Universitatea Bucureşti şi-a propus să înfiinţeze noi filiale ale unor facultăţi la Focşani

3.741 de vizualizări
CIVIS Open Lab
UniBuc / Foto: Universitatea din București
Universitatea Bucureşti ia în calcul înființarea de noi filiale la Focşani, atât pentru studiile de licenţă, cât şi pentru cele de master, care se vor adăuga filialei Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, care funcționează de mai bine de 24 de ani, a declarat miercuri rectorul Universităţii Bucureşti, Marian Preda, potrivit Agerpres.

„Avem în Focşani o filială foarte bună a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, la care sunt 250 de elevi la licenţă şi master şi în urma discuţiilor cu domnul ministru Ion Ştefan şi alte oficialităţi locale, am convenit să dezvoltăm învăţământul universitar din Focşani. (…) Încă din anul viitor, de la 1 octombrie 2021, vor fi aici admişi studenţi şi la ‘Administrarea Afacerilor’ şi pe viitor vom dezvolta încă una sau două specialităţi în cadrul Universităţii Bucureşti, care să ajute tinerii din Focşani care au joburi în Focşani, afaceri în Focşani, să rămână aici dacă nu-şi permit sau dacă nu doresc să meargă la Bucureşti sau în alte centre universitare. Credem că este extrem ce importantă colaborarea între universităţile de vârf ale României şi autorităţile locale, ştim cât de importantă este o universitate pentru dezvoltarea unei comunităţi, atât prin formarea resurselor umane pentru comunitatea locală, a tinerilor care să rămână şi să dea viaţă pieţei muncii din comunitate”, a afirmat rectorul Marian Preda, citat de Agerpres.

El a adăugat că Universitatea Bucureşti discută cu autorităţile locale posibilitatea unui sediu permanent la Focşani, care ar putea să găzduiască patru, cinci sau chiar mai multe specializări distincte.

„Discutăm despre un sediu permanent pentru această filială, pentru că 24 de ani a tot fost cu chirie în diverse unităţi de învăţâmânt şi avem asigurări că vom fi sprijiniţi pe viitor pentru a avea un sediu la Focşani. Deciziile noastre sunt pentru două specializări. În următorii ani o să venim cu încă o specializare dacă lucrurile merg bine. Pot să fie patru-cinci specializări distincte care să funcţioneze aici, dar pot să fie mai multe dacă în timp se va dovedi că există o cerere educaţională şi pe piaţa muncii. Pentru că e absurd să produci aici absolvenţi care să meargă la Bucureşti. Unele cadre didactice vor fi de aici, din Focşani, şi altele vor veni de la Bucureşti”, a mai spus Marian Preda.

Sursă foto: Universitatea din București


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like