Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași a primit vizita oficială a ambasadorului Coreei de Sud

250 de vizualizări
Foto: UAIC
Ambasadorul Coreei de Sud, Kim Yong Ho, a fost primit luni, 6 decembrie, într-o vizită oficială de către rectorul Tudorel Toader, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, potrivit unui comunicat al instituției de învățământ. „Discuțiile din cadrul întâlnirii s-au concentrat pe colaborarea de succes pe care Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași o are cu universitățile din Coreea, demarată în anul 1990, prin acordul cu Hankuk University of Foreign Studies. În prezent, UAIC are încheiate acorduri inter-instituționale cu 5 universități coreene”, precizează sursa citată.

Mai jos, comunicatul integral UAIC:

„Luni, 6 decembrie 2021, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a primit vizita oficială a Excelenței Sale KIM Yong Ho, Ambasadorul Republicii Coreea în România, care a participat la o întâlnire cu prof. univ. dr. Tudorel Toader – Rectorul UAIC, prof. univ. dr. Daniela Cojocaru – Prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare și lect. univ. dr. Oana Cogeanu – directorul proiectului ROK – Centrul de Studii Coreene al UAIC.

Discuțiile din cadrul întâlnirii s-au concentrat pe colaborarea de succes pe care Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași o are cu universitățile din Coreea, demarată în anul 1990, prin acordul cu Hankuk University of Foreign Studies. În prezent, UAIC are încheiate acorduri inter-instituționale cu 5 universități coreene. În perioada 2010 – 2021 s-au derulat 29 de vizite academice la instituții de învățământ superior și alte organizații academice din Coreea, în cadrul cărora studenți, cadre didactice și cercetători din cadrul UAIC au efectuat stagii de studiu, predare, formare, cercetare/documentare sau au participat la diferite evenimente științifice.

Tot în perioada 2010-2021, 54 de lucrări științifice au fost elaborate în comun cu parteneri din Coreea de Sud (conform Web of Science).

Ambasadorul Coreei de Sud la Universitatea Al. I. Cuza din Iași / Foto: UAIC

Pe parcursul întâlnirii, prof. univ. dr. Tudorel Toader a susținut intenția UAIC de a dezvolta  parteneriatele actuale cu universități din Coreea dar și de a încheia noi acorduri de colaborare iar E.S. KIM Yong Ho a exprimat asigurări cu privire la disponibilitatea de a sprijini intensificarea cooperării dintre instituțiile academice coreene și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

E.S. KIM Yong Ho, Ambasadorul Republicii Coreea în România, și-a continuat vizita la UAIC cu o prelegere, în limba engleză, despre relațiile diplomatice bilaterale în domeniul culturii dintre Republica Coreea și România, pe care a susținut-o pentru studenții UAIC în Sala Senatului începând cu ora 15.00. Participanții la prelegere au audiat și concertul online „Korea-Romania, Unison in Music”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministrul Finanțelor, despre articolul din HG care lasă deschise școlile private: A ieșit limpede din Guvern, numai că a existat o greșeală / A fost o discuție cu ministrul de Externe, pentru că sunt câteva școli străine din București și să nu apară nemulțumiri

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a declarat în această seară despre Hotărârea de Guvern care menține deschise școlile private, în timp ce toate școlile de stat se închid din cauza pandemiei,…
Vezi articolul