetenți să decidă soarta atâtor tineri.
    În viața trebuie sa existe niste trepte pe care ar trebui să le treci ca să ajungi într o funcție. Nu totul ar trebui să se obțină asa simplu, cum doresc alte persoane.

  2. Demisia acestei ministre . Va rog sa auziti glasul tuturor celor care au spus pana acuma ANULARE . Nu va ganditi la riscuri si pericole ? Va rog anulati toate examenele nationale . Iar pentru profesori sa li se prelungeasca contractele de munca cu inca un an 2020-2021 ., dat fiind stresul si sufocarea la care au fost supusi in ultimele luni . Anularea pentru acest an a examenului de titularizare si definitivat macar pentru anul acesta .
    NU mai ascultati si publicati numai vocile si parerile care va convin , selectiv . De ce nu auziti vocea intregii tari ?

  3. Anul acesta va fi macel din toate punctele de vere. Eu mi-as dori sa dau bacul dar in conditii de normalitate si in SIGURANTA (nu sa aerisim 30 de minute si sa spunem: “gata e sigur”). Pacat de tara asta…

  4. DEMISIA doamnei Harababura si anularea examenelor de titularizare si definitivat , macar pentru anul acesta . Sa se prelungeasca contractele de munca a celor angajati cu inca un an . Destul a fost o perioada destul de agitata si foarte grea . Nu ne mai sufocati cu aceste examene .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Scrisoare deschisă către Iohannis, din partea mediului academic, împotriva schimbărilor în legislația de analiză a plagiatelor: Modificările propuse de Cîmpeanu reprezintă o formă mascată de amnistiere individuală a plagiatorilor și încurajează frauda academică

Treisprezece organizații și mișcări civice, alături de peste 160 de profesori universitari și cercetători din România și străinătate, îi solicită printr-o scrisoare deschisă Președintelui Klaus Iohannis să ia atitudine publică…
Vezi articolul
Evaluarea Națională 2021

Guvernul să adopte o strategie pentru digitalizarea educației pornind de la Smart-Edu, cere o organizație de elevi / România Educată “nu cuprinde multe dintre propunerile” făcute deja în privința digitalizării

Elevii unei organizații care pledează pentru digitalizarea educației solicită Ministerului Educației să adopte o strategie pentru digitalizare în sistemul educațional care să se bazeze pe proiectul de strategie în acest…
Vezi articolul