Ungaria: Două zile de testare în masă a personalului din învățământ, pentru ca școlile să-și reia activitatea normală în bune condiții

6.206 vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Ungaria a prefațat redeschiderea școlilor, după vacanța de sărbători, cu o campanie de două zile de testare rapidă, în masă, pentru noul coronavirus a angajaților din școli și grădinițe, potrivit unui anunț de luni al guvernului. Acesta arată că obiectivul este acela ca unitățile de învățământ să-și poată desfășura activitatea în bune condiții, iar părinții, la rândul lor, să poată munci.

Campania de testare a profesorilor și personalului școlar, desfășurată sâmbătă și duminică, a fost anunțată în ajunul Crăciunului, după ce autoritățile au anunțat prima dată testări în masă în noiembrie.

Testările s-au făcut pe bază de voluntariat și au fost gratuite. Pentru a se putea testa, cei interesați s-au putut programa din timp, la unul dintre cele 99 de puncte organizate în Budapesta și în restul țării. La campanie au participat 263 de echipe de testare, formată din absolvenți de medicină și din studenți la medicină.

Potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), Ungaria are o rată de 335 de cazuri la 100.000 de locuitori, peste cea a României (319 la 100.000 de locuitori), rata deceselor asociată Covid-19 fiind dublă față de cea a României – Detalii.

Photo 196186800 © Syda ProductionsDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Până în 15 martie școlile și inspectoratele trebuie să trimită Ministerului Educației sumele necesare pentru plata salariilor decise prin hotărâri judecătorești și OUG 48 / Banii ar urma să fie plătiți duminica, pe 14 aprilie, anunță ministerul

Școlile și Inspectoratele școlare trebuie să trimită până în data de 15 martie 2024 Ministerului Educației, sumele necesare pentru plata diferențelor salariale rezultate prin aplicarea hotărârilor judecătorești pentru angajații din…
Vezi articolul

FOTO „Căsuţa cu cărţi”, proiectul unui IT-ist din Câmpina prin care oricine poate avea acces gratis la lectură: zeci de mini-biblioteci montate în localități din Prahova/ „Cărţile bune dispar, acum le ştampilez ca să nu mai fie vândute”

„Căsuţa cu cărţi” este proiectul unui tânăr it-ist din Câmpina, Ionuţ Oprea, care se bucură de mare succes în rândul pasionaţilor de lectură. Concret, în ultimii trei ani, Ionuţ a…
Vezi articolul