Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați intră timp de un an în monitorizare specială a modului în care se desfășoară concursurile pentru angajări

14.935 de vizualizări
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați / Foto: pagina de Facebook Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este monitorizată timp de un an de zile, potrivit unui ordin publicat vineri, 3 ianuarie, în Monitorul Oficial. Conform documentului, s-a aprobat monitorizarea de către Ministerul Educației a modului de desfășurare a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante.
  • Edupedu.ro a solicitat ministerului precizări în legătură cu motivele acestei hotărâri și le va publica în momentul în care le va primi.

Remarcăm că în ordinul ce prevede monitorizarea specială este invocată hotărârea Consiliului de etică și management universitar nr. 18 din 24.10.2024, hotărâre care nu a fost publicată pe site-ul instituției.

Potrivit informațiilor Edupedu.ro, echipa de monitorizare include un reprezentant al Comisiei Naţionale de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), un reprezentant al Agenției responsabile cu asigurarea calității în învățământul superior (ARACIS) și reprezentanți ai Ministerului Educației.

În ce constă monitorizarea specială

Monitorizarea specială se referă la modul de desfășurare a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante ale Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Potrivit ordinului, pe perioada monitorizării, instituția de învățământ superior este obligată să transmită, pentru concursurile organizate:

  • calendarul concursului;
  • data apariției anunțului în Monitorul Oficial al României;
  • numărul persoanelor înscrise la concurs;
  • metodologia de concurs;
  • raportul comisiei de concurs;
  • orice alte documente solicitate de membrii comisiei de monitorizare.

Ministerul Educației va colabora cu Direcția generală învățământ universitar, se mai arată în document.

Ordinul privind monitorizarea specială a Universității „Dunărea de Jos” din Galați îl puteți consulta aici:


5 comments
  1. Anul trecut m-am înscris pentru a da examen pentru postul de casier referend ,mi-a fost respins dosarul fără nici un motiv,a rămas o singură persoană și aceea a terminat facultatea la fără frecvență la Universitatea Galați .
    Abia aștept să văd rezultatele monitorizării.

    1. vrea sa-si numească diktatorul SOROSISTO-MARXIST RAUSS Wierme Onanis obedienții? unde ai văzut tu MERITOCRATIE? la Ciolanu4clase sau la Nota5Lasconi? poate la plagiatorul MăCiucă sau la Ilyeș BOLOVAN?

  2. Udj l a angajat pe fostul sef ipj Galati Danuț Lefter tanar pensionar mai șef al directiei cantine si camine …cam așa se fac angajarile acolo. inaintea lui sefi au fost actualul city manager si seful usr galati bogdan rodeanu…angajati pt profesionalismul lor desigur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Persoanele cu atribuții de salarizare din inspectoratele școlare vor fi obligatoriu în subordinea contabilului șef, potrivit unei adrese a Ministerului Educației. Până pe 20 august, toate inspectoratele școlare vor transmite instituției spre aprobare statul de funcții valabil de la data de 1 iulie 2024 – document

Domeniul economic şi administrativ din organigrama inspectoratelor școlare va fi organizat astfel încât persoanele/ compartimentul/ serviciul cu atribuții de salarizare vor/va funcționa, obligatoriu, în subordinea contabilului şef, potrivit unui document…
Vezi articolul

Marți e ultima zi în care profesorii care vor să fie directori își pot înregistra opțiunea pentru școala pentru care vor susține interviul între 16 și 25 martie. Actualii directori nu mai pot face parte din comisiile de evaluare

Procedura operațională a probei de interviu a concursului de directori de școli a fost trimisă inspectoratelor școlare de către Ministerul Educației. Nu vor face parte din comisia de interviu profesorii…
Vezi articolul

Grădinițele, școlile și liceele din România își pot monitoriza, autoevalua și compara performanțele de mediu pe baza a șapte categorii de indicatorii prin intermediul platformei online ScoalaECO.ro

Toate grădinițele, școlile și liceele din România își pot monitoriza, autoevalua și compara performanțele de mediu pe baza a șapte categorii de indicatori, accesând platforma online ScoalaECO.ro. Aceasta a fost…
Vezi articolul

Programul prin care aproape 2 milioane de copii și elevi ar trebui să primească lapte, fructe și legume în școli, din 9 septembrie, a fost publicat în Monitorul Oficial / Produsele care nu sunt distribuite din cauză că elevii lipsesc vor fi date altor elevi din școală

Hotărârea de Guvern nr. 845 / 2024 prin care peste 1.900.000 de elevi și copii de grădiniță ar trebui să primească încă din săptămână de școală lapte, fructe, legume și…
Vezi articolul