UMF Carol Davila anunță că tinerii care încă nu au primit diploma de BAC sau adeverință de la liceu se pot înscrie online fără aceste acte pentru că platforma e conectată la Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR)

32.365 de vizualizări
Foto: © Ramilf | Dreamstime.com
Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București precizează că tinerii care încă nu au primit adeverință care atestă că au luat BAC-ul sau cărora nu li s-a eliberat de la secretariatele liceelor, diploma de Bacalaureat se pot înscrie online pe platforma Universității, fără aceste acte. “Platforma Universității este conectată la Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR), notele de la examenul de bacalaureat fiind importate automat”, anunță Universitatea de Medicină din București într-un comunicat de presă transmis Edupedu.ro. Tinerii sunt sfătuiți să urce aceste acte în platforma online de înscriere în momentul în care le primesc de la secretariatele liceelor, chiar dacă se depășește perioada de 15 iulie, ultima zi de înscrieri. “Universitatea ia în calcul să prelungească perioada de înscrieri”, mai precizează în comunicatul de presă.
 • O notă a Ministerului Educației din luna februarie 2024, precizează că diplomele de bacalaureat vor fi eliberate elevilor care au promovat examenul și nu au depus contestație, înainte de afișarea rezultatelor finale, dar numai după finalizarea perioadei pentru depunerea contestațiilor. 9 iulie a fost ultima zi de contestații.

Câțiva părinți ne-au semnalat faptul că unele secretariate nu eliberează adeverințe tinerilor absolvenți sau diploma de BAC, necesare pentru a se înscrie la facultate. Luni, 15 iulie, este ultima zi de înscrieri la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” și tinerii nu se pot înscrie fără unul dintre aceste acte care atestă că au absolvit liceul, precizează cei care ne-au scris.

Într-un comunicat de presă transmis Edupedu.ro, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București spune că înscrierea la face online iar cei care încă nu au adeverința sau diploma de BAC trebuie “să își deschidă cont în platforma de admitere a Universității, să completeze toate câmpurile obligatorii și să încarce documentele necesare, urmând să încarce diploma/adeverința de bacalaureat în momentul în care aceasta este disponibilă“. Instituția precizează și faptul că platforma Universității este conectată la Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR), notele de la examenul de bacalaureat fiind importate automat.

 • Într-o notă din luna februarie, Ministerul Educației recomandă secretariatelor eliberarea diplomelor cu prioritate pentru candidații a căror înscriere la facultate este condiționată de prezentarea diplomei de BAC

Redăm comunicatul integral al UMF “Carol Davila” București

“Având în vedere preocupările apărute în spațiul public cu privire la posibilitatea ca absolvenții de liceu care au depus contestații la examenul de bacalaureat să nu se încadreze în perioada planificată pentru înscriere la facultate din cauza duratei mai mari de eliberare a  adeverințelor/diplomelor, facem următoarele precizări:

 • înscrierea la concursul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București are loc exclusiv online, operațiunile necesare înscrierii fiind mult simplificate;
 • platforma de admitere este conectată cu Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR), notele de la examenul de bacalaureat fiind importate automat, odată ce situația școlară este definitivată;
 • recomandăm candidaților care nu au primit  încă rezultatul contestațiilor, să își deschidă cont în platforma de admitere, să completeze toate câmpurile obligatorii și să încarce documentele necesare, urmând să încarce diploma/adeverința de bacalaureat în momentul în care aceasta este disponibilă.

Menționăm că luni, 15.07.2024, cu o zi înaintea finalizării înscrierii, vom analiza situația în cadrul ședinței de Consiliu de Administrație, luând în calcul inclusiv posibilitatea de prelungire a perioadei de înscriere”.

Informații de context

O notă a Ministerului Educației din februarie 2024 precizează că diplomele de bacalaureat vor fi eliberate elevilor care au promovat examenul și nu au depus contestație. Acestea vor fi eliberate înainte de afișarea rezultatelor finale, dar numai după finalizarea perioadei pentru depunerea contestațiilor.

„Diplomele de bacalaureat pot fi eliberate, la cerere, candidaților care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea specială mai 2024, sesiunea iunie-iulie 2024, respectiv sesiunea august 2024 şi nu au depus contestație, înainte de afişarea rezultatelor finale, dar numai după finalizarea perioadei pentru depunerea contestaţiilor”, se arată în documentul Ministerului Educației. 

Potrivit calendarului oficial, în data de 8 este ultima zi de depunere a contestațiilor.

Ministerul recomandă eliberarea cu prioritate pentru candidații a căror înscriere la facultate este condiționată de prezentarea diplomei de BAC: „Recomandăm eliberarea, cu prioritate, a diplomei de bacalaureat candidaților a căror înscriere la instituții de învăţământ superior în perioada imediat următoare finalizării examenului de bacalaureat este condiționată de prezentarea acesteia.”

Pentru candidații care au susținut examenul de bacalaureat în alt județ se aplică prevederile art. 6 și 7 din Ordinul nr. 3.844 din 24 mai 2016 pentru aprobarea Regulamentului privind regimul actelor de studii și al documentelor școlare gestionate de unitățile de învățământ preuniversitar.

Condițiile pe care un elev trebuie să le îndeplinească pentru a promova examenul de Bacalaureat sunt:

 1. să-și fi echivalat sau recunoscut (după metodologia de Bacalaureat 2022) toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
 2. să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
 3. să obţină media generală 6(cel puţin) la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc
simultan condiţiile, precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi”.

Comunicatul integral al UMF Carol Davila București

Foto: © Ramilf | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


5 comments
 1. Da.,exact…multumim! O bataie de joc!!
  Dar chiar si asa n-ar trebui sa gasim acest anunt pe site-ul ofical al facultatii?!!!

 2. Cata nesimțire poate sa zaca în aceste facultăți!!?? Sa vina cineva dintr o facultate și cineva din minister sa stea O ZI într un secretariat de liceu în perioada asta! De ce nu spune ministerul ca nu se mai dau adeverințe de ani de zile ? Ca aceste adeverințe se scoteau oricum dintr o aplicație, nu le dădea secretariatul. Si sa i intrebe pe cei care au apucat sa tipareasca diplomele pt cei fara contestații , în ce condiții le au tipărit. Va spun eu. S au dus pe data de 8 , noaptea, sa tipărească diplome. De ce această presiune? Ce înseamnă cu prioritate, în viziunea ministerului?De ce au schimbat textul de lege, și au băgat amestecul proritate”? Sa ajungă sa facă niște oameni infarct și avc pt nesimțiții din facultati, care dau diplomele după un an și pt nesimțiții din minister?

 3. Mulțumim încă odată sistemului de învățământ, ca s-a venit cu aceste precizări mult prea târziu, după ce copiii au renunțat la contestații, liceele comunicându-le ca, in cazul contestațiilor, diplomele nu pot fi emise pana in data de 15.07, termenul limita de înscrierea la UMF.

  1. Sunt intru totul de acord cu dumneavoastra! Si fiica mea a renuntat la contestatii, dupa ce a fost informata de conducerea Colegiului ca, in cazul in care depune contestatie, diploma nu poate fi emisa in timp util, termenul limita de inscriere la Drept fiind 16.07, iar adeverintele de bacalaureat nu se mai emit pentru ca “nu permite platforma de Bac”. Copil, care a terminat liceul cu media 9.93 si care a vrut sa faca contestatie la romana si logica, la logica fiind sigura ca merita 10, nu 9.25, intrucat a facut verificarea dupa barem. Practic, i s-a ingradit dreptul la contestatie. Am sunat si la secretariatul facultatii si mi s-a comunicat faptul ca inscrierea se face pana la data de 16.07, ora 14.00 si nu se permite aducerea ulterioara a diplomei de bacalaureat. Bataie de joc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Premierul Ciucă anunță o întâlnire duminică, la guvern, cu sindicatele din Educație, în contextul grevei generale din școli, anunțată pentru luni, după ce șeful PSD, Marcel Ciolacu, ar fi suspendat negocierile pentru noul guvern până la „rezolvarea solicitărilor sindicatelor”

Întâlnire duminică, la Palatul Victoria, anunțată de Nicolae Ciucă pentru ora 14:00, cu sindicatele din Educație, după ce inițial era anunțată pentru ora 12:00 „Am convocat o întâlnire cu sindicatele,…
Vezi articolul

PNL Iași și primarul Chirica refuză să aplice legea și să-l schimbe din Consiliul de Administrație al școlii pe profesorul care a abuzat copii – 7iași.ro. Directorul: Am făcut două adrese, niciun răspuns. USR-PLUS: Primarul refuză să introducă pe ordinea de zi un proiect de schimbare a lui Șerban din CA-ul școlii

Deși legea le interzice profesorilor care au fost sancționați disciplinar să facă parte din structurile de conducere ale școlilor, Constantin Șerban, învățătorul PNL-ist care a fost înregistrat abuzând elevii, este…
Vezi articolul