Vaccinul împotriva COVID 19 al companiei Moderna va fi testat în curând și pe copii. Expert american în sănătate: E nevoie să știm, dacă îl dăm adolescenților, la ce să se aștepte părinții?

2.081 de vizualizări
Cum sprijină guvernul britanic universitățile
Foto: Parlamentul european
Compania farmaceutică Moderna intenționează să înceapă, în curând, testarea vaccinului său pentru coronavirus în rândul copiilor, scrie New York Times, care citează un anunț al companiei. Testele vor include copii cu vârste între 12 și 17 ani, iar dintre cei 3.000 de copiii participanți, jumătate vor primi două doze, la distanță de patru luni, iar cealaltă jumătate un placebo.

Potrivit sursei citate, anunțul Moderna precizează că nu au început, încă, recrutările, iar un purtător de cuvânt al companiei a precizat că nu se știe încă momentul când vor fi anunțate secțiile de testare și când vor începe să fie primiți voluntari.

Moderna anunțase, luni, că datele din studiul său pe 30.000 de adulți determină o eficiență a vaccinului de 94,1% și că a cerut autorizarea pentru a începe vaccinarea populației adulte. Dar niciun vaccin nu poate fi folosit în rândul copiilor înainte să fie testat pe aceștia. Un vaccin destinat atât adulților, cât și copiilor e testat, mai întâi, pe adulți pentru a se asigura de siguranța lui îi testările pe copii.

New York Times îl citează pe Dr. William Schaffner, expert de la Vanderbilt University care colaborează cu centrele americane pentru prevenirea bolilor (CDC), potrivit căruia aceste teste sunt importante și pentru a-i convinge pe părinți că merită făcut vaccinul: copiii au sisteme imunitare mai active decât adulții și pot prezenta reacții mai puternice la vaccin, inclusiv febră, dureri musculare și oboseală. 

  • De aceea, “Chiar e nevoie să știm, dacă îl dăm adolescenților, la ce să se aștepte părinții? Trebuie să le poți spune clar cum te simți timp de 24 sau 48 de ore după ce primești vaccinul. Și, evident, trebuie să poți să le spui părinților că funcționează”, spune expertul citat, arătând că, altfel, părinții ar putea avea rezerve, de exemplu, să facă o a doua doză necesară.

Sursa citată amintește că Pfizer a început în octombrie să testeze vaccinul său pentru coronavirus pe copii cu vârste de peste 12 ani. AstraZeneca a testat la rândul său pe copii vaccinul pe care l-a dezvoltat.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Simulări Evaluare Națională și Bacalaureat 2024. Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a din județul Iași susțin probele pe 17-19 ianuarie 2024 / Conținuturile de examen anunțate de Inspectoratul școlar

Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a din județul Iași susțin probele simulării județene pentru Evaluarea Națională (EN VIII) și Bacalaureat (BAC) în zilele de 17, 18 și 19…
Vezi articolul

Profesoara Delia Grigore, Universitatea din București: „Vreau ca atunci când se vorbește de Ștefan cel Mare și Sfânt, pe lângă lupte și ctitorii, să apară și că a avut sclavi rromi”

Delia Grigore, lector universitar doctor la Universitatea Bucureşti, Facultatea Limbi şi literaturi străine, spune într-un interviu acordat Ziarului de Iași, citat de G4Media.ro, că sistemul de educație este carent în ceea…
Vezi articolul

Două din 5 gravide adolescente din zonele rurale defavorizate din România nu au efectuat analizele recomandate în sarcină, din cauza lipsei accesului la servicii medicale și a resurselor financiare – Studiu și infografic Salvați Copiii

Vârsta medie la nașterea primului copil în cazul mamelor adolescente din zonele rurale defavorizate din România este de 16 ani la prima naștere și de 18 ani la al doilea…
Vezi articolul

EXCLUSIV Testele de salivă pentru elevii din școli nu trebuie să fie omologate de Agenția Națională a Medicamentului din România, spune șeful instituției, Robert Ancuceanu: Sunt 160 de teste autorizate deja de Comisia Europeană / Premierul și ministrul Educației susțineau că procedura e blocată la ANM

Agenția Națională a Medicamentului nu are ce să omologheze în privința testelor de salivă care vor fi folosite în școli, omologarea fiind deja făcută de către Comisia Europeană, a explicat…
Vezi articolul

INFOGRAFIC Cum arată şcoala în “viziunea Andronescu”. Redenumirea claselor şi eliminarea Evaluării Naţionale de la clasa a IV-a, singura care monitoriza sistemul de educaţie

Renunţarea la denumirea “clasa pregătitoare”, dar şi noua structură a învăţământului primar, învăţământului gimnazial sau a celui liceal, anunţate de Ecaterina Andronescu şi susţinute de documentele puse în dezbatere publică,…
Vezi articolul