ULTIMA ORĂ Moţiunea simplă împotriva Ministrului Educaţiei, adoptată de Parlament

10.765 de vizualizări
SURSA: gov.ro
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie, potrivit Agerpres.ro. S-au înregistrat 172 voturi ‘pentru’, 90 ‘împotrivă’ şi 47 abţineri.

Moţiunea intitulată “Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional – PNL a creat România NeEducată”, semnată de 93 de deputaţi de la Pro România şi de la PSD, a fost dezbătută în şedinţa de luni a Camerei.

Potrivit legii, o moțiune simplă nu produce efecte juridice, deoarece există o decizie a Curții Constituționale care spune că un ministru pe numele căruia trece o moțiune simplă nu este automat demis.

Până acum alte două moțiuni simple au fost inițiate și votate în parlament de PSD și partidele de Opoziție, este vorba despre cele împotriva miniștrilor de la Finanțe, Florin Cîțu și de la Agricultură, Adrian Oros.

Conform documentului, Pro România şi PSD au solicitat demisia ministrului Anisie, acuzând “lipsă de viziune şi de strategie, care a făcut ca preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă”.

Reprezentanţii Puterii şi cei ai Opoziţiei s-au acuzat reciproc că în ultimii 30 de ani nu s-au preocupat de reformarea sistemului de învăţământ.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a catalogat moţiunea ca fiind desprinsă ‘dintr-o comedie’ şi le-a reproşat miniştrilor social-democraţi care au fost la Educaţie că nu au pregătit învăţământul online.

Foto: gov.ro


7 comments
  1. Sunt elev în clasa a 12 a si vreau să susțin examenul de Bacalaureat.
    Nu mi se pare normal ca niste incompetenți să decidă soarta atâtor tineri.
    În viața trebuie sa existe niste trepte pe care ar trebui să le treci ca să ajungi într o funcție. Nu totul ar trebui să se obțină asa simplu, cum doresc alte persoane.

  2. Demisia acestei ministre . Va rog sa auziti glasul tuturor celor care au spus pana acuma ANULARE . Nu va ganditi la riscuri si pericole ? Va rog anulati toate examenele nationale . Iar pentru profesori sa li se prelungeasca contractele de munca cu inca un an 2020-2021 ., dat fiind stresul si sufocarea la care au fost supusi in ultimele luni . Anularea pentru acest an a examenului de titularizare si definitivat macar pentru anul acesta .
    NU mai ascultati si publicati numai vocile si parerile care va convin , selectiv . De ce nu auziti vocea intregii tari ?

  3. Anul acesta va fi macel din toate punctele de vere. Eu mi-as dori sa dau bacul dar in conditii de normalitate si in SIGURANTA (nu sa aerisim 30 de minute si sa spunem: “gata e sigur”). Pacat de tara asta…

  4. DEMISIA doamnei Harababura si anularea examenelor de titularizare si definitivat , macar pentru anul acesta . Sa se prelungeasca contractele de munca a celor angajati cu inca un an . Destul a fost o perioada destul de agitata si foarte grea . Nu ne mai sufocati cu aceste examene .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Nota 8 ar trebui să fie nota optimă, credem noi, pentru un elev (…) Nu ar trebui să tindă toată lumea spre 10, spune Radu Szekely, consilierul ministrului Educației într-o discuție despre viitoarele standarde de evaluare, pe discipline

Nota 8 ar trebui să fie nota optimă, credem noi, pentru un elev, spune Radu Szekely, consilier în Ministerul Educației. Afirmația a fost făcută la EuropaFM, într-o dezbatere despre noile…
Vezi articolul

Secretarul de stat Florian Lixandru explică de ce școlile nu au înscris la Evaluarea Națională peste 15.000 de elevi: Sunt elevii declarați repetenți, cât și elevii care nu doresc să susțină Evaluarea Națională / Dorința elevilor nu este prevăzută în legislația prin care școlile sunt obligate să înscrie toți absolvenții din „evidențele școlii”

Motivele pentru care peste 15 mii de elevi, adică aproape 1 din 10 adolescenti de 14 ani care erau înscriși în clasa a VIII-a în acest an școlar, nu au…
Vezi articolul

Andronescu anunță posibila desființare a Evaluării Naționale de la clasa a VIII-a, pentru că în 2020 învățământul obligatoriu ar putea începe la 5 ani pentru a se termina la clasa a XII-a

Ecaterina Andronescu a spus că a lansat ”dezbateri publice cu directorii școlilor” să vadă dacă Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a ”se mai justifică”, fiind considerată, mai spune ministrul…
Vezi articolul