Vaccinul împotriva COVID 19 al companiei Moderna va fi testat în curând și pe copii. Expert american în sănătate: E nevoie să știm, dacă îl dăm adolescenților, la ce să se aștepte părinții?

2.071 de vizualizări
Cum sprijină guvernul britanic universitățile
Foto: Parlamentul european
Compania farmaceutică Moderna intenționează să înceapă, în curând, testarea vaccinului său pentru coronavirus în rândul copiilor, scrie New York Times, care citează un anunț al companiei. Testele vor include copii cu vârste între 12 și 17 ani, iar dintre cei 3.000 de copiii participanți, jumătate vor primi două doze, la distanță de patru luni, iar cealaltă jumătate un placebo.

Potrivit sursei citate, anunțul Moderna precizează că nu au început, încă, recrutările, iar un purtător de cuvânt al companiei a precizat că nu se știe încă momentul când vor fi anunțate secțiile de testare și când vor începe să fie primiți voluntari.

Moderna anunțase, luni, că datele din studiul său pe 30.000 de adulți determină o eficiență a vaccinului de 94,1% și că a cerut autorizarea pentru a începe vaccinarea populației adulte. Dar niciun vaccin nu poate fi folosit în rândul copiilor înainte să fie testat pe aceștia. Un vaccin destinat atât adulților, cât și copiilor e testat, mai întâi, pe adulți pentru a se asigura de siguranța lui îi testările pe copii.

New York Times îl citează pe Dr. William Schaffner, expert de la Vanderbilt University care colaborează cu centrele americane pentru prevenirea bolilor (CDC), potrivit căruia aceste teste sunt importante și pentru a-i convinge pe părinți că merită făcut vaccinul: copiii au sisteme imunitare mai active decât adulții și pot prezenta reacții mai puternice la vaccin, inclusiv febră, dureri musculare și oboseală. 

  • De aceea, “Chiar e nevoie să știm, dacă îl dăm adolescenților, la ce să se aștepte părinții? Trebuie să le poți spune clar cum te simți timp de 24 sau 48 de ore după ce primești vaccinul. Și, evident, trebuie să poți să le spui părinților că funcționează”, spune expertul citat, arătând că, altfel, părinții ar putea avea rezerve, de exemplu, să facă o a doua doză necesară.

Sursa citată amintește că Pfizer a început în octombrie să testeze vaccinul său pentru coronavirus pe copii cu vârste de peste 12 ani. AstraZeneca a testat la rândul său pe copii vaccinul pe care l-a dezvoltat.


1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rata de vaccinare este mult mai mare în școlile din Cluj cu predare în limba maghiară, decât cele în limba română – presa locală / Agenția ungară MTI: conștiința responsabilității este mai dezvoltată

În școlile din județul Cluj, jumătate dintre cadrele didactice sunt vaccinate împotriva noului coronavirus, dar există o variație foarte mare între unitățile de învățământ: în cazul unora, rata de vaccinare…
Vezi articolul

Sindicatele profesorilor cer vaccinarea antigripală gratuită pentru cadrele didactice. Hancescu: „Colegii noștri sunt îngrijorați de ce se poate întâmpla”

Sindicatele profesorilor cer autorităților ca „angajații din sistemul de educație să beneficieze, la cerere, de vaccinare antigripală gratuită, realizată cu prioritate”, se arată într-un comunicat al Federației Sindicatelor Libere din…
Vezi articolul