Un copil de trei ani a murit după ce a căzut în fosa septică a grădiniţei. Capacul gropii era ruginit şi rupt

1.979 de vizualizări
SURSA: ZiarulDeIaşi.ro
Un copil de 3 ani a murit în condiţii suspecte, potrivit Inspectoratului de Poliţie Iaşi, citat de Europa FM. Copilul a fost găsit în fosa septică din curtea grădiniţei din satul Buda, comuna Brăeşti, judeţul Iaşi. Din fotografiile făcute la faţa locului şi publicate de ziaruldeiaşi.ro, se vede că fosa septică în care a căzut copilul era acoperită cu o tablă ruginită, ruptă.

UPDATE 16 aprilie:

Directorul şcolii generale din localitatea Buda a fost demis, ca urmare a faptului că în cursul zilei de luni un copil de trei ani a murit după ce a căzut în fosa septică a unităţii de învăţământ, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Sabina Manea, pentru Agerpres.

În această dimineaţă la ora 08.00, Consiliul de Administraţie al ISJ Iaşi s-a reunit, iar directorul şcolii a fost demis, în urma votului unanim al membrilor. Decizia a fost motivată de faptul că nu au fost asigurate condiţii de securitate pentru elevi în spaţiul şcolii. Aspectele legate de securitatea elevilor în perimetrul şcolii au fost puse în discuţie, cu prioritate, de nenumărate ori la întâlnirile periodice cu directorii unităţilor de învăţământ, aşa cum, periodic, sunt transmise adrese de atenţionare în acest sens“, a declarat, marţi, Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Conform sursei citate, în cursul zilei de marţi, în unitatea de învăţământ va avea loc un Consiliu de Administraţie în cadrul căruia se va stabili cine va prelua conducerea provizorie, iar până la finalul săptămânii Consiliul de Administraţie al ISJ Iaşi va desemna un nou director, după consultări ce vor avea loc în cadrul Consiliului Profesoral.

Copilul venise la grădiniţă împreună cu fraţii săi, din primele date. Sabina Manea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, susţine că nu era înmatriculat în sistemul de învăţământ, potrivit sursei citate.

Nu se ştie de ce copilul a fost lăsat nesupravegheat în zona fosei. Potrivit reprezentantei inspectoratului “în cel mai scurt timp posibil directorul şcolii din localitate urmează să îşi prezinte demisia”.

Potrivit sursei citate, copilul decedat mai avea încă opt fraţi. Mai avea un frate mai mic, iar restul mai mari. Copilul nu era înscris la grădiniţa, dar mama lui ar fi spus că venea la grădiniţă cu fraţii lui. Directoarea spune că a venit doar în vizită la fraţii lui, potrivit ziaruldeiasi.ro.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

VIDEO Andra Cîrșmaru, profesoară de limba română: Dacă la începutul predării online toți copiii erau foarte încântați și entuziasmați că în sfârșit vor sta toată ziua pe internet, după o lună au vrut din nou la școală

“Dacă la începutul acestui nou context de învățare toți copiii erau foarte încântați și entuziasmați că în sfârșit vor sta toată ziua pe internet, pe telefon, în fața calculatorului fără…
Vezi articolul

Afacerea Informatica lipsă de la BAC-ul propus de Andronescu. Explicația Ministerului Educației: Probele din cadrul diferitelor tipuri de Bacalaureat vor fi definite în metodologii, nu într-o viitoare lege a educației

Ministerul Educației reacționează la scrisoarea profesorilor universitari care au criticat scoaterea informaticii din bacalaureatul anunțat de Ecaterina Andronescu. “Probele din cadrul diferitelor tipuri de Bacalaureat vor fi stabilite în urma…
Vezi articolul