Vicepremierul Raluca Turcan: Există trei scenarii în privința anului școlar, unul fiind repetarea acestuia

29.442 de vizualizări
Foto: gov.ro
Sunt trei scenarii în privința anului școlar, în contextul coronavirusului: evaluările au loc conform calendarului inițial, evaluările sunt decalate sau anul școlar va fi repetat, a declarat luni la RFI vicepremierul Raluca Turcan, care spune că a cerut o analiză ministerului de resort, potrivit G4Media.ro.

”Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția”, a declarat Turcan.

Raluca Turcan spune că ”toate scenariile sunt posibile, nu există o țară în care să nu fie luate în considerare toate scenariile”.

Reamintim că ministrul Educației anunța săptămâna trecută că la acel moment nu se punea problema înghețării anulu școlar și repetării acestuia.

Reacția președintelui Federației Părinților: „Dacă are de gând să repete anul școlar, de ce naiba ne mai chinuim cu on-line-ul?” – Iulian Cristache

Reacția președintelui Consiliului Național al Elevilor: „Regretabil, doamna viceprim-ministru Turcan, să propagați un astfel de mesaj menit să demoralizeze elevii” – Antonia Pup, CNE

FOTO: gov.ro


5 comments
  1. Pentru 3 luni de scoala vreti repetarea unui an întreg? Cand au fost profesorii in greva nu s-a pus problema repetarii anului. In alte tari cum se poate face scoala online. Cine vrea face cine nu repeta.

  2. Buna ziua!
    Daca suntem romani cu adevarat,haideti sa gasim solutii.D.na Turcan,probabil,nu are sentiment matern.Parerea mea este sa se dea examen bac si toate evaluarile nationale din materia asimilata pana la data de 8 martie 2020.
    ASA SA NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU!

    1. Corect! Somaj tehnic si ce a ramas sa se faca la inceputul anului viitor.cand trebuia data testarea initiala plus in scoala altfel.

  3. In sfarsit cateva abordari lucide. Pot sa fie si alte variante, daca epidemia este stopata pana la sfarsitul anului scolar, precum sustinerea examenelor din materia predata pana la suspendarea cursurilor, si incheierea mediilor generale cu notele existente.
    Invatamantul la distanta de la noi poate fi in cazuri punctuale sublim, dar la nivel de sistem lipseste! Sistemul nu a intrat pregatit in aceasta criza. Unele scoli se pot adapta, altele nu. Unii copii si profesori dispun de mijloacele tehnice, altii nu! Invatamantul este un serviciu public care trebuie sa ofere sanse egale! Nu se poate pretinde ca toata materia poate fi parcursa online eficient pentru toti copii! Si copii de la tara, si copii din satuce izolate trebuie sa aiba sanse egale! Si copii saraci trebuie sa aiba sanse egale!
    Lasati sfortarea patriotica prin care se incearca afisarea invatarii la distanta ca fiind solutia actuala! Este neuniforma si discrimineaza! Este meritoriu ca multi profesori sunt online alaturi de copii de la clasele lor! Situatia concreta este insa departe de a avea pretentia ca se poate suplini predarea clasica care este sistemul actual in invatamantul preuniversitar!
    In facultati situatia poate fi similara! Studentii de la medicina, viitorii medici pe care va trebui sa ne bazam, isi vor face laboratoarele online? Utopic si nerealist!
    Parcurgerea integrala a materiei nu mai este esentiala in acest moment! Esential este sa ne pastram sanatosi si sa se mentina, pe cat posibil, legatura intre profesori si elevi, sa nu fie rupti de invatare cu totul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO E important că profesorii și personalul școlar să fie fericiți, elevii să fie fericiți atunci când vin dimineața la școală, spune ministrul Educației din Franța, în mesajul de Anul Nou

Este important ca profesorii, elevii și personalul școlar să fie fericiți la școală și aceasta să fie locul în care plăcerea învățatului să se împletească cu responsabilitatea, seriozitatea și dorința…
Vezi articolul

Andra Berceanu, FEPAL, reacție la menținerea admiterii la liceu prin examen în proiectul legii Deca: Dacă vi se părea mult ca timp și bani să compensați școala la nivel de limba română, matematică, o limbă străină, acum vor fi de compensat la nivel de examen cu miză mare și alte discipline: fizică, chimie, biologie, informatică

„Rezultatele școlare depind în mare parte de fenomenul meditațiilor”, scrie Andra Berceanu, directorul executiv al Federației Părinților și Aparținătorilor Legali (FEPAL), într-o reacție la conferința de presă și cele două…
Vezi articolul

Cardurile pentru prima de carieră profesională din Bihor și Prahova au început să fie livrate abia pe 18 ianuarie, anunță Poșta Română, fără să precizeze motivul întârzierii / Cardurile ar fi trebuit să poată fi folosite în octombrie anul trecut

Livrarea cardurilor pentru prima de carieră profesională, în valoare de 500 de lei, din județele Bihor și Prahova a început abia pe 18 ianuarie, anunță Poșta Română într-un răspuns pentru…
Vezi articolul

Simplificarea programului european de distribuție de fructe, legume și lapte în școli, cerută de Parlamentul European / Doar 20% dintre elevii din UE au fost vizați de program. În România, în luna martie încă se mai desfășurau licitații în unele județe

Parlamentul European a adoptat marţi o rezoluţie prin care solicită mai multe resurse financiare şi simplificarea programului UE de distribuţie de fructe, legume, lapte şi produse lactate în şcoli, în…
Vezi articolul