Un fost elev de 18 ani din Rusia s-a aruncat în aer cu o bombă într-un seminar ortodox din regiunea Moscova

543 de vizualizări
Foto: © Dance60 | Dreamstime.com
Un fost elev în vârstă de 18 ani al unui seminar ortodox din Rusia s-a aruncat în aer cu o bombă improvizată în clădirea învecinată cu o mănăstire din regiunea Moscova, rănind cel puţin încă un adolescent, a anunţat poliţia, transmite AFP, potrivit Agerpres.

 „Un fost elev în vârstă de 18 ani al acestei şcoli a intrat în incintă şi s-a detonat. Potrivit datelor preliminare, el este rănit, la fel şi un adolescent de 15 ani”, a indicat Ministerul de Interne al regiunii Moscova.   

Potrivit sursei, atentatul a avut loc în seminarul ortodox învecinat cu mănăstirea Vvedenski Vladicini din oraşul Serpuhov, la circa 100 km sud de capitală. „Agenţii de poliţie sosiţi la faţa locului au evacuat echipa pedagogică şi elevii”, a menţionat ministerul, potrivit căruia bilanţul este în curs „de a fi precizat”.

Agenţiile de presă ruse RIA Novosti, TASS şi Interfax au indicat, citând surse anonime din cadrul poliţiei, un bilanţ mai grav, de şapte răniţi.

Atacurile cu explozivi sau cu arme în şcoli au fost rare multă vreme în Rusia, dar numărul acestor drame a crescut în ultimii ani, ceea ce a condus la o înăsprire recentă, ordonată de preşedintele Vladimir Putin, a legislaţiei privind portul armelor, mai informează Agerpres.

Foto: © Dance60 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like