Ciolacu: Dacă ajungem la guvernare vom deschide absolut toate școlile, cu sistem de testare rapidă și cu transport asigurat pentru copiii mici

3.109 vizualizări
Marcel Ciolacu / Sursă foto: G4Media.ro
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, la întrebarea G4Media.ro, că dacă PSD va ajunge la guvernare va deschide absolut toate școlile, cu sistem de testare rapidă și cu transport asigurat de autoritățile locale pentru copiii mici.

„Da, vom deschide absolut toate școlile, cu sistem de testare rapidă și la copiii mai mici găsit un sistem de transport împreună cu autoritățile locale cât de cât controlat. Și în timpul războiului au funcționat școlile. Este cea mai mare grozăvie cu închiderea școlilor, cred că suntem singurul stat european cu școli închise”, a afirmat Marcel Ciolacu. Și Alexandru Rafila a susținut necesitatea deschiderii școlilor.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


5 comments
  1. Dacă veți veni voi la guvernare vor curge lapte și miere, cornul și laptele, biscuitul și mărul…
    Parcă ați mai fost la guvernare, nu?

  2. Si veti construi si scoli, ca sa nu se inghesuie 30-35 de elevi intr-o clasa, sa nu mai invete in doua schimburi, veti scoate peste noapte profesori, veti aduce apa calda in scolile de la sat, veti muta toaletele din fundul curtii in scoli si multe, multe alte minunatii pe care nu le-ati facut in toti anii in care ati fost la guvernare! Si asta pana dupa vacanta de iarna, nu-i asa?
    Problema nu este neaparat scoala online (unde scoala fata in fata mergea bine, merge bine si in online), ci dezastrul general din invatamant care persista de 30 de ani (44% analfabeti functionali)

    1. Tot de 30 de ani a venit libertatea si li s-au dat elevilor numai drepturi fara obligatii: prea multa libertate strica. Si uite asa, odata ce nu au mai fost obligati sa invete unele chestii, timp in care profesorilor li se-au luat toate parghiile de a sanctiona/ remedia( nu mai pot lasa repetenti la primar, nu mai pot scadea nota la purtare daca in 8 saptamani se remediaza, oricat ar da in cap unui coleg, nu mai pot ridica tonul sau anunta parintele ca plodul e “dracu’ gol” ca vai, se fac reclamatii la inspectorate in loc sa se remedieze problema acasa in familie).S-au desfiintat scolile speciale, profesorii fiind fortati sa predea elevilor cu deficiente in invatamant de masa si mai ales sa i treaca, s-au dat bani elevilor cu deficiente si acum toti sunt cu CES si nu tre’ sa le ceri prea multe, ca deh, sunt cu deficiente, deficienta multora dintre ei fiind “frezoanele” cand aud de munca. De asta sunt analfabeti functionali. Dar mereu s-au gasit alti tapi ispasitori. E mai usori sa invinuiesti profesorul sau conducerea decag sa recunosti ca ti-ai educat copilul cu tableta in mana si cu banii trimisi prin transfer din strainatate. E mai usor sa nu recunosti ca atunci cand ti s-a adus la cunostinta ca al tau copil face probleme si nu invata tu nu ai calcat un an pe la scoala, ba, mai mult, ai mai si sunat la profesor sa l ameninti. Si asa mai departe…

      1. @Cred intr-unul, de acord, dezastrul general la care m-am referit, include aspectele pe care le-ai menționat. Si mai sunt multe altele, de ex. examenul de bac pe care poti sa-l dai de cate ori vrei, pana la adanci batraneti, admiterea in licee cu medii sub 5, admiterea la facultati pe baza de eseu…
        Clasa politica nu a fost si nu este interesata de a crea cadrul legislativ pentru un invatamant de calitate si de a asigura conditii decente in scoli.
        Ceea ce am vrut sa subliez este faptul ca nu invatamantul online este principalul factor al dezastrului. Daca se deschid scolile fizic, problemele nu dispar.
        In scolile unde se face totusi carte (atat online cat si fata in fata), acest lucru se datoreaza efortului cumulat al unor profesori, elevi si parinti.

        1. Foarte buna obsrrvatia, chiar uitasem ca producem diplome pe banda rulanta. Am facut o facultate la care au fost 60 de locuri bugetate si 120 cu plata. Am absolvit la timp cati crezi din cei 180? 60. Spune multe… Sunt multe deficiente si spun si cred cu tarie ca scoala “buna” s-a oprit in anii 90′ si ceva. Pentru ca apoi a inceput destrabalarea dintr-o prea mare libertate intr-o democratie prost inteleasa. Niciun partid nu a venit cu solutii bune. Fara partinire, dar niciunul. Raul trebuia taiat de la radacina si nimeni nu a indraznit pentru ca…daca tai toata padurea din temelii…nu mai ai zeci de ani lemnd de foc….Iar locurile caldute se mentin cu votanti prosti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Dubla specializare pentru profesori ar urma să fie introdusă și la licență, împreună cu o bursă cât salariul unui cadru didactic debutant pentru cei care aleg această formare. Prevederile apar în proiectul Deca al Legii învățământului superior

Introducerea dublei specializări la licență pentru cadrele didactice și acordarea unor burse de studiu egale cu salariul net al unui profesor debutant pentru studenții care frecventează cursurile licenței didactice sau…
Vezi articolul

Forumul Democrat al Germanilor din România: Am luat la cunoștință scrisoarea deschisă a profesorilor de la Colegiul Goethe adresată Președintelui României și luăm în serios îngrijorările acestora / „Nu este temă de discuție schimbarea statutului Colegiului German”, în sensul renunțării la predarea limbii germane ca limbă maternă

Președintele Forumului Democrat al Germanilor din România anunță că a „urmărit evoluția din ultimul timp a situației de la Colegiul German Goethe din București”, că a „luat la cunoștință și…
Vezi articolul

Carul pus înaintea boilor, la Ministerul Educației. După ce a fost aprobat bugetul pe 2023, instituția îi convoacă pe cei care ar fi trebuit să decidă dinainte câți bani erau necesari pentru școli în 2023, prin costul standard per elev / Noile sume vor include și creșterile de salarii pentru profesori

Ministerul Educației a trimis convocatorul pentru ședința Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Preuniversitar care va avea loc marți, pe 13.12.2022, ora 11.00, potrivit documentului consultat de Edupedu.ro. Între timp, bugetul…
Vezi articolul

Universitățile au nevoie de scannere pentru verificarea plagiatelor, dar nu le pot procura cu banii de la Minister – rectorul ASE, Nicolae Istudor: Cererea Universitaria de reportare a banilor pentru analiza doctoratelor urmărește evitarea blocării fondurilor publice

Multe universități au nevoie să achiziționeze scannere performante pentru a putea verifica plagiatele din tezele de doctorat, dar nu le pot procura din fondurile alocate de minister pentru că asemenea…
Vezi articolul