Universitățile din Shanghai – înapoi în carantină, din cauza celui mai puternic val Covid după cel de la începutul pandemiei

4.499 de vizualizări
Intrarea Universității Jiao Tong din Shanghai / Foto: © Tktktk | Dreamstime.com
Toate universitățile din Shanghai au reintrat în carantină de săptămâna trecută, din cauza noului val puternic al epidemiei Covid-19 ce afectează estul Chinei, potrivit University World News, care citează televiziunea de stat chineză CGTN. Potrivit sursei citate, este vorba despre 30 de universități și un număr similar de colegii, forțate să închidă porțile pentru cursuri cu prezență fizică din cauza celui mai puternic val Covid-19 (varianta Omicron) după cel de la începutul anului 2020.

Măsurile au fost luate în contextul în care statul chinez aplică în continuare politica “zero Covid”, prin care se decide carantina automat atunci când apar noi focare.

De circa o săptămână, studenții și personalul universităților din metropola chineză – zeci de mii de persoane – nu au voie să plece din campusuri, unde se desfășoară o acțiune de testare în masă.

Potrivit sursei citate, la Universitatea Jiao Tong, unde la începutul săptămânii trecute au fost identificate 33 de cazuri de Covid-19, studenții trebuie să stea în camerele de cămin din 12 martie și nu au voie să folosească nici toaletele comune.

Actualul val al pandemiei a afectat zeci de orașe din 20 de provincii.

Sursa citată precizează că școlile din Shanghai au fost, de asemenea, închise, iar orele au trecut online.

Foto © Tktktk | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like